11 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αγοράσετε μεταχειρισμένα

Καθώς η αγορά χρησιμοποιημένων πραγμάτων γίνεται ευκολότερη, περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν τις συνήθειες αγορών τους. Το ένα τρίτο των καταναλωτών δηλώνουν ότι αγοράζουν περισσότερα μεταχειρισμένα αντικείμενα από ό, τι στο παρελθόν. Και γιατί όχι από την στιγμή που μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα. Υπάρχουν όμως ορισμένα μεταχειρισμένα προϊόντα που διατρέχουν τον κίνδυνο να είναι βρώμικα, να καταστραφούν ή απλώς να είναι εντελώς επικίνδυνα. Γι’ αυτό θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τα προιόντα που αγοράζετε από δεύτερο χέρι. Θα σας παρουσιάσω 11 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αγοράσετε μεταχειρισμένα!

- Διαφήμιση -

στρώματα

Ανάλογα με την ηλικία του στρώματος, θα μπορούσε να είναι γεμάτο με ακάρεα σκόνης ή ακόμη χειρότερα, κοριούς. Και αν αυτό δεν είναι σημαντικός λόγος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι δύσκολο να καθαρίσετε πραγματικά ένα στρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα κοιμηθείτε σε μια επιφάνεια που περιέχει τα σωματικά υγρά και τα κύτταρα του δέρματος κάποιου άλλου.

κράνη ποδηλάτου

Ακόμα κι αν φαίνεται ολοκαίνουργιο, ένα κράνος που έχει υποστεί έστω και ένα ατύχημα μπορεί να καταστραφεί με τρόπο που δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι. Επιλέξτε ένα αχρησιμοποίητο προστατευτικό κεφαλής, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουροι ότι είναι εξοπλισμένο για να εκτελέσει τη δουλειά του.

ηλεκτρονικά είδη

Αν και η αγορά μιας μεταχειρισμένης τηλεόρασης ή ενός μεταχειρισμένου φορητού υπολογιστή μπορεί να φαίνεται σαν ευκαιρία, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθιστούν αυτή τη μεταχειρισμένη αγορά τεράστιο κίνδυνο. Επειδή δεν έχετε καμία διασφάλιση για την ποιότητα της συσκευής, αν κάτι πάει στραβά, θα καταλήξετε να πληρώσετε αρκετά χρήματα για να τη διορθώσετε. Επιπλέον, χωρίς εγγυήσεις ή άλλες ασφάλειες, θα μπορούσατε να καταλήξετε να πληρώσετε περισσότερα για επισκευές από όσα θα ξοδεύατε αν είχατε αγοράσει καινούργια την συσκευή.

κούνια

Οι κούνιες περνούν από ανακλήσεις όλη την ώρα, επομένως είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν αυτό που αγοράζετε μεταχειρισμένο είναι πραγματικά ασφαλές. Επιπλέον, ο χρόνος και η χρήση μπορούν να παραμορφώσουν την ποιότητα των επίπλων. Μην παίρνετε το ρίσκο, αντ’ αυτού, αγοράστε αυτό το προϊόν ολοκαίνουργιο.

ελαστικά

Όπως και με τα κράνη ποδηλάτου, είναι αδύνατο να κρίνει κανείς τη φθορά σε ένα σετ ελαστικών. Ακόμα κι αν μπορείτε να λάβετε ένα ακριβές ιστορικό, είναι καλύτερο να μην λυπάστε τα λεφτά όταν πρόκειται για το όχημά σας.

καπέλα

Τα καπέλα μπορεί να είναι μια διασκεδαστική τελική πινελιά για το αγαπημένο σας ντύσιμο, αλλά είναι επίσης ιδανικοί χώροι για τον ιδρώτα, τη σκόνη, προϊόντα ομορφιάς (όπως μακιγιάζ και λακ) ή δερματικές λοιμώξεις! Ακόμα κι αν βρείτε κάποιο που αγαπάτε ενώ περιηγείστε σε μαγαζί με μεταχειρισμένα ή υπαίθριες αγορές, μην το προσθέσετε στο καλάθι σας.

μπιμπερό

Γενικά, δεν θέλετε ποτέ να ταΐσετε το μωρό σας χρησιμοποιώντας κάτι που μεταφέρει άγνωστα μικρόβια. Αποφύγετε λοιπόν να προσθέσετε ένα μπιμπερό στην τσάντα σας.

είδη προσωπικής φροντίδας

Όλοι αγαπάμε πολύ τα είδη προσωπικής περιποίησης, αλλά θα πρέπει πάντα να αντιστέκεστε στο να τα παραλαμβάνετε από δεύτερο χέρι. Είναι αδύνατο να ξεχωρίσετε ποιος χρησιμοποίησε το προϊόν τελευταίος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρετε ανεπιθύμητα βακτήρια στο σώμα σας. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό τότε να έχετε στο μυαλό σας ότι θα μπορούσε να προκαλέσει δυσάρεστη αντίδραση στο δέρμα σας.

κατσαρόλες και τηγάνια

Οι παλιές κατσαρόλες και τα τηγάνια που βρίσκονται σε υπαίθριες αγορές ή καταστήματα με είδη ειδών μπορεί να φαίνονται σαν μια ευκαιρία, αλλά μπορεί επίσης να φιλοξενούν βακτήρια. Εάν το υλικό της επιφάνειας έχει σπάσει ή αν εντοπίσετε σκουριές ή ξεφλουδισμένες αντικολλητικές επικαλύψεις, ίσως θελήσετε να αφήσετε αυτά τα μαγειρικά σκεύη στο ράφι.

μαγιό

Όλα έχουν να κάνουν με την καθαριότητα. Ακόμα κι αν έχει πλυθεί σε ζεστό νερό ένα μαγιό, δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό το ρούχο πραγματικά καθαρό ξανά. Επίσης, ένα μαγιό που έχει πλυθεί επανειλημμένα μπορεί να αρχίσει να φθείρεται, κάτι που μπορεί να μην παρατηρήσετε παρά μόνο αφού το πάρετε στο σπίτι.

καθίσματα αυτοκινήτου

Δεν πρέπει ποτέ να κάνετε εκπτώσεις, ειδικά στην ασφάλεια των παιδιών σας. Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται συνεχώς, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα νέο κάθισμα αυτοκινήτου που διαθέτει όλα τα τρέχοντα χαρακτηριστικά, παρά να διακινδυνεύσετε να χρησιμοποιήσετε ένα παλαιότερο που κοστίζει λίγο λιγότερο.

- Διαφήμιση -