7 τρόποι για καθαρίσετε και να απολυμάνετε την λεκάνη της τουαλέτας σας εύκολα και αποτελεσματικά

Το καθάρισμα της τουαλέτας δεν αποτελεί ποτέ μία ευχάριστη εργασία. Δεν είναι κάτι που καθαρίζουμε και χαιρόμαστε αλλά σίγουρα οι τουαλέτες θα πρέπει να καθαρίζονται και μάλιστα πολύ καλά και σχολαστικά! Δεν χρειάζεται να σας πω το γιατί. Τα μικρόβια και τα βακτήρια που μαζεύονται στην τουαλέτα σας είναι πάρα πολλά σε συνδυασμό με τις άσχημες μυρωδιές που αναδύονται πολλές φορές, κάνουν επιτακτική την ανάγκη του συχνού καθαρισμού της. Θα σας δείξω 7 τρόπους για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε την λεκάνη της τουαλέτας σας εύκολα και αποτελεσματικά!

- Διαφήμιση -

πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε μια λεκάνη τουαλέτας

Αρχικά τρίψτε την τουαλέτα με ένα προϊόν καθαρισμού πολλαπλών χρήσεων ή ένα απλό μείγμα από σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό. Τρίψτε την τουαλέτα μέσα και έξω, πάνω και κάτω. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες στην ετικέτα οποιουδήποτε έτοιμου καθαριστικού προϊόντος.

Εάν χρησιμοποιείτε σαπούνι πιάτων, φροντίστε να σκουπίσετε την τουαλέτα με ένα καθαρό, υγρό πανί στη συνέχεια για να αφαιρέσετε τυχόντα υπολείμματα σαπουνιού.

Τρίψτε το εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας με ένα έτοιμο προϊόν καθαρισμού (μας αρέσει κάτι με λίγη χλωρίνη μέσα). Μην ξεχάσετε να μπείτε κάτω από το χείλος και γύρω από την άκρη του μπολ. Προσέξτε τα μάτια σας (λόγω της χλωρίνης!) και φροντίστε να ανοίξετε όλα τα παράθυρα του μπάνιου σας και να λειτουργήσετε τον ανεμιστήρα για μέγιστο αερισμό όταν καθαρίζετε με χημικά.

πώς να καθαρίσετε τους λεκέδες της λεκάνης τουαλέτας

Η τουαλέτα σας ασχολείται με πολλά. Εδώ είναι οι καλύτερες τεχνικές για να απαλλαγείτε από την ποικιλία των λεκέδων που μαστίζουν τον θρόνο σας.

τύποι λεκέδων λεκάνης τουαλέτας

σκληρό νερό

Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και ξίδι και ξεκινήστε το τρίψιμο. Ξεπλύνετε και αφήστε το να στεγνώσει.

μούχλα

Σε αυτή την περίπτωση, ξεπλύνετε πρώτα για να στραγγίξετε το νερό από το μπολ. Ψεκάστε το ωίδιο με λευκό ξίδι και τρίψτε καλά. Επαναλάβετε το σύστημα ξεπλύματος και τριψίματος μέχρι να φύγουν οι λεκέδες.

μαύρη μούχλα

Η μαύρη μούχλα μπορεί να είναι επικίνδυνη. Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα με τη μούχλα στη λεκάνη της τουαλέτας σας, σκεφτείτε να ζητήσετε βοήθεια από έναν επαγγελματία. Διαφορετικά, αερίστε καλά την περιοχή ανοίγοντας ανεμιστήρες και ανοίγοντας τα παράθυρα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα έτοιμο καθαριστικό βαρέως τύπου που περιέχει χλωρίνη. Σκεφτείτε να φοράτε γάντια και μάσκα κατά το τρίψιμο. Ξεπλύνετε επανειλημμένα για να ξεπλύνετε.

τύποι καθαριστικών λεκάνης τουαλέτας

ζεστό λευκό ξίδι

Βάλτε πολλά φλιτζάνια λευκό ξίδι στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2 λεπτά. Ρίξτε το ζεστό ξίδι στη λεκάνη της τουαλέτας και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια τρίψτε τη λεκάνη της τουαλέτας το πρωί με τη βούρτσα της τουαλέτας σας. Το ξίδι γενικά θα βοηθήσει με οποιονδήποτε αποχρωματισμό της λεκάνης τουαλέτας διαλύοντας οποιαδήποτε συσσώρευση ορυκτών.

μαγειρική σόδα και διάλυμα λευκού ξιδιού

Φτιάξτε ένα διάλυμα από 1 μέρος μαγειρική σόδα και 2 μέρη λευκό ξίδι (ανακατέψτε τα σιγά σιγά!). Ξεπλύνετε για να αφαιρέσετε το νερό από το μπολ της λεκάνης, ξεσκεπάζοντας τους λεκέδες. Εφαρμόστε την πάστα στους λεκέδες με ένα πανί ή πινέλο για τρίψιμο. Στη συνέχεια, ρίξτε 3 λίτρα βραστό νερό στο μπολ και αφήστε όλο το μείγμα να καθίσει για περίπου μία ώρα. Τρίψτε τους λεκέδες με μια βούρτσα τουαλέτας και ξεπλύνετε.

Ο καθαρισμός της λεκάνης της τουαλέτας σας πρέπει να γίνει μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας σας. Αν διαπιστώσετε ότι έχετε καθαρίσει σχολαστικά την τουαλέτα σας και το μπάνιο σας μυρίζει ακόμα άσχημα, τότε θα πρέπει να πάρετε ακόμη πιο δραστικά μέτρα για τον καθαρισμό της τουαλέτας σας!

- Διαφήμιση -