Εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων με λευκό ξίδι

Το να ξέρετε πώς να καθαρίζετε ένα πλυντήριο είναι ένα από εκείνα τα τεχνάσματα καθαρισμού που μπορεί να μην σκεφτείτε μέχρι να αναδυθεί μια ξινή μυρωδιά από αυτό. Ένα πλυντήριο ρούχων μπορεί να αποτελέσει έδαφος αναπαραγωγής μικροβίων, ακόμη και όταν η δουλειά του είναι να κάνει το αντίθετο. Σκεφτείτε το: Το πλυντήριό σας εργάζεται σκληρά για να διατηρεί το νοικοκυριό σας σε τάξη. Τα καθημερινά αντικείμενα, από ιδρωμένα ρούχα προπόνησης μέχρι σεντόνια και πετσέτες, μπορούν να οδηγήσουν σε ένα λιγότερο καθαρό πλυντήριο ρούχων, αν δεν το συντηρείτε. Ο καθαρισμός ενός πλυντηρίου ρούχων με ξίδι μπορεί να μειώσει τις μυρωδιές μούχλας και να αφαιρέσει τη συσσώρευση ορυκτών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι για να καθαρίσετε τα πλυντήρια ρούχων μπροστινού και άνω φορτίου, αν και τα βήματα είναι διαφορετικά για το καθένα. Ο καθαρισμός του πλυντηρίου σας δύο φορές το μήνα θα το διατηρήσει σε καλή κατάσταση και θα εξασφαλίσει ότι τα ρούχα σας βγαίνουν καθαρά. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων με λευκό ξίδι!

- Διαφήμιση -

πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο ρούχων άνω φόρτωσης με ξίδι

Μπορείτε να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων άνω φόρτωσης προσθέτοντας δύο φλιτζάνια λευκό αποσταγμένο ξίδι και να το λειτουργήσετε στην πιο ζεστή του θερμοκρασία. Εάν το πλυντήριό σας εξακολουθεί να μυρίζει μούχλα, επαναλάβετε τη διαδικασία. Χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών για να σκουπίσετε το εξωτερικό και κάτω από το καπάκι του μηχανήματος.

πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο μπροστινής φόρτωσης με ξίδι

Η χρήση ξιδιού στο μπροστινό σας πλυντήριο ρούχων μπορεί να αφαιρέσει τη μυρωδιά μούχλας, το ωίδιο και τη συσσώρευση βρωμιάς. Αλλά πρέπει να είστε πιο προσεκτικές, καθώς οι ροδέλες μπροστινού φορτίου έχουν λαστιχένιες σφραγίδες στην πόρτα που μπορεί να διαβρωθούν όταν έρθουν σε επαφή με αδιάλυτο ξίδι. Καταφύγετε στο εγχειρίδιο του πλυντηρίου σας για προφυλάξεις.

Πριν πλύνετε το πλυντήριο μπροστινού φορτίου με ξίδι, σκουπίστε το ελαστικό παρέμβυσμα με σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε δύο φλιτζάνια λευκό ξίδι στη θήκη του απορρυπαντικού σας και θέστε το πλυντήριο σε λειτουργία στην πιο ζεστή του ρύθμιση. Μετά τον κύκλο, πλύνετε στο χέρι τους δίσκους απορρυπαντικού, τους δίσκους μαλακτικού και τον αναδευτήρα. Στη συνέχεια, σκουπίστε το εξωτερικό του πλυντηρίου.

καθαρισμός πλυντηρίου με λευκό ξίδι εναντίον χλωρίνης

Η χλωρίνη είναι αποτελεσματική στο να σκοτώνει τα βακτήρια και να μειώνει τις μυρωδιές του ωιδίου, αλλά είναι πιο σκληρή από το ξίδι. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα δύο για να καθαρίσετε το πλυντήριό σας, να είστε προσεκτικές με την ποσότητα χλωρίνης που χρησιμοποιείτε. Μισό φλιτζάνι χλωρίνη στον κύκλο του ζεστού νερού είναι το μόνο που χρειάζεστε. Κάντε ένα επιπλέον ξέβγαλμα, ώστε να μην καταστρέφει τα ρούχα σας η παρατεταμένη χλωρίνη. Και μην ανακατεύετε ποτέ τη χλωρίνη με ξίδι. Ο συνδυασμός έχει ως αποτέλεσμα τοξικό αέριο χλώριο.

- Διαφήμιση -