5 τρόποι για να διώξετε τα μυρμήγκια από τον πάγκο της κουζίνας

Τα μυρμήγκια στην κουζίνα είναι ένα από τα πολύ συχνά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν σ’ αυτήν ξαφνικά και πολλές φορές χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ή τουλάχιστον χωρίς κάποιον εμφανή λόγο. Γιατί όλο και ψίχουλα ή κόκκοι ζάχαρης ή κάποιο γλυκό ή χυμός μπορεί να χυθούν στον πάγκο και να αποτελέσουν πηγή εστίασης για τα μυρμήγκια. Τα μυρμήγκια είναι άλλωστε πάντα σε συνεχή αναζήτηση για φαγητό και μόλις το βρουν, κάνουν μαζικά την εμφάνισή τους. Θα σας παρουσιάσω 5 τρόπους για να διώξετε τα μυρμήγκια από τον πάγκο της κουζίνας!

- Διαφήμιση -

πρόληψη

Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσετε ότι τα μυρμήγκια θα μείνουν μακριά από την κουζίνα. Φροντίστε λοιπόν να αποθηκεύετε τα τρόφιμα σε πολύ καλά κλειστές πλαστικές σακούλες και δοχεία. Μην ξεχνάτε ότι τα μυρμήγκια συνήθως έλκονται από αμυλούχα και γλυκά τρόφιμα, όπως το μέλι, το καλαμποκάλευρο και η ζάχαρη. Επίσης, καθαρίστε τα ψίχουλα γύρω από τις ηλεκτρικές συσκευές και τους κάδους σκουπιδιών. Γενικά, όσο πιο καθαρή διατηρείτε την κουζίνα σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να δείτε να…μετακομίζουν μέσα μυρμήγκια.

τρόποι να διώξετε τα μυρμήγκια

μπαχαρικά

Διάφορα μπαχαρικά κρατούν μακριά τα μυρμήγκια από την κουζίνα σας… Δοκιμάστε πιπέρι, κανέλα ή σκόνη κάρι. Θυμηθείτε ότι ορισμένα από αυτά μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια, τη μύτη, το στόμα ή το δέρμα του παιδιού ή του κατοικίδιου ζώου σας επομένως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν τα χρησιμοποιείτε.

αιθέρια έλαια

Μουσκέψτε μερικές μπάλες βαμβακιού σε αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών ή μέντας και τοποθετήστε τις στις γωνίες των ντουλαπιών και των συρταριών. Η μυρωδιά τους λειτουργεί αποτρεπτικά για τα μυρμήγκια.

ταλκ

Πασπαλίστε με λίγο ταλκ τις πόρτες και τα παράθυρα ή για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, απλώστε σε αυτά τα σημεία μια μικρή ποσότητα βαζελίνης.

φυσικό σπρέι

Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με ίση ποσότητα ξίδι ή χυμό λεμονιού και ζεστό νερό. Φροντίστε να κουνήσετε το μπουκάλι για να αναμειχθεί καλά το διάλυμα. Ψεκάστε τον πάγκο της κουζίνας, τις γωνίες και άλλες επιφάνειες που έχετε εντοπίσει τα μυρμήγκια. Επίσης, ακολουθήστε τα ίχνη τους και ψεκάστε το διάλυμα όπου έχουν δημιουργήσει την αποικία τους.

σαπούνι χεριών

Αυτό το καθημερινό προϊόν μπορεί να είναι χρήσιμο για την απομάκρυνση των μυρμηγκιών από την κουζίνα σας. Χρησιμοποιήστε το σαπούνι για να φτιάξετε σαπουνόνερο, το οποίο μπορείτε να ψεκάσετε γύρω από την κουζίνα. Το σαπουνόνερο καθαρίζει το άρωμα των μυρμηγκιών που χρησιμοποιούν δημιουργώντας συνήθως μεγάλες γραμμές. Χωρίς το άρωμα, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, και σκορπίζονται σε διαφορετικά μέρη.

- Διαφήμιση -