10 βασικά εργαλεία που πρέπει να έχει κάθε κηπουρός

Η επιλογή της κηπουρικής ως νέου χόμπι είναι διασκεδαστική και συναρπαστική, αλλά μπορεί επίσης να σας δημιουργεί άγχος για όλα αυτά που έχετε να αγοράσετε! Δεν χρειάζεται όμως να κάνετε τη ζωή σας περίπλοκη. Υπάρχουν μερικά εργαλεία για αρχάριους κηπουρούς που πρέπει να έχετε. Μόλις γίνετε καλύτεροι στην κηπουρική και αρχίσετε να μαθαίνετε περισσότερα, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα στη συλλογή σας. Ο σωστός εξοπλισμός μπορεί να κάνει τη διαφορά για έναν όμορφο κήπο! Θα σας παρουσιάσω 10 βασικά εργαλεία που πρέπει να έχει κάθε κηπουρός!

- Διαφήμιση -

φτυάρι

Η αλήθεια είναι πως το σκάψιμο είναι μία αρκετά δύσκολη και επίπονη διαδικασία! Ειδικά για έναν αρχάριο…μετά από το σκάψιμο δεν ξέρει που να βάλει τα χέρια του και τη μέση του! Μην το κάνετε ακόμη πιο δύσκολο χρησιμοποιώντας ένα κακής ποιότητας φτυάρι. Επιλέξτε ένα μακρύ, καλοφτιαγμένο φτυάρι το οποίο μπορεί να κάνει πολλές δουλειές! Θα το θέλατε για να σκάβετε μεγαλύτερες τρύπες, να γυρίζετε χώμα, να μετακινείτε σάπια και να σκάβετε πολυετή φυτά για να χωρίσετε ή να μεταμοσχεύσετε.

καρότσι

Η εκφόρτωση χώματος, σάπια φύλλα ή λίπασμα γίνεται πολύ πιο εύκολη όταν έχετε καρότσι στον κήπο σας και ταυτόχρονα μπορείτε εύκολα να το χειριστείτε. Για πιο βαριές εργασίες στον κήπο και για μεγαλύτερους κήπους, ένα καρότσι θα σώσει την πλάτη σας. Χρησιμοποιήστε το για να μετακινήσετε εύκολα τα χόρτα που έχετε βγάλει από τον κήπο σας ή να προσθέσετε χώμα στα παρτέρια σας.

ψεκαστήρας με αντλία

Είναι χρήσιμος ένας ψεκαστήρας για το ράντισμα των δέντρων με φυτοφάρμακα κατά των ασθενειών και παρασίτων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στη χρήση των φυτοφαρμάκων και να λαμβάνετε μέτρα προστασίας. Στο τέλος της κάθε εργασίας θα πρέπει να καθαρίζετε πολύ καλά τον ψεκαστήρα για να είναι έτοιμος για την επόμενη χρήση του.

πριόνι

Το πριόνι δεν είναι απαραίτητο μόνο για τους ξυλουργούς ή όσους ασχολούνται με κατασκευές από ξύλο! Είναι πολύ χρήσιμο και για έναν κηπουρό…Άλλωστε για να κλαδέψουμε ένα μεγάλο δέντρο σίγουρα είναι απαραίτητο εργαλείο, ώστε να μπορούμε να κόβουμε τα χοντρά κλαδιά! Για καλύτερο αποτέλεσμα, επιλέγουμε πριόνι με διπλή σειρά δοντιών.

κλαδευτήρι

Αφημένα στην τύχη τους, θάμνοι και μικρά δέντρα θα γίνονταν θηρία και κυρίως άσχημα οπτικά. Το κλάδεμα όχι μόνο βοηθά στον έλεγχο του σχήματος του φυτού, αλλά προωθεί επίσης τη νέα ανάπτυξη. Ένα καλό ψαλίδι κλαδέματος είναι ζωτικής σημασίας για οποιοδήποτε κηπουρό και χρησιμοποιείται για την περιποίηση θάμνων και δενδρυλλίων. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε το πιο ακριβό, εκτός και αν είστε επαγγελματίας κηπουρός, αλλά ούτε και το πιο φτηνό. Μια μέση τιμή είναι ότι καλύτερο και κυρίως να είναι βολικό στη χρήση του από εσάς!

γάντια κηπουρικής

Λερώνετε τα χέρια σας; Τα γάντια είναι απαραίτητα. Επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι που ταιριάζει καλά στα χέρια σας. Τα γάντια κηπουρικής πρέπει να αναπνέουν και να είναι αδιάβροχα. Δεν θα μετανιώσετε που ξοδεύετε λίγα επιπλέον χρήματα σε αυτά.

λάστιχο

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας κηπουρός είναι το τσακισμένο λάστιχο την ώρα που ποτίζει! Ταυτόχρονα μπορεί να προκληθεί πολύ εύκολα διαρροή στο λάστιχο και να πρέπει να κάνετε πατέντες και μπαλώματα! Γι’ αυτό ενδείκνυται να αγοράσετε ένα λάστιχο το οποίο θα είναι εύκαμπτο και καλής ποιότητας, συνήθως από καουτσούκ προκειμένου να κάνετε απερίσπαστοι τη δουλειά σας!

φυτευτήρι

Πώς θα ξεκινήσουμε να φυτεύουμα τα φυτά μας; Με το χέρι; Όχι φυσικά! Χρειαζόμαστε ένα ειδικό εργαλείο και δεν είναι άλλο από το φυτευτήρι! Το φυτευτήρι μας εξασφαλίζει ταχύτητα και ευκολία στη φύτευση των βολβών. Με το μυτερό μέρος του ανοίγει τρύπες στο χώμα, στο βάθος που επιλέγουμε για τον κάθε βολβό και στην συνέχεια τοποθετούμε μέσα τον κάθε βολβό.

ποτιστήρι

Είναι δυνατόν να μην έχουν ένα ποτιστήρι στον κήπο μας; Το ποτιστήρι είναι το απαραίτητο εργαλείο για το πότισμα των φυτών. Είναι απαραίτητο για το πότισμα γλαστρών ή κήπου μικρής έκτασης. Καλό είναι να προτιμούμε ποτιστήρι με δοσομετρητή για να είναι χρήσιμο ακόμα και όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για παράδειγμα υγρό λίπασμα και να το αραιώσουμε σε συγκεκριμένη ποσότητα νερού. Τέλος, είναι αναγκαίο όταν δεν θέλουμε να βραχούν τα φύλλα κατά τη διάρκεια του ποτίσματος!

τσουγκράνα

Το εξαιρετικά φαρδύ κεφάλι στην ενσωματωμένη τσουγκράνα διευκολύνει επαναλαμβανόμενες εργασίες σε εξωτερικούς χώρους, όπως η συλλογή υπολειμμάτων αυλής ή η εξάπλωση του κομπόστ. Και καθώς εργάζεστε, δεν είναι πιθανό να φράξετε την κεφαλή της τσουγκράνας, καθώς ο σχεδιασμός της αφήνει λίγο χώρο μεταξύ των δοντιών. Οι μεταλλικές τσουγκράνες είναι η καλύτερη επιλογή, θα κοστίσουν λίγο περισσότερο από τις πλαστικές ή ξύλινες, όμως θα διαρκέσουν περισσότερο και θα κάνουν την εργασία σας πιο εύκολη επειδή τα δόντια τους δεν θα κάμπτουν όταν τραβάτε μια βαριά μάζα φύλλων.

- Διαφήμιση -