Σας έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; Δείτε 4 τρόπους για να διορθώσετε την αλμύρα στο φαγητό

Τι πιο συνηθισμένο από το να μας πέσει παραπάνω αλάτι στο φαγητό μας; Ε δεν είναι και το τέλος του κόσμου, ούτε πρέπει να το πετάξουμε την κατσαρόλα ή το ταψί με το φαγητό μας…Υπάρχουν τρόποι για να διορθώσουμε την αλμύρα στο φαγητό μας! Μπορείτε εύκολα να το διορθώσετε εάν ξέρετε πώς να εξουδετερώσετε το αλάτι στο φαγητό εξισορροπώντας τις γεύσεις ή ενσωματώνοντας συστατικά που απορροφούν το αλάτι. Θα σας παρουσιάσω 4 τρόπους για να διορθώσετε την αλμύρα στο φαγητό!

- Διαφήμιση -

προσθέστε μία κουταλιά από ένα οξύ υλικό

Μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, χυμό λάιμ ή μηλόξυδο σε αλμυρά τρόφιμα για να εξουδετερώσετε την αλμύρα. Ένα προϊόν ντομάτας, όπως η σάλτσα ντομάτας ή η πάστα ντομάτας, θα λειτουργήσει επίσης, καθώς οι ντομάτες είναι όξινες.

προσθέστε καρυκεύματα

Σε φαγητά κατσαρόλας, μαγειρευτά, τσίλι ή άλλα παρόμοια πιάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρυκεύματα όπως κρέμα γάλακτος, αβοκάντο, τυρί ρικότα και άλλα για να φτιάξετε αλμυρά τρόφιμα. Η κρεμώδης υφή σε αυτά τα καρυκεύματα βοηθά στο να αραιωθεί ελαφρώς το αλάτι και να διασκορπιστεί πιο ομοιόμορφα στον ουρανίσκο σας.

προσθέστε ωμές πατάτες

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να διορθώσετε τα υπερβολικά αλμυρά τρόφιμα είναι να προσθέσετε πατάτες. Αυτό το κόλπο λειτουργεί καλά για σούπες, μαγειρευτά και άλλα παρόμοια πιάτα. Απλώς προσθέστε μια ωμή πατάτα κομμένη σε κύβους στην κατσαρόλα ή στο ταψί. Καθώς το φαγητό μαγειρεύεται, η πατάτα θα απορροφήσει μέρος του υγρού, συμπεριλαμβανομένου του επιπλέον αλατιού.

προσθέστε ζάχαρη

Δοκιμάστε να βάλετε μια πρέζα ζάχαρη (λευκή ζάχαρη ή καστανή ζάχαρη) ή ένα γλυκαντικό όπως το σιρόπι σφενδάμου για να εξουδετερώσετε την αλμύρα. Το γλυκό και το αλμυρό είναι ένας κλασικός συνδυασμός γεύσης λόγω της ικανότητας της ζάχαρης να εξισορροπεί την αλμύρα στα τρόφιμα.

- Διαφήμιση -