3 τρόποι για να αφαιρέσετε το λεκέ βουτύρου από τα ρούχα

Οι λεκέδες βουτύρου στα ρούχα είναι δύσκολο να αφαιρεθούν λόγω της μεγάλης λιπαρότητας του. Τα περισσότερα τυποποιημένα απορρυπαντικά δεν κατασκευάζονται για την καταπολέμηση των λιπαρών λεκέδων τροφίμων, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να βγει το βούτυρο από υλικά όπως βαμβακερό, τζιν, λινό και πολυεστέρα.

- Διαφήμιση -

Επιπλέον, οι λεκέδες βουτύρου μπορεί να είναι ΄΄ασυνεπείς΄΄. Μερικές φορές, αν αντιληφθείτε το λεκέ γρήγορα, βγαίνει σχετικά εύκολα, αλλά μερικές φορές απαιτούνται πολλές προσπάθειες για την απομάκρυνση του λεκέ αν παραμείνει.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές μέθοδοι για να αφαιρέσετε λεκέδες βουτύρου από τα ρούχα. Εφόσον δεν φοβάστε να δοκιμάσετε διάφορες τεχνικές, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να αφαιρέσετε λεκέδες βουτύρου από τα ρούχα σας. Ας δούμε λοιπόν τι έχουμε να σας προτείνουμε!

απορρυπαντικό πλυντηρίου


Αυτή η τυπική μέθοδος αφαίρεσης λεκέδων βουτύρου λειτουργεί εάν αντιληφθείτε άμεσα τον λεκέ:

Πρώτα, πάρτε το βούτυρο από τα ρούχο. Όπως και όλοι οι δύσκολοι λεκέδες, πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο ο λεκές βουτύρου χρειάζεται επεξεργασία. Απλώστε απορρυπαντικό στη λεκιασμένη περιοχή και αφήστε το για 15 περίπου λεπτά. Στην συνέχεια στεγνώστε τη λεκιασμένη περιοχή και πλύνετε με τον συνηθισμένο τρόπο. Εάν ο λεκές δεν αφαιρεθεί μετά την πρώτη πλύση, τότε ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία ξανά!

Εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη, φτιάξτε μια πάστα από την σκόνη και λίγο νερό και απλώστε το απευθείας στο λεκέ του βουτύρου. Αφήστε το να καθίσει για μισή ώρα πριν το βάλετε στο πλυντήριο και πλένετε με τον κλασικό σας τρόπο.

σαπούνι για τα πιάτα

Ένα καλό απολιπαντικό, όπως το υγρό σαπούνι πιάτων, είναι αποτελεσματικό για την αφαίρεση λεκέδων βουτύρου από τα ρούχα. Τα συστατικά του υγρού σαπουνιού πλυσίματος πιάτων λειτουργούν ως γαλακτωματοποιητής για να σπάσουν τους δεσμούς νερού και λαδιού, ώστε το νερό να ξεπλένει το λάδι. Απλώστε μερικές σταγόνες σαπούνι απευθείας στο λεκέ και απλώστε με τα δάχτυλά σας. Αφήστε το για περίπου δύο ώρες και στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως. 

WD-40

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το προϊόν WD-40, το οποίο προστατεύει το μέταλλο από τη σκουριά και τη διάβρωση, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αφαίρεση λεκέδων βουτύρου από τα ρούχα. Το καθαριστικό αυτό είναι ένας γαλακτωματοποιητής που βοηθά στην απομάκρυνση του λαδιού από το ύφασμα. Λειτουργεί καλύτερα σε λεκέδες αποξηραμένου βουτύρου. Το WD-40 βοηθά στη χαλάρωση του λεκέ, ώστε να μπορείτε να τον αφαιρέσετε από τα ρούχα σας. Απλώς ψεκάστε λίγο WD-40 στο λεκιασμένο ρούχο και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να γαλακτωματοποιεί το υπόλοιπο λάδι. Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.

- Διαφήμιση -