5 μυστικά σφουγγαρίσματος για ένα η αστραφτερό και καθαρό πάτωμα

Το καθάρισμα του σπιτιού είναι μία καθημερινή εργασία και η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο ευχάριστη! Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι καθαρίζουμε και μετά από λίγο αρχίζει πάλι το σπίτι να φαίνεται σαν να μην έχουμε καθαρίσει. Ένα από τα σημεία που αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τον καθαρισμό του, είναι το πάτωμα. Μπορεί οι λεκέδες να φεύγουν με ένα καλό σφουγγάρισμα αλλά μπορεί να μείνουν στάμπες ή γραμμές, οι οποίες είναι άκρως ενοχλητικές!

- Διαφήμιση -

Ένας καθαρός και αστραφτερός χώρος φαίνεται κυρίως από το πάτωμα του. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μην έχουμε χρόνο να καθαρίσουμε διεξοδικά το σπίτι λόγω πολλών υποχρεώσεων, αλλά σίγουρα μπορούμε να βρούμε ένα κενό μέσα στην ημέρα για ένα σφουγγάρισμα. Το σφουγγάρισμα του δαπέδου σας, μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή διαδικασία, αλλά αν θέλετε το πάτωμά σας να λάμπει και να παραμένει καθαρό για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε πρέπει να δώσετε λίγο περισσότερη προσοχή και να επιλέξετε ένα μείγμα που λειτουργεί καλύτερα για τον συγκεκριμένο τύπο δαπέδου σας. Θα σας παρουσιάσω 5 μυστικά σφουγγαρίσματος για ένα η αστραφτερό και καθαρό πάτωμα!

σαπούνι για τα πιάτα

Το σαπούνι που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό των πιάτων, είναι ένα εύκολο προϊόν που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, διεισδύει στη βρωμιά και δεν προκαλεί ζημιά σε κανένα τύπο δαπέδου. Είναι καλύτερο για κεραμικά πλακάκια, πέτρα, σφραγισμένο ξύλο, laminate, βινύλιο και λινέλαιο. Η αναλογία πρέπει να είναι από 5 έως 10 σταγόνες σαπουνιού πιάτων ανά 4 λίτρα νερό. Καλό είναι να κάνετε ένα δεύτερο πέρασμα απλού ζεστού νερού για να βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί τυχόντα υπολείμματα σαπουνιού.

οινόπνευμα

Το οινόπνευμα είναι αποτελεσματικό και οικονομικό καθαριστικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σφουγγάρισμα. Είναι επίσης ένα ισχυρό μικροβιοκτόνο, που σημαίνει ότι μπορεί να συνθλίψει βακτήρια, ιούς, μούχλα και μύκητες. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από άσχημες μυρωδιές. Η αναλογία είναι 1 φλιτζάνι οινόπνευμα ανά 3 λίτρα νερού. Το οινόπνευμα δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε. Στην πραγματικότητα, αν το αφήσετε να σταθεροποιηθεί μπορεί να το κάνει πιο αποτελεσματικό στην εξόντωση μικροβίων και βακτηρίων.

ξίδι

Το ξίδι είναι καλύτερο για πλακάκια και laminate, και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε δάπεδα όπως σκληρό ξύλο, μάρμαρο και τραβερτίνη. Για τα δάπεδα σκληρής επιφάνειας, η οξύτητα του ξιδιού, που έχει έχει επίπεδο pH δύο έως τρία, αφαιρεί τη βρωμιά χωρίς να βλάπτει το φινίρισμα. Η αναλογία του ξιδιού θα πρέπει να είναι ½ φλιτζάνι ανά 4 λίτρα νερό. Το σφουγγάρισμα με ξίδι δεν χρειάζεται να το ξεπλύνετε.

βόρακας

Ο βόρακας είναι ένας ισχυρός καθαριστικός παράγοντας παρόμοιος με τη μαγειρική σόδα (αν και πιο αλκαλική) που στοχεύει στους δύσκολους λεκέδες. Απολυμαίνει και “είναι καλός στην αφαίρεση λεκέδων επειδή είναι ελαφρώς λειαντικός και απομακρύνει τις άσχημες μυρωδιές. Επίσης αναστέλλει την ανάπτυξη μούχλας και είναι αποτελεσματικός ενάντια στα έντομα όπως τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες. Η αναλογία του βόρακα θα πρέπει να είναι ⅛ φλιτζάνι ανά λίτρο. Καλό είναι να ξεπλένετε τον βόρακα με ένα πέρασμα με καθαρό νερό, γιατί ο βόρακας μπορεί να αφήσει υπολείμματα πίσω του.

επαγγελματικό καθαριστικό δαπέδων

Φυσικά, η χρήση καθαριστικού δαπέδου είναι πάντα μια επιλογή. Κάθε σύνθεση προϊόντος έχει τις δικές της οδηγίες χρήσης, επομένως ελέγξτε ξανά την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλη για το πάτωμα σας και ανατρέξτε στις συμβουλές αραίωσης για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την τέλεια αναλογία.

- Διαφήμιση -