8 τρόποι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού από την μπανιέρα σας

Το τρίψιμο της μπανιέρας δεν είναι μια ευχάριστη δουλειά και είναι ακόμα χειρότερο όταν παλεύετε με επίμονη συσσώρευση λεκέδων από σαπούνι. Όσο δύσκολη κι αν φαίνεται αυτή η δουλειά στην αρχή, υπάρχουν πολλές επιλογές για τον καθαρισμό των υπολειμμάτων σαπουνιού από τις επιφάνειες της μπανιέρας χωρίς να καταφεύγετε σε σκληρές χημικές ουσίες. Τα σημάδια σαπουνιού που βλέπουμε στη μπανιέρα μας, προκύπουν από την αντίδραση μεταξύ των λιπαρών οξέων και άλλων συστατικών του σαπουνιού και των μετάλλων στο νερό. Το πρόβλημα τείνει να είναι πιο σοβαρό εάν έχετε σκληρό νερό. Όσο περισσότερο παραμένουν τα υπολείμματα σαπουνιού στις επιφάνειες του μπάνιου, τόσο πιο δύσκολο είναι να αφαιρεθούν. Ωστόσο, ακόμα κι αν καθαρίζετε πιο σκληρούς λεκέδες από αφρό σαπουνιού που έχουν συσσωρευτεί καιρό, έχουμε αρκετές επιλογές καθαρισμού. Θα σας παρουσιάσω 8 τρόπους για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού από την μπανιέρα σας!

- Διαφήμιση -

σαπούνι με λευκό ξίδι

υλικά

1 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξίδι

1 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων

Για να φτιάξετε το καλύτερο καθαριστικό μπανιέρας με τα πιο απλά συστατικά, ρίξτε τα σε ένα καθαρό μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε δυνατά για να ομογενοποιηθούν. Ψεκάστε τη μπανιέρα, τον τοίχο του ντους, την γυάλινη πόρτα και τα εξαρτήματα μπάνιου με συσσώρευση υπολειμμάτων σαπουνιού. Αφήστε το διάλυμα ξιδιού να μουλιάσει για τουλάχιστον δέκα λεπτά πριν ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Το σαπούνι πιάτων περιέχει επιφανειοδραστικές ουσίες σχεδιασμένες να διασπούν τα λίπη της κουζίνας. Αυτές οι ουσίες κάνουν επίσης εξαιρετική δουλειά στον καθαρισμό του υπολείμματος σαπουνιού από τα τοιχώματα της μπανιέρας. Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα υγρού απορρυπαντικού πιάτων σε μια βούρτσα καθαρισμού με μαλακές τρίχες. Τρίψτε απαλά αλλά σταθερά με κυκλικές κινήσεις για να χαλαρώσει η συσσώρευση αφρού σαπουνιού. Αφήστε το να μουλιάσει για 10 έως 15 λεπτά για να συνεχίσετε να διασπάτε τα υπολείμματα σαπουνιού και τους λεκέδες από σκληρό νερό. Σκουπίστε το με ένα μαλακό, υγρό σφουγγάρι ή πανί από μικροΐνες και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό DIY γιατί είναι ένα ήπιο λειαντικό αλκαλικό που καθαρίζει εύκολα τη βρωμιά και τις εναποθέσεις αφρού σαπουνιού χωρίς να χαράξει τη μπανιέρα σας. Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα σε κάθε είδους υλικό μπανιέρας. Ωστόσο, προσέξτε με τι ανακατεύετε τη μαγειρική σόδα για να φτιάξετε την πάστα καθαρισμού σας. Χρησιμοποιήστε ξίδι για να καθαρίσετε τα υαλοβάμβακα και αφαιρέστε τα υπολείμματα σαπουνιού από μια ακρυλική μπανιέρα. Για την πορσελάνη, το οξυζενέ λειτουργεί καλύτερα.

υλικά

1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

¼ φλιτζάνι λευκό ξίδι ή οξυζενέ

1 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων (προαιρετικά)

Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μικρό πλαστικό δοχείο μέχρι να σχηματιστεί παχύρρευστη πάστα. Θα πρέπει να έχει παρόμοια συνοχή με το παγωμένο κέικ. Μόλις το μείγμα σταματήσει να αφρίζει, απλώστε το ομοιόμορφα στους τοίχους της μπανιέρας και του ντους.

Αφήστε το προϊόν αφαίρεσης σαπουνιού να μουλιάσει για τουλάχιστον 15 λεπτά για να διαλυθούν τα υπολείμματα σαπουνιού και τα υπολείμματα μετάλλων. Αυτό το καθαριστικό είναι επίσης χρήσιμο για τον καθαρισμό λεκέδων από υπολείμματα σαπουνιού και σκληρού νερού από γυάλινες πόρτες ντους, βρύσες και άλλα εξαρτήματα μπάνιου και θα αφαιρέσει έναν λεκέ σκουριάς. Δοκιμάστε το για να αφαιρέσετε τη μπογιά από την μπανιέρα εάν σας στάζει κατά λάθος. Αφαιρέστε τους λεκέδες από το πάτωμα του ντους σας με μαγειρική σόδα και ξίδι επίσης. Μπορεί να είναι απαραίτητη η επανεφαρμογή για τους λεκέδες που έχουν μείνει αρκετά.

οξυζενέ

Το οξυζενέ είναι ένα φυσικό, μη τοξικό υποκατάστατο της χλωρίνης. Κάνει θαύματα στον καθαρισμό των υπολειμμάτων σαπουνιού από τις επιφάνειες της μπανιέρας από υαλοβάμβακα. Για τακτικό καθαρισμό, είναι καλύτερο να αραιώσετε το οξυζενέ όταν φτιάχνετε το δικό σας εύκολο σπρέι αφαίρεσης σαπουνιού. Ωστόσο, ψεκάστε το αδιάλυτο σε εξαιρετικά επίμονους λεκέδες αφρού σαπουνιού.

υλικά

1 φλιτζάνι 3% οξυζενέ

1 φλιτζάνι νερό βρύσης

Συνδυάστε ίση ποσότητα οξυζενέ και νερού βρύσης σε ένα καθαρό μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε όλες τις επιφάνειες του μπάνιου και αφήστε τους τουλάχιστον 15 λεπτά να μουλιάσουν. Τρίψτε με κυκλικές κινήσεις με μια βούρτσα καθαρισμού με μαλακές τρίχες ή ένα μη λειαντικό σφουγγάρι.

βόρακα

Ο βόρακας είναι μια φυσική ορυκτή σκόνη που χρησιμοποιείται συνήθως ως οικιακό καθαριστικό. Λειτουργεί παρόμοια με τη μαγειρική σόδα και προέρχεται από βορικό νάτριο. Για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού από τα πλαστικά τοιχώματα της μπανιέρας ή για να αφαιρέσετε λεκέδες από σίδηρο και σκουριά, πασπαλίστε άφθονη ποσότητα βόρακα σε όλο το ντους και την μπανιέρα σας. Όταν αφαιρείτε τη σκληρή βρωμιά από το ντους σας, τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις με ένα υγρό σφουγγάρι για να χαλαρώσετε τα υπολείμματα σαπουνιού.

Για να αντιμετωπίσετε την επίμονη συσσώρευση υπολειμμάτων σαπουνιού ή για να καθαρίσετε βαθιά τη σαπουνάδα από πλακάκια και αρμούς, φτιάξτε μια πάστα με βόρακα και χυμό λεμονιού. Λάβετε υπόψη ότι το σμάλτο στις πορσελάνινες μπανιέρες μπορεί να καταστραφεί από ήπια λειαντικά καθαριστικά όπως η μαγειρική σόδα και ο βόρακας.

υλικά

1 φλιτζάνι βόρακα

¼ φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων (προαιρετικά)

Για να καθαρίσετε τη βρωμιά της μπανιέρας και του ντους και να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα υπολείμματα σαπουνιού, ανακατέψτε τα συστατικά σε ένα μικρό πλαστικό δοχείο για να σχηματίσετε μια παχιά πάστα. Απλώστε την ομοιόμορφα στην επιφάνεια της μπανιέρας και αφήστε την να μουλιάσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα καθαρισμού με μαλακές τρίχες για να τρίψετε απαλά το αφρό σαπουνιού μέχρι να φύγει τελείως. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στεγνώστε τη μπανιέρα με ένα πανί μικροϊνών για να αποφύγετε κηλίδες νερού.

μαγική γόμα

Η μαγική γόμα είναι εξαιρετική για τον καθαρισμό διαφόρων οικιακών επιφανειών. Λειτουργεί απίστευτα καλά για την αφαίρεση υπολειμμάτων σαπουνιού από επιφάνειες μπανιέρας από οποιοδήποτε υλικό και είναι ιδανικό για την αφαίρεση αφρού από γυάλινες πόρτες ντους και άλλα σημεία του μπάνιου. Η μαγική γόμα και παρόμοια προϊόντα αποτελούνται από αφρό μελαμίνης, ο οποίος είναι ήπια λειαντικός. Φροντίστε να δουλέψετε απαλά για να αποφύγετε το ξύσιμο της μπανιέρας σας.

χυμό λεμονιού

υλικά

1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού ή λάιμ
½ φλιτζάνι νερό βρύσης

Συνδυάστε 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού ή λάιμ με μισό φλιτζάνι νερό σε ένα καθαρό μπουκάλι ψεκασμού για να αναμίξετε ένα απλό και αποτελεσματικό καθαριστικό για το μπάνιο σας. Ψεκάστε καλά όλες τις επιφάνειες του μπάνιου και αφήστε τις να απορροφήσουν το διάλυμα καθαρισμού για 10 έως 15 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε την μπανιέρα σας με ένα στεγνό πανί από μικροΐνες.

οινόπνευμα

Το οινόπνευμα είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού από τις επιφάνειες της μπανιέρας. Μουσκέψτε ένα καθαρό πανί από μικροΐνες σε μη αραιωμένο οινόπνευμα και τρίψτε σταθερά τις εναποθέσεις αφρού σαπουνιού μέχρι να ξεκολλήσουν. Το ξέπλυμα μετά δεν είναι απαραίτητο, καθώς οι ατμοί του οινοπνεύματος διαχέονται γρήγορα.

αιθέρια έλαια

Η προσθήκη αιθέριων ελαίων στο σπιτικό διάλυμα αφρού σαπουνιού όχι μόνο διευκολύνει τον καθαρισμό του, αλλά βοηθά επίσης να αποτρέψει τη συσσώρευση συσσωρεύσεων στις επιφάνειες του μπάνιου σας στο μέλλον. Τα έλαια ευκάλυπτου, λεμονιού και τεϊόδεντρου έχουν όλα ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες που καθαρίζουν και απολυμαίνουν ενώ εξαλείφουν τη βρωμιά και τα υπολείμματα σαπουνιού. Χρησιμοποιήστε όποιο θέλετε ή συνδυάστε και τα τρία.

υλικά

1 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξίδι

1 φλιτζάνι νερό βρύσης

10 σταγόνες αιθέρια έλαια ευκαλύπτου, λεμονιού και τεϊόδεντρου

1 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων

Προσθέστε τα υλικά σε ένα καθαρό μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε καλά να ομογενοποιηθούν. Ψεκάστε άφθονα πάνω από το ντους και την μπανιέρα σας και αφήστε το να μουλιάσει για 10 έως 15 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, μη λειαντικό σφουγγάρι ή πανί μικροϊνών για να τρίψετε την μπανιέρα και μετά ξεπλύνετε με φρέσκο ​​νερό.

- Διαφήμιση -