15 χρήσιμες συμβουλές για να έχετε πεντακάθαρα παράθυρά

Το πλύσιμο των παραθύρων σίγουρα είναι μια αγγαρεία. Εάν χρησιμοποιείτε συμβατικά προϊόντα καθαρισμού, η αφαίρεση αυτών των επίμονων ραβδώσεων από το εσωτερικό και το εξωτερικό του διαφανούς γυαλιού είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Υπάρχουν πολλές συμβουλές οι οποίες θα σας φανούν χρήσιμες για να πλένετε τα παράθυρα και να έχετε τζάμια πεντακάθαρα! Θα σας παρουσιάσω 15 χρήσιμες συμβουλές για να έχετε πεντακάθαρα παράθυρα!

- Διαφήμιση -

καθαρίστε τα παράθυρα σε συννεφιασμένη μέρα

Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάνει το καθαριστικό σας να στεγνώσει και να εξατμιστεί πριν το ξεπλύνετε σωστά, οδηγώντας σε ραβδώσεις που είναι δύσκολο να φύγουν. Ο συννεφιασμένος ουρανός μειώνει επίσης την αντανάκλαση στο τζάμι, καθιστώντας ευκολότερη την εύρεση ραβδώσεων.

καθαρίστε πρώτα το πλαίσιο του παραθύρου

Πολύ βρωμιά μπορεί να κρυφτεί στις ράγες και το πλαίσιο των παραθύρων και όταν αναμιχθεί με καθαριστικό τζαμιών, μπορεί να σχηματίσει μια αντιαισθητική λάσπη που μπορεί να στάζει πάνω στο τζάμι κατά τον καθαρισμό. Για να αφαιρέσετε τις βρωμιές από το πλαίσιο του παραθύρου, χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα και πασπαλίστε με μαγειρική σόδα και ξύδι για να τρίψετε μέσα στις ράγες και μετά σκουπίστε τυχόντα υπολείμματα με ένα βρεγμένο πανί.

φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό για τα τζάμια

Παραλείψτε τα εξειδικευμένα προϊόντα και φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό διάλυμα χρησιμοποιώντας ένα μείγμα νερού και σαπουνιού πιάτων, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να κόψει τη βρωμιά σε ιδιαίτερα βρώμικα παράθυρα, όπως αυτά της κουζίνας, αλλά δεν αφήνει υπολείμματα. Εναλλακτικά, το ξύδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματικό καθαριστικό.

μην χρησιμοποιείτε χαρτί και εφημερίδες για τον καθαρισμό των παραθύρων

Οι χαρτοπετσέτες και οι εφημερίδες χρησιμοποιούνται συνήθως ως προϊόντα για το τρίψιμο και το στέγνωμα του γυαλιού—αλλά απλώς σπάνε και αφήνουν χνούδια. Χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας. Θα αφαιρέσει τη βρωμιά και την σκόνη και δεν θα αφήσει τίποτα πίσω.

χρησιμοποιείστε μάκτρο

Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε λάμψη χωρίς ραβδώσεις είναι να βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί όλο το νερό και το σαπούνι από το παράθυρο. Χρησιμοποιήστε ένα μάκτρο με ελαστική λεπίδα για να περάσετε πάνω από το τζάμι από πάνω προς τα κάτω για να αφαιρέσετε το υπερβολικό νερό.

φτάστε στην κορυφή με μια σφουγγαρίστρα

Για ψηλά εξωτερικά παράθυρα, χρησιμοποιήστε μια σφουγγαρίστρα σε ένα κοντάρι για να τα καθαρίσετε με σαπουνόνερο. Ξεπλύνετε τα πλυμένα παράθυρα με έναν εύκαμπτο σωλήνα και χρησιμοποιήστε μια στεγνή σφουγγαρίστρα ή ένα μάκτρο στερεωμένο σε έναν ρυθμιζόμενο πόλο για να αφαιρέσετε το νερό και να αποτρέψετε το στέγνωμα των κηλίδων νερού στη γυάλινη επιφάνεια.

απωθήστε τη βροχή

Εάν ζείτε σε μία περιοχή που βρέχει πολύ, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε μια αντιβροχική θεραπεία για τα παράθυρά σας. Αυτά τα εξειδικευμένα προϊόντα ψεκασμού, που χρησιμοποιούνται πιο συχνά στα παρμπρίζ αυτοκινήτων, προκαλούν το νερό να ξετυλίγεται πιο εύκολα τα παράθυρα, οδηγώντας σε λιγότερους λεκέδες.

κύλινδρος χνούδι

Για την καθημερινή συντήρηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κολλώδη κύλινδρο για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τη βρωμιά από τις σίτες των παραθύρων σας. Για βαθύ καθαρισμό, αφαιρέστε τις σίτες από το παράθυρο και ξεπλύνετε με σαπούνι και νερό.

μαγική γόμα

Αν θέλετε να καθαρίσετε τα παράθυρα σας επιφανειακά τότε η μαγική γόμα μπορεί να σας δώσει τη λύση! Απλώς χρησιμοποιήστε μια μαγική γόμα για ένα γρήγορο τρίψιμο μεταξύ των βαθιών καθαρισμών.

χρησιμοποιήστε ξεχωριστά πανάκια για το εσωτερικό και το εξωτερικό

Είναι καλό να έχετε ξεχωριστά εργαλεία καθαρισμού για το εσωτερικό και το εξωτερικό του παραθύρου. Και οι δύο πλευρές του παραθύρου θα είναι βρώμικες, αλλά ειδικά η εξωτερική, με γύρη και περιττώματα πουλιών. Αντί να χρησιμοποιείτε το ίδιο ύφασμα από μικροΐνες, διατηρήστε τα πράγματα καθαρά έχοντας ξεχωριστό για το εσωτερικό και το εξωτερικό!

αποτρέψτε τις ραβδώσεις των παραθύρων

Αποφύγετε τις ραβδώσεις ανακατεύοντας την κίνηση που καθαρίζετε το παράθυρο. Ξεκινήστε με μικρές κυκλικές κινήσεις και, στη συνέχεια, ολοκληρώστε με μερικές οριζόντιες και κάθετες κινήσεις.

καθαρίστε τα παράθυρα με γόμα

Μην απελπίζεστε αν μετά από όλα όσα δοκιμάσατε παρατηρήσετε μερικές ραβδώσεις. Απλώς πάρτε μια καθαρή γόμα μαυροπίνακα και περάστε την απαλά πάνω από το παράθυρο για να σβήσετε τα σημάδια για αστραφτερό καθαρό φινίρισμα.

καθαρίστε τα στόρια με λαβίδες

Ενώ καθαρίζετε τα τζάμια, είναι καλή ιδέα να αντιμετωπίζετε τους λεκέδες ταυτόχρονα. Είτε έχετε περσίδες ή κουρτίνες, είναι μαγνήτες για τη σκόνη, τη βρωμιά, τη γύρη και τις τρίχες κατοικίδιων ζώων. Για τα στόρια, πάρτε μια λαβίδα από την κουζίνα και τυλίξτε πανάκια από μικροΐνες γύρω από κάθε πλευρά στερεώνοντάς τα με λαστιχάκια. Τώρα μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά κάθε μεμονωμένη περσίδα με ένα γρήγορο πέρασμα.

σκουπίστε τις κουρτίνες με ηλεκτρική σκούπα

Πιάστε τη σκούπα και την ταπετσαρία της ή το λεπτό εξάρτημα ακροφυσίου για να καθαρίσετε τις κουρτίνες. Η ηλεκτρική σκούπα θα απορροφήσει τη βρωμιά, ώστε να μην λερώσει τα φρεσκοκαθαρισμένα παράθυρά σας.

συχνότητα καθαρισμού παραθύρων

Μια καλή πρακτική είναι να πλένετε το εσωτερικό και το εξωτερικό των παραθύρων σας δύο φορές το χρόνο, το Φθινόπωρο και την Άνοιξη, για να αποτρέψετε τη συσσώρευση σκληρών ορυκτών από τη βροχή. Όσο περισσότερο το αναβάλλετε, τόσο βαθύτεροι γίνονται οι λεκέδες και θα πρέπει να βασίζεστε σε πιο σκληρές χημικές ουσίες για την αφαίρεση.

- Διαφήμιση -