5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με το συρματάκι της κουζίνας

Το συρματάκι της κουζίνας είναι από τα μεγάλα όπλα στον καθαρισμό της κουζίνας και όχι μόνο! Πολλές φορές αποτελεί την τελευταία λύση για να λύσουμε τα χειρότερα καμένα, επίμονα προβλήματα οποιασδήποτε κουζίνας. Ενώ το συρματάκι βρίσκεται συνήθως κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σπίτι. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με το συρματάκι. Θα σας παρουσιάσω 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ με το συρματάκι της κουζίνας!

- Διαφήμιση -

μην το χρησιμοποιείτε με γυμνά χέρια

Αν και το συρματάκι φαίνεται και είναι κάπως μαλακό, το να μην λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις μπορεί να σας αφήσει άσχημα κομμένα η τραυματισμένα δάχτυλα. Αποφύγετε τον κίνδυνο εντελώς φορώντας πάντα χοντρά γάντια όπως γάντια κηπουρικής ή γάντια κουζίνας βαρέως τύπου όταν το χρησιμοποιείτε.

μην το χρησιμοποιείτε σε inox επιφάνειες

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε συρματάκι κουζίνας για να καθαρίσετε τον ανοξείδωτο χάλυβα. Η λειαντική φύση του αφαιρεί το φινίρισμα από τις inox επιφάνειες και τις κάνει πιο πιθανές να σκουριάσουν και να λερωθούν. Επιπλέον, το συρματάκι μπορεί να αφήσει αντιαισθητικές γρατσουνιές που είναι αδύνατον να αφαιρεθούν.

μην το χρησιμοποιείτε σε δρύινες επιφάνειες

Το συρματάκι της κουζίνας χρησιμοποιείται συχνά για το τρίψιμο ξύλου και είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή είναι ευκολότερο να το προσαρμόσετε σε περίπλοκες επενδύσεις και σκάλισμα παρά να χειριστείτε το γυαλόχαρτο. Αλλά η χρήση του σε δρύινες επιφάνειες μπορεί να είναι μεγάλο λάθος. Ίχνη σιδήρου στο συρματάκι μπορεί να αντιδράσουν με τις τανίνες για να δημιουργήσουν μια μπλε ή μαύρη μόνιμη κηλίδα σιδήρου.

είναι εύφλεκτο

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε συρματάκι κυρίως στην κουζίνα, βεβαιωθείτε ότι δεν το αποθηκεύετε κοντά σε μπαταρίες ή κοντά σε εύφλεκτα υγρά όπως βερνίκι ή μπογιές. Ακόμη και αν αφήσετε το συρματάκι σας να κάθεται κοντά σε μια πηγή ρεύματος (όπως το άκρο ενός προσαρμογέα) μπορεί να προκαλέσει φωτιά. Είναι ασφαλέστερο να αποθηκεύετε το συρματάκι μόνο του σε σφραγισμένο δοχείο.

μην τα αφήσετε να σκουριάσουν

Τα σκουριασμένα συρματάκια δεν είναι μόνο άχρηστα, αλλά δημιουργούν επίσης ένα χάος. Για να μην σκουριάσουν προτού έχετε την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσετε (και για να έχετε πάντα ένα έτοιμο), φυλάξτε το σε μια σακούλα με φερμουάρ στην κατάψυξη!

- Διαφήμιση -