13 απίστευτες χρήσεις του καθαριστικού τζαμιών που ίσως δε γνωρίζατε

Σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα μπουκάλι καθαριστικό τζαμιών στο ντουλάπι. Όταν χρησιμοποιείται όπως προορίζεται, δίνει στα παράθυρα και στους καθρέφτες ένα καθαρό φινίρισμα χωρίς ραβδώσεις. Αλλά τι άλλο μπορείτε να κάνετε με το καθαριστικό τζαμιών; Όπως αποδεικνύεται, αρκετά! Θα σας παρουσιάσω 13 απίστευτες χρήσεις του καθαριστικού τζαμιών που ίσως δε γνωρίζατε!

- Διαφήμιση -

Σκουπίστε τους πάγκους

Ενώ καθαρίζετε τις συσκευές της κουζίνας σας με καθαριστικό τζαμιών, σκουπίστε και τους πάγκους σας με αυτό. Είναι ασφαλές για χρήση σε γρανίτη, πλακάκια, laminate, μάρμαρο και άλλες επιφάνειες πάγκου, εκτός από ανοξείδωτο χάλυβα και σμάλτο. Όπως και με τις συσκευές, φροντίστε να ξεπλύνετε τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα με νερό για να εξαλείψετε τυχόντα υπολείμματα αμμωνίας.

Κάντε τα κοσμήματα να αστράφτουν και να λάμπουν

Το καθαριστικό τζαμιών λειτουργεί καλά ως καθαριστικό κοσμημάτων, επαναφέροντας τη λάμψη στις βέρες, τις αλυσίδες, τα κολιέ και άλλα κομμάτια μετάλλου ή πολύτιμων λίθων. Ψεκάστε τα κοσμήματα με καθαριστικό τζαμιών και τρίψτε απαλά με μια μικρή βούρτσα με μαλακές τρίχες (όπως οδοντόβουρτσα) και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό. Ωστόσο, αποφύγετε αυτή τη μέθοδο όταν καθαρίζετε μαλακές, πορώδεις πέτρες, όπως πέρλες και κοχύλια, καθώς η αμμωνία μπορεί να τις καταστρέψει.

Καθαρίστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου

Το καθαριστικό τζαμιών είναι η ιδανική λύση για τον καθαρισμό του εσωτερικού του αυτοκινήτου σας, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές επιφάνειες, στεγνώνει γρήγορα και δεν αφήνει κολλώδη υπολείμματα. Ψεκάστε το σε ένα καθαρό πανί και σκουπίστε το ταμπλό, τα πόμολα, το τιμόνι, την κεντρική κονσόλα, τις χειρολαβές των θυρών και άλλες γωνίες. Μπορείτε ακόμη και να το θολώσετε ελαφρά σε υφασμάτινα καθίσματα και πατάκια και να τα αφήσετε να στεγνώσουν στον αέρα, εξουδετερώνοντας τυχούσες παρατεταμένες οσμές.

Σημείωση: Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικό τζαμιών στο εσωτερικό των φιμέ τζαμιών, καθώς μπορεί να καταστρέψει την απόχρωση!

Καθαρίστε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου

Το καθαριστικό τζαμιών είναι ιδανικό για τον καθαρισμό και το γυάλισμα βρώμικων επίπλων εξωτερικού χώρου. Διατηρήστε τα έπιπλα της βεράντας σας καθαρά, καθαρίζοντας τα με καθαριστικό τζαμιών και σκουπίζοντάς τα. Κάντε το αυτό μία φορά κάθε μία ή δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια της υπαίθριας περιόδου για να κρατήσετε μακριά τη βρωμιά, τη σκόνη και άλλα υπολείμματα. Καθαρίζει λεκέδες νερού και φαγητού στα έπιπλα.

Απολιπάνετε τις συσκευές της κουζίνας

Το καθαριστικό τζαμιών είναι ένα αποτελεσματικό απολιπαντικό, καθιστώντας το πολύ χρήσιμο στην κουζίνα. Ψεκάστε το μάτι της κουζίνας σας, τον απορροφητήρα, τα φωτιστικά και οποιεσδήποτε άλλες λιπαρές επιφάνειες της κουζίνας. Αφήστε το καθαριστικό να καθίσει για περίπου 10 λεπτά και μετά σκουπίστε τις επιφάνειες με ένα μαλακό πανί. Για επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, ξεπλύνετε με απλό νερό μετά την απολίπανση.

Καθαρίστε τα πατώματα και τα πλακάκια

Έχετε πάτωμα από μάρμαρο ή γρανίτη; Τότε καθαρίστε τα με καθαριστικό τζαμιών και κάντε τα να αστράφτουν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλύσετε το καθαριστικό τζαμιών σε νερό και στην συνέχεια να καθαρίσετε τα πλακάκια ή το πάτωμα όπως κάνετε συνήθως!

Αφαιρέστε τα δαχτυλίδια που δεν βγαίνουν

Εάν δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε το δαχτυλίδι από το δάχτυλό σας όταν είναι πρησμένο, ψεκάστε το καθαριστικό τζαμιών στο δάχτυλό σας και αφαιρέστε εύκολα το δαχτυλίδι από το δάχτυλό σας.

Καθαρίστε τον μαυροπίνακα

Εάν έχετε έναν μαυροπίνακα στο σπίτι, για τα παιδιά σας ή απλώς για να γράφετε γρήγορες υπενθυμίσεις; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί από μικροΐνες και ένα καθαριστικό τζαμιών για να τον σκουπίσετε.

Καθαριστικό μπάνιου για όλες τις χρήσεις

Χρησιμοποιείτε ήδη καθαριστικό τζαμιών στους καθρέφτες του μπάνιου σας, αλλά ξέρατε ότι είναι επίσης ένα εξαιρετικό καθαριστικό λεκέδων από τη λεκάνη της τουαλέτας, καθαριστικό για μπανιέρα και ντους και καθαριστικό νιπτήρα; Ψεκάστε καθαριστικό τζαμιών στη λεκάνη της τουαλέτας, αφήστε το να καθίσει για περίπου πέντε λεπτά και τρίψτε ως συνήθως για να αφαιρέσετε τους λεκέδες. Για μπανιέρες, ντουζιέρες και πάγκους, ψεκάστε καθαριστικό στην επιφάνεια, σκουπίστε με ένα πανί από μικροΐνες ή σφουγγάρι και ξεπλύνετε με απλό νερό.

Καθαρίστε παιδικά παιχνίδια

Είτε έχετε μωρά ή παιδιά σχολικής ηλικίας στο σπίτι, τα παιχνίδια τους έχουν την τάση να γίνονται αρκετά βρώμικα, καθώς κολλώδη δακτυλικά αποτυπώματα και καθημερινή βρωμιά συσσωρεύονται σε μπλοκ, παιχνίδια και σετ παιχνιδιού. Ψεκάστε κάθε αντικείμενο με καθαριστικό τζαμιών και σκουπίστε με ένα μαλακό πανί και, στη συνέχεια, ξεπλύνετε το καθένα από τα παιχνίδια

Αφαίρεση λεκέδων από τα ρούχα

Αν το ξέπλυμα με απορρυπαντικό δεν είναι αρκετό για να αφαιρέσετε σκληρούς λεκέδες όπως αίμα, γρασίδι ή σάλτσα ντομάτας από ένα ύφασμα, δοκιμάστε αντ ‘αυτού ένα καθαριστικό τζαμιών με βάση την αμμωνία. Ψεκάστε τον λεκέ με το καθαριστικό τζαμιών και αφήστε το να καθίσει για έως και 15 λεπτά. Σκουπίστε με ένα καθαρό πανί, ξεπλύνετε με δροσερό νερό και πλύνετε ξανά.

Μερικές συμβουλές:

Κάντε μια δοκιμή σε μια ραφή ή σε άλλο δυσδιάκριτο σημείο του ρούχου για να δείτε αν το χρώμα τρέχει.
Χρησιμοποιήστε δροσερό νερό και μην βάζετε το ρούχο στο στεγνωτήριο μέχρι να φύγει τελείως ο λεκές.
Μην το χρησιμοποιείτε σε μετάξι, μαλλί ή άλλα μείγματα.
Εάν το χρώμα του υφάσματος φαίνεται να έχει αλλάξει μετά τη χρήση καθαριστικού παραθύρων σε αυτό, βρέξτε το ύφασμα με λευκό ξύδι και ξεπλύνετε το με νερό. Το όξινο ξύδι θα εξουδετερώσει την αλκαλική αμμωνία.

Διορθώστε το μπλοκαρισμένο φερμουάρ

Μπορείτε να ανοίξετε το μπλοκαρισμένο φερμουάρ ψεκάζοντας επάνω του καθαριστικό τζαμιών. Αποτελεί επίσης πρακτική λύση για να μην κολλήσει το φερμουάρ

Ανακουφιστείτε από τη φαγούρα από τα τσιμπήματα εντόμων

Μπορείτε επίσης να ανακουφίσετε τη φαγούρα που προκαλείται από τσιμπήματα εντόμων όπως τα κουνούπια με καθαριστικό τζαμιών. Βουτήξτε μια μπατονέτα σε καθαριστικό τζαμιών και τρίψτε την πάνω από το τσίμπημα του εντόμου.

- Διαφήμιση -