6 οικιακά προϊόντα καθαρισμού που δεν πρέπει ποτέ να τα αναμειγνύετε

Το να φτιάξετε τα δικά σας προϊόντα καθαρισμού μπορεί να είναι μία διαδικασία που αρέσει σε πολλές νοικοκυρές και ταυτόχρονα να εξοικονομείτε χρήματα αλλά κάποιες φορές μπορεί η κατάσταση να πάει στραβά και να δημιουργηθούν προβλήματα! Υπάρχουν καθαριστικά στα οποία θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικές όταν σκεφτόμαστε να τα αναμείξουμε! Στην πραγματικότητα, τα προϊόντα που λειτουργούν καλά μόνα τους μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα όταν συνδυάζονται με άλλο παράγοντα. Οι χημικές αντιδράσεις της ανάμειξης των διαλυμάτων καθαρισμού μεταξύ τους μπορούν να δημιουργήσουν τοξικά υγρά και αναθυμιάσεις που δεν είναι μόνο επιβλαβή για την επιφάνεια που το χρησιμοποιείτε, είναι επίσης επικίνδυνα για την υγεία σας και μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρες. Θα σας παρουσιάσω 6 προϊόντα καθαρισμού που δεν πρέπει να τα ανακατεύετε!

- Διαφήμιση -

χλωρίνη και ξύδι

Από μόνα τους, τόσο η χλωρίνη όσο και το ξύδι είναι φανταστικά απολυμαντικά, αλλά δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζονται. Όταν αναμειγνύονται δημιουργούν ένα τοξικό αέριο χλώριο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χημικά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

διαφορετικά καθαριστικά αποχέτευσης

Η ανάμειξη δύο διαφορετικών καθαριστικών αποχέτευσης δεν αποτελεί πιο αποτελεσματική λύση. Μείνετε πιστοί στις οδηγίες για ένα προϊόν ανά καθαρισμό και αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, τότε ίσως είναι καλή ιδέα να καλέσετε έναν υδραυλικό. Τα καθαριστικά της αποχέτευσης είναι ιδιαιτέρως δυνατά και μπορεί να δημιουργήσουν έκρηξη αν συνδυαστούν!

οινόπνευμα και χλωρίνη

Η αιθανόλη ή η ισοπροπυλική αλκοόλη αντιδρούν με το υποχλωριώδες νάτριο στο λευκαντικό που έχει ως αποτέλεσμα το χλωροφόρμιο, που χρησιμοποιούν οι απαγωγείς στα θύματά τους για να τα βλάψουν. Ακόμη και σε μικρές δόσεις, το χλωροφόρμιο μπορεί να προκαλέσει ναυτία και ζάλη καθώς και βλάβη στα άκρα σας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος και των ματιών σας. Όταν εισπνέεται μπορεί να βλάψει τους πνεύμονες, τα νεφρά και το συκώτι σας. Σε υψηλότερες συγκεντρώσεις, η χημική ουσία μπορεί να είναι θανατηφόρα σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

οξυζενέ και ξύδι

Τόσο το οξυζενέ όσο και το ξύδι είναι φυσικά προϊόντα καθαρισμού που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται μαζί. Είναι αποτελεσματικά απολυμαντικά όταν χρησιμοποιούνται στην ίδια επιφάνεια ξεχωριστά, αλλά μπορεί να είναι πολύ διαβρωτικά εάν συνδυαστούν. Το υπεροξικό οξύ που προκύπτει μπορεί να είναι πολύ ερεθιστικό για το δέρμα, τα μάτια, το δέρμα, τη μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες.

αμμωνία και χλωρίνη

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από πόνους στο στήθος, δύσπνοια και κάψιμο στα μάτια, μείνετε μακριά από την ανάμειξη χλωρίνης με αμμωνία. Οι δύο παράγοντες δημιουργούν ένα τοξικό αέριο που ονομάζεται χλωραμίνη, η οποία έχει παρόμοιες ιδιότητες με το αέριο χλώριο. Η αμμωνία είναι ένα κοινό συστατικό σε πολλά προϊόντα καθαρισμού όπως το Windex, οπότε φροντίστε να διαβάσετε τις ετικέτες των προϊόντων πριν τα αναμίξετε με χλωρίνη.

Οι υψηλές συγκεντρώσεις αμμωνίας στο λευκαντικό μπορούν επίσης να προκαλέσουν το σχηματισμό ενός εκρηκτικού υγρού που ονομάζεται υδραζίνη. Ο γενικός εμπειρικός κανόνας είναι να μην αναμιγνύετε ποτέ το λευκαντικό με οτιδήποτε άλλο εκτός από νερό.

ξύδι και μαγειρική σόδα

Φαίνεται ότι όλοι, από τη γιαγιά σας μέχρι το Pinterest διαφημίζουν τον συνδυασμό μαγειρικής σόδας και ξυδιού ως μια έξυπνη, αλάνθαστη λύση καθαρισμού, αλλά στην πραγματικότητα έκαναν λάθος από τότε. Η χρήση τους ξεχωριστά λειτουργεί εξαιρετικά, ωστόσο η ανάμειξη ενός βασικού όπως η μαγειρική σόδα με ένα οξύ όπως το ξύδι έχει ως αποτέλεσμα ένα μείγμα νερού και οξικού νατρίου (κυρίως είναι απλώς νερό) που δεν κάνει απολύτως τίποτα για τις ανάγκες καθαρισμού σας.

- Διαφήμιση -