9 τρόποι με τους οποίους καταστρέφετε το στρώμα σας

Λίγες επενδύσεις είναι πιο σημαντικές από την επένδυση που κάνετε στο κρεβάτι σας. Εξάλλου, ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής του στον ύπνο και η ποιότητα αυτού του ύπνου μπορεί να επηρεάσει την σωματική υγεία και τη συναισθηματική σας ευεξία. Ενώ η επένδυση στο σωστό στρώμα είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, η προστασία αυτής της επένδυσης είναι εξίσου σημαντική. Δεν είστε σίγουροι τι πρέπει να έχετε κατά νου; Θα σας παρουσιάσω 9 τρόπους με τους οποίους καταστρέφετε το στρώμα σας αλλά και τρόπους για να το προστατεύσετε!

- Διαφήμιση -

συμβουλές περιποίησης στρώματος

Για να ξυπνάτε ξεκούραστες και ανανεωμένες κάθε πρωί, χρειάζεστε έναν καλό ύπνο και τίποτα δεν επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου περισσότερο από ένα στρώμα. Αν περνάτε τις νύχτες σας γυρίζοντας και γυρίζοντας, ίσως ήρθε η ώρα για ένα νέο στρώμα. Ωστόσο, ψωνίστε προσεκτικά, επειδή ένα καλό στρώμα, το οποίο συνήθως διαρκεί από 6 έως 10 χρόνια, μπορεί να είναι μια σημαντική επένδυση — μια επένδυση που θα θέλετε να διαρκέσει πολύ. Αλλά αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, μπορεί να καταστρέφετε το στρώμα σας χωρίς καν να το γνωρίζετε. Μάθετε τι μπορεί να κάνετε λάθος και τι μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε σωστά, για να προστατεύσετε το στρώμα σας—και τον ύπνο σας.

δεν περιστρέφετε το στρώμα σας

Ακόμη και το καλύτερο στρώμα θα κρεμάσει τελικά και θα αναπτύξει βαθουλώματα που θα ταιριάζουν με το σχήμα του σώματός σας, εάν δεν το περιστρέφετε περιστασιακά. Τα σημερινά στρώματα δεν απαιτούν πλέον περιστροφή, επειδή τα περισσότερα είναι σχεδιασμένα για ύπνο μόνο στη μία πλευρά, αλλά και πάλι πρέπει να περιστρέφονται. Αλλάζετε το επάνω άκρο στο πόδι του κρεβατιού κάθε τρεις μήνες περίπου για να αποφύγετε τα βαθουλώματα και άλλες παραμορφώσεις και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του στρώματος.

παράλειψη προστατευτικού στρώματος

Τα ακάρεα της σκόνης, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ο ιδρώτας και τα έλαια σώματος μπορούν εύκολα να βρουν το δρόμο τους μέσα από λεπτά φύλλα και στο επάνω στρώμα του στρώματός σας, οδηγώντας ενδεχομένως σε άσχημες μυρωδιές και ανάπτυξη βακτηρίων. Η λύση; Προστατευτικό στρώματος. Τα σημερινά προστατευτικά στρώματος απέχουν πολύ από τα βινυλικά καλύμματα του παρελθόντος—είναι μαλακά και απωθητικά της υγρασίας και πολλά διαθέτουν επιπλέον στρώμα επένδυσης για μεγαλύτερη άνεση στον ύπνο.

όχι άλματα στο κρεβάτι!

Όλοι γνωρίζουμε ότι μια περιστασιακή αναπήδηση στο κρεβάτι πότε πότε είναι διασκεδαστική, ειδικά για τα παιδιά, αλλά το άλμα στο κρεβάτι συγκεντρώνει το βάρος σε μικρές περιοχές και τα ελατήρια του κρεβατιού σας δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν το φορτίο. Τα σπασμένα ελατήρια ή οι ραγισμένες οριζόντιες ράγες θα κάνουν το στρώμα να κατακαθίσει ανομοιόμορφα, μειώνοντας τη βάση στήριξης του και επιταχύνοντας την κατάρρευσή του. Η μητέρα σου ήξερε τι έλεγε — μην πηδάς στο κρεβάτι!

ξεχνάτε να καθαρίσετε το στρώμα σας

Ακόμη και όταν είναι καλυμμένο και προστατευμένο το στρώμα σας, με την πάροδο του χρόνου τα ακάρεα σκόνης μπορούν να διηθηθούν και να εγκατασταθούν στην επιφάνεια του στρώματός σας. Ένας περιστασιακός καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα θα ελέγξει τα ακάρεα και θα αφαιρέσει τυχόντα άλλα ανεπιθύμητα μικροσκοπικά σωματίδια. Κάντε συνήθειά σας να σκουπίζετε το στρώμα σας με ηλεκτρική σκούπα κάθε τρεις μήνες, όταν το περιστρέφετε. Χρησιμοποιήστε το εξάρτημα ταπετσαρίας και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα ολόκληρη την επιφάνεια—και τις πλευρές. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές και τα κουμπιά όπου μπορούν να κρυφτούν τα ακάρεα.

κρατώντας το στρώμα σας στο σκοτάδι

Τα μανιτάρια ευδοκιμούν στο σκοτάδι – τα στρώματα δεν ευδοκιμούν. Εκθέστε το στρώμα σας στο φως της ημέρας και αφήστε το να αερίζεται την ημέρα που αλλάζετε σεντόνια για να καταπολεμήσετε τις άσχημες μυρωδιές. Είναι δελεαστικό να βγάλετε ένα σετ σεντόνια και να φορέσετε το επόμενο σετ απευθείας, αλλά περιμένετε λίγο για να αφήσετε στο στρώμα σας μερικές ώρες να αναπνεύσει πριν ξαναστρώσετε το κρεβάτι. Το στρώμα σας θα παραμείνει πιο φρέσκο ​​και θα κοιμάστε καλύτερα.

δεν καθαρίζετε έγκαιρα τους λεκέδες

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να καταστρέψετε ένα στρώμα είναι να αφήσετε τους λεκέδες για πολύ ώρα. Είτε αντιμετωπίζετε χυμένο κρασί είτε αντιμετωπίζετε ένα «ατύχημα» με το παιδί σας, βγάλτε αμέσως τα σεντόνια και το προστατευτικό του στρώματος. Πιέστε μια πετσέτα πάνω στο χυμένο υγρό για να απορροφήσει τυχόν υγρό που το έκανε να περάσει από το προστατευτικό και, στη συνέχεια, πασπαλίστε μαγειρική σόδα πάνω από την περιοχή. Αφήστε τον λεκέ να στεγνώσει εντελώς πριν σκουπίσετε τη μαγειρική σόδα καλά και ξαναστρώσετε το κρεβάτι.

δεν πλένετε αρκετά συχνά τα κλινοσκεπάσματα

Καλό είναι να αλλάζετε τα σεντόνια σας μία φορά την εβδομάδα, ή τουλάχιστον μία φορά κάθε δεύτερη εβδομάδα, για να αποτρέψετε την εφίδρωση, το τρίχωμα των κατοικίδιων, τα ψίχουλα και άλλα ανεπιθύμητα πράγματα από τα κλινοσκεπάσματα στο στρώμα σας. Αυτό ισχύει και για τις κουβέρτες! Εάν έχετε ένα πάπλωμα που δεν μπορεί να πλυθεί εύκολα, σκεφτείτε να το προστατέψετε με μία παπλωματοθήκη και, στη συνέχεια, φροντίστε να πλένετε την παπλωματοθήκη κάθε φορά που πλένετε τα σεντόνια και τις κουβέρτες.

δεν στηρίζετε σωστά το στρώμα σας

Διαφορετικοί τύποι στρωμάτων απαιτούν διαφορετικούς τύπους στήριξης για να διατηρήσουν την ακεραιότητά τους. Τα παραδοσιακά στρώματα απαιτούν ελατήρια και σκελετό κρεβατιού. Τα πιο πυκνά στρώματα τύπου αφρού, τα οποία είναι πολύ βαρύτερα, απαιτούν ένα πλαίσιο κρεβατιού με πλατφόρμα που να είναι αρκετά στιβαρό για να στηρίζει τόσο το στρώμα όσο και τις στρώσεις. Ακολουθείτε πάντα τις συστάσεις του κατασκευαστή, καθώς η χρήση λανθασμένου τύπου στήριξης μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής ενός στρώματος.

λανθασμένη αποθήκευση ενός στρώματος

Ένα στρώμα μπορεί να αναπτύξει ωίδιο ή να μολυνθεί από σφάλματα όταν αποθηκεύεται λανθασμένα. Εάν πρέπει να αποθηκεύσετε ένα στρώμα, σκουπίστε το καλά με ηλεκτρική σκούπα και, στη συνέχεια, περάστε ένα προστατευτικό κάλυμμα που είναι κατασκευασμένο ειδικά για την αποθήκευση του στρώματος. Αποθηκεύστε το στρώμα σε επίπεδη μονάδα αποθήκευσης με ελεγχόμενο κλίμα. Τα υπόγεια και τα γκαράζ δεν είναι κατάλληλα για αποθήκευση στρώματος, επειδή τα υπόγεια είναι υγρά και τα γκαράζ υπόκεινται σε διακυμάνσεις υγρασίας και θερμοκρασίας. Μην τοποθετείτε τίποτα βαρύ πάνω από ένα αποθηκευμένο στρώμα.

- Διαφήμιση -