13 απίστευτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τις εφημερίδες στον κήπο

Αν και τα τελευταία χρόνια η ανάγνωση των εφημερίδων δεν είναι η αγαπημένη συνήθεια των περισσοτέρων ανθρώπων, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και οι ρομαντικοί που ακόμη έχουν αυτή την συνήθεια. Αγοράζοντας λοιπόν καθημερινά εφημερίδες, κάποια στιγμή μαζεύονται αρκετές και η συνηθέστερη επιλογή είναι να τις πετάμε! Όχι πια. Γνωρίζετε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις παλιές εφημερίδες στον κήπο μας; Θα σας παρουσιάσω 13 απίστευτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τις εφημερίδες στον κήπο!

- Διαφήμιση -

γλαστράκια για την σπορά φυτών

Μπορείτε να φτιάξετε DIY γλάστρες από εφημερίδες για να ξεκινήσετε τους σπόρους. Φτιάξτε μικρού μεγέθους δοχεία για να ξεκινήσετε τα σπορόφυτα και θα μπορούσε να είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα να κάνετε και τα παιδιά σας να συμμετέχουν. Αυτά είναι επίσης βιοδιασπώμενα και λειτουργούν καλύτερα για σπορόφυτα που δεν μεταφυτεύονται καλά.

απορροφήστε το περίσσευμα νερού και υγρασίας

Η κηπουρική και το νερό που χύνεται εδώ κι εκεί πάνε χέρι-χέρι και οι εφημερίδες είναι μια αποτελεσματική επιλογή για να απορροφήσετε το υπερβολικό νερό και την υγρασία σε χρόνο μηδέν! Μπορείτε επίσης να τις χρησιμοποιήσετε στο αίθριο και στο μπαλκόνι σας.

απαλλαγείτε από τα ζιζάνια

Τα ζιζάνια είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στον κήπο μας! Οι εφημερίδες όμως μας βοηθούν να απαλλαγούμε από αυτά! Απλώστε ένα χοντρό στρώμα από εφημερίδες στον κήπο, πάνω από τα αγριόχορτα, για να απαλλαγείτε από αυτά. Θα μειώσει την πηγή αέρα και φωτός, εξαλείφοντας τα ζιζάνια σε χρόνο μηδέν. Ίσως χρειαστεί να το αντικαταστήσετε με ένα φρέσκο ​​στρώμα εάν το παλιό βραχεί και τσαλακωθεί.

κομπόστ

Μειώστε τη μυρωδιά στον κάδο κομποστοποίησης με τη βοήθεια τεμαχισμένων εφημερίδων. Λειτουργούν επίσης ως ένα καλό συστατικό πλούσιο σε άνθρακα που εμπλουτίζει το κομπόστ για τα φυτά.

προστασία φυτών από το κρύο

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάτι για να θωρακίσετε τα φυτά σας από το κρύο, τότε ένα παχύ στρώμα εφημερίδας είναι μια καλή προσωρινή λύση. Θα βοηθήσει στη μόνωση, ενώ προσφέρει επιπλέον βαθμό προστασίας τις πιο κρύες νύχτες.

αποθηκεύστε τα λαχανικά

Τα φύλλα των εφημερίδων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση και αποθήκευση φρέσκων λαχανικών. Τα λαχανικά άλλωστε διαρκούν περισσότερο όταν η φλούδα τους δεν αγγίζει η μία την άλλη.

παγίδα για τα έντομα

Υπάρχουν ζωύφια τα οποία εμφανίζονται στον κήπο και μας δημιουργούν πρόβλημα στα φυτά μας! Κάποια από αυτά λατρεύουν να τρώνε κομμάτια βρεγμένης εφημερίδας…Αυτό κυρίως αφορά τους γυμνοσάλιαγκες και τις ψαλίδες! Μπορείτε λοιπόν να τα παγιδεύσετε τοποθετώντας κομμάτια βρεγμένης εφημερίδας γύρω από τον κήπο όταν δύσει ο ήλιος. Το επόμενο πρωί μαζέψτε τις εφημερίδες μαζί με τα παγιδευμένα έντομα!

καθαριστικό μπάρμπεκιου

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μουλιάσετε μερικές εφημερίδες σε νερό και να τις απλώσετε στη σχάρα του μπάρμπεκιου. Αφήστε τες εκεί για μια ώρα και μετά σκουπίστε το μπάρμπεκιου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφημερίδες για να απορροφήσετε το υπερβολικό λάδι.

καθαρίστε τα εργαλεία κήπου

Μία από τις χρήσεις των εφημερίδων στον κήπο, αφορά τον καθαρισμό των εργαλείων μας. Η εφημερίδα μπορεί να απορροφήσει την υγρασία που εμφανίζεται στα εργαλεία, με αποτέλεσμα να σκουριάζουν, και να τα σώσετε! Χρησιμοποιήστε εφημερίδες για να καθαρίσετε τα υπολείμματα και τη βρωμιά που έχουν κολλήσει στα εργαλεία σας. Τυλίξτε τα εργαλεία σας λοιπόν σε εφημερίδα για να απορροφήσουν όλη την υγρασία και να αποτρέψετε το σχηματισμό σκουριάς.

γεμίστε ένα σκιάχτρο

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα σκιάχτρο για να προστατευτείτε από τα πουλιά στον κήπο σας ή ως διασκεδαστικό έργο για τα παιδιά σας, τότε γεμίστε το εσωτερικό με μια εφημερίδα. Είναι φθηνό πληρωτικό!

ωρίμανση φρούτων

Τα κλιμακτηριακά φρούτα όπως οι μπανάνες, τα μήλα, τα ακτινίδια, τα σύκα, τα αχλάδια, τα μάνγκο, οι ντομάτες απελευθερώνουν μια αέρια φυτική ορμόνη, το αιθυλένιο, που βοηθά στην ωρίμανση των φρούτων. Όταν τα φρούτα τυλίγονται σε εφημερίδες, αυτό το αέριο παγιδεύεται μέσα και τα φρούτα αντιδρούν καλύτερα με την ορμόνη, ωριμάζοντας έτσι πιο γρήγορα.

οργανικό επίστρωμα

Μπορείτε να φτιάξετε ένα οργανικό επίστρωμα για τον κήπο, στρώνοντας εφημερίδες στο έδαφος και καλύπτοντάς τες με ένα λεπτό στρώμα από πευκοβελόνες, χόρτα και ροκανίδια.

γλαστράκια

Οι εφημερίδες μπορούν να γίνουν εξαιρετικά γλαστράκια για να προστατεύουν τα μικρά φυτά από τα ζιζάνια και να επιτρέπουν τη διέλευση οξυγόνου και νερού. Μπορείτε να τα φτιάξετε κόβοντας τις εφημερίδες σε κυκλικό σχέδιο και είναι ιδανικά για τον πολλαπλασιασμό των μοσχευμάτων.

- Διαφήμιση -