10 εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ένα καθαριστικό φούρνου

Το καθαριστικό φούρνου είναι ένα ευέλικτο οικιακό αντικείμενο που μπορεί να καθαρίσει πολύ περισσότερα από τον φούρνο σας. Περιέχει καυστικό υλικό που περνάει μέσα από το δοχείο του φούρνου και για αυτό είναι και πολύ δυνατό καθαριστικό. Αυτό το είδος καθαριστικής δύναμης είναι χρήσιμο πέρα ​​από την κουζίνα. Αν και πρέπει να δίνεται προσοχή όταν εργάζεστε με καθαριστικό φούρνου, έχει μια σειρά από χρήσεις σε όλο το σπίτι. Όλες θα πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας ένα δοχείο καθαριστικού φούρνου στο σπίτι μας. Αυτό όμως που πρέπει να προσέχετε είναι να χρησιμοποιείτε γάντια όταν εργάζεστε με καθαριστικό φούρνου και να διασφαλίζετε τον κατάλληλο αερισμό για να μειώσετε την έκθεση σε δυνητικά επιβλαβείς ουσίες! Θα σας παρουσιάσω 10 εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ένα καθαριστικό φούρνου!

- Διαφήμιση -

μαντεμένια τηγάνια

Για να αφαιρέσετε τελείως τα καρυκεύματα από ένα μαντεμένιο τηγάνι και να ξεκινήσετε από την αρχή, ψεκάστε ολόκληρη την επιφάνεια μαγειρέματος με σπρέι φούρνου και βάλτε το τηγάνι σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, τρίψτε το καθαριστικό του φούρνου με μια βούρτσα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με σαπούνι και νερό, φροντίζοντας να το στεγνώσετε αμέσως.

αρμούς από τα πλακάκια

Εάν υπάρχει συσσώρευση βρωμιάς στους αρμούς από τα πλακάκια της κουζίνας ή του μπάνιου σας, πάρτε ένα ζευγάρι γάντια από καουτσούκ, ανοίξτε το παράθυρο και ψεκάστε καθαριστικό φούρνου στις γραμμές. Σκουπίστε μετά από λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξεπλύνετε τους αρμούς με νερό.

γυάλινες πόρτες τζακιού

Για 10 λεπτά, αφήστε το καθαριστικό φούρνου να καθίσει στις πόρτες του τζακιού σας που έχουν χρωματιστεί από καπνό και μετά σκουπίστε τες με ένα υγρό πανί ή ένα σφουγγάρι. Καθαρίστε το τζάμι μετά με ένα μείγμα ξυδιού και νερού αφού βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει καθαριστικό φούρνου στο τζάμι.

γυάλινα μαγειρικά σκεύη

Σκέφτηκες ότι δεν θα βγάλεις ποτέ αυτούς τους κίτρινους λεκέδες από το pyrex σου; Δοκιμάστε καθαριστικό φούρνου για έναν αστραφτερό καθαρισμό. Αφού φορέσετε λαστιχένια γάντια, καλύψτε τα λεκιασμένα γυάλινα σκεύη με καθαριστικό φούρνου και, στη συνέχεια, κλείστε τα σε μια σακούλα απορριμμάτων βαρέως τύπου όλη τη νύχτα. Πηγαίνετε έξω το επόμενο πρωί για να ανοίξετε τη σακούλα (απλώς φροντίστε να αποφύγετε τις αναθυμιάσεις) και μετά πλύνετε τα μαγειρικά σκεύη.

το εξωτερικό από τις γάστρες

Η αφαίρεση μαύρων σημαδιών από το εξωτερικό μιας γάστρας είναι τόσο απλή όσο η χρήση λίγου καθαριστικού φούρνου. Αρχικά, ζεσταίνουμε τη γάστρα στο μάτι της κουζίνας. Μόλις ζεσταθεί, ψεκάστε με καθαριστικό, αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά πριν το τρίψετε και το ξεπλύνετε.

inox νεροχύτη

Εάν έχετε λεκέδες σε inox ή μεταλλικό νεροχύτη, ψεκάστε τις λεκιασμένες περιοχές με καθαριστικό φούρνου, περιμένετε λίγα λεπτά και τρίψτε με μια μαγική γόμα.

επιφάνειες της ηλεκτρικής κουζίνας

Όπως και με τα pyrex και τις γάστρες, το καθαριστικό φούρνου κάνει εξαιρετική δουλειά αφαιρώντας παλιά, καμένα υπολείμματα φαγητού από τις επιφάνειες της εστίας. Ψεκάστε το κολλημένο φαγητό, αφήστε το καθαριστικό να καθίσει για 15 ή 20 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε το με ένα σφουγγάρι ή μαγική γόμα.

λεκέδες μπανιέρας

Οι επίμονοι δακτύλιοι από σαπουνάδα σε μια πορσελάνινη μπανιέρα μπορούν να βγουν με το καθαριστικό φούρνου. Απλώς ψεκάστε την πληγείσα περιοχή με καθαριστικό φούρνου και αφήστε το να καθίσει και να κάνει τη δουλειά του για δύο ή περισσότερες ώρες. Στη συνέχεια, σκουπίστε και ξεπλύνετε! Απλώς προσέξτε να μην βάλετε καθαριστικό φούρνου στην κουρτίνα του μπάνιου σας γιατί οι χημικές ουσίες μπορεί να καταστρέψουν το πλαστικό και το ύφασμα!

καθαρισμός ηλεκτρικού σίδερου

Το καθαριστικό φούρνου είναι επίσης μια αποτελεσματική μέθοδος για τον καθαρισμό των σημαδιών στην πλάκα του ηλεκτρικού σας σίδερου. Για να προστατέψετε το μη μεταλλικό τμήμα, καλύψτε το με χαρτί και, στη συνέχεια, ψεκάστε τη (δροσερή!) μεταλλική επιφάνεια με καθαριστικό φούρνου, αφήνοντάς το να καθίσει για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το καθαριστικό και καθαρίστε τις τρύπες με βρεγμένες μπατονέτες. Βεβαιωθείτε ότι όλο το καθαριστικό φούρνου έχει καθαριστεί από τη σιδερένια πλάκα σιδερώνοντας πρώτα ένα παλιό μπλουζάκι ή πετσέτα.

ισιωτικό μαλλιών

Εάν στο ισιωτικό των μαλλιών ή το σίδερο για μπούκλες έχει συσσωρευτεί προϊόν (ή θέλετε απλώς να το καθαρίσετε καλά), δοκιμάστε λίγο καθαριστικό φούρνου όταν το σίδερο είναι απενεργοποιημένο και αποσυνδεδεμένο. Αφήστε το καθαριστικό να καθίσει για μια ώρα, σκουπίστε το με ένα βρεγμένο πανί και στη συνέχεια στεγνώστε με ένα πανί. Μην χρησιμοποιείτε το σίδερο μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι τελείως στεγνό.

- Διαφήμιση -