14 κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να μαγειρέψετε σαν επαγγελματίας

Ονειρεύεστε να μαγειρεύετε πίτσα με τραγανή κρούστα και αυτό που πραγματικά παίρνετε είναι άψητη ζύμη και λιωμένο τυρί; Ακολουθείτε κάποια συνταγή όταν φτιάχνετε μάφιν και ακόμα δεν φαίνονται όπως θα έπρεπε; Μην απογοητεύεστε, γιατί αυτά τα πράγματα μπορούν εύκολα να διορθωθούν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές από έμπειρους σεφ που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε πολύ τη μαγειρική σας. Και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για ειδικές συσκευές. Αυτό που χρειάζεται είναι σωστός τρόπος και φυσικά αγάπη για τη μαγειρική! Θα σας παρουσιάσω 14 κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να μαγειρέψετε σαν επαγγελματίας!

- Διαφήμιση -

φτιάξτε γρήγορα πίτσα

Για να μαγειρέψετε πίτσα με τραγανή κρούστα, θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν απλό κανόνα: η θερμοκρασία πρέπει να είναι τόσο υψηλή όσο μπορεί να διατηρήσει ο φούρνος σας. Ζεσταίνουμε το φούρνο για περίπου 30 λεπτά και ψήνουμε την πίτσα μας για 5-10 λεπτά ανάλογα με τη θερμοκρασία.

τηγανίζουμε το ρύζι

Το ρύζι μαγειρεύεται δύσκολα χωρίς να κολλάει: καταλήγει να μοιάζει πολύ με χυλό μετά το μαγείρεμα. Δοκίμασε, λοιπόν, να το τηγανίσεις λίγο με λάδι και λίγο βούτυρο. Μόλις το ρύζι σταματήσει να φαίνεται διάφανο, προσθέστε λίγο νερό να σκεπάσει το ρύζι και βράστε το για 15-20 λεπτά.

ψήστε σωστά το κοτόπουλο

Τα στήθη κοτόπουλου ψήνονται πιο γρήγορα από τα μπούτια, οπότε για να ψηθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις 2 συμβουλές: βάλτε λίγο πάγο στα στήθη 30 λεπτά πριν το ψήσετε ή βάλτε το κοτόπουλο στο φούρνο με την πλάτη του και μετά από 50 λεπτά, το γυρίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Επίσης, μην ξεχνάτε να μουσκεύετε το δέρμα εκ των προτέρων με μια βρεγμένη πετσέτα: αυτό θα το κάνει πιο νόστιμο.

κάντε το σκληρό κρέας νόστιμο

Η τεχνολογία Sous-vide μας επιτρέπει να μαγειρεύουμε κρέας που διατηρεί το ζουμερό του, αλλά ο εξοπλισμός κοστίζει πολλά χρήματα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτήν την ακριβή συσκευή χρησιμοποιώντας κανονική πλαστική μεμβράνη. Θα χρειαστείτε επίσης ένα μεγάλο τηγάνι και ένα θερμόμετρο. Βάλτε λίγο λάδι και όσα μπαχαρικά θέλετε στο κρέας, τυλίξτε το κρέας σε πολλές στρώσεις πλαστικής μεμβράνης και βάλτε το σε ζεστό νερό στους 70° περίπου.

Θα χρειαστούν περίπου 2 ώρες για να μαγειρευτεί ένα μέσο κομμάτι κρέατος — απλώς βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 70°. Μετά από αυτό, αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά, αφαιρέστε τη μεμβράνη και τηγανίστε γρήγορα σε ένα τηγάνι. Μπορείτε να μαγειρέψετε οποιοδήποτε κρέας με αυτόν τον τρόπο.

καθαρίζουμε τα καρότα πριν τα βράσουμε

Αν θέλετε τα καρότα να διατηρήσουν το χρώμα τους κατά το βράσιμο, θα πρέπει να τα ξεφλουδίσετε πριν τα μαγειρέψετε. Ακούγεται αντίθετο με αυτά που ξέρουμε, αλλά με αυτόν τον τρόπο, το χρώμα δεν θα ξεθωριάσει.

μην σταματήσετε να τρώτε μαγιονέζα

Όλοι γνωρίζουν ότι η μαγιονέζα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για άτομα που θέλουν να παραμείνουν σε καλή φόρμα. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να την κάνετε πιο ελαφριά: το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε τα αυγά με κανονικό γάλα. Πάρτε την αγαπημένη σας συνταγή για σπιτική μαγιονέζα και προσθέστε γάλα αντί για αυγά — η ποσότητα του γάλακτος πρέπει να είναι 2 φορές μικρότερη από την ποσότητα του βουτύρου. Έτσι, η μαγιονέζα θα είναι εξίσου νόστιμη αλλά και πιο υγιεινή.

χρησιμοποιήστε κρύο βούτυρο για τραγανή κρούστα και ζεστό βούτυρο για ψημένα προϊόντα

Το βούτυρο είναι το μυστικό για νόστιμα αρτοσκευάσματα. Και για να βελτιώσετε τη γεύση των αγαπημένων σας αρτοσκευασμάτων υπάρχει ένας απλός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε: αν θέλετε τραγανή κρούστα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε παγωμένο βούτυρο και αν θέλετε πιο απαλή, πιο αφράτη κρούστα, το βούτυρο να είναι ζεστό.

οι κανόνες ενός νόστιμου ζωμού

Όπως ίσως γνωρίζετε, το αλάτι «βγάζει» τη γεύση του κρέατος. Έτσι, για να γίνει ο ζωμός όσο πιο νόστιμος γίνεται (ανεξάρτητα από το είδος του κρέατος που μαγειρεύετε – κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι), προσθέστε το αλάτι μόνο στην αρχή του μαγειρέματος όταν το νερό αρχίσει να βράζει. Και μην ξεχνάτε αυτόν τον απλό κανόνα: ο ζωμός θα είναι νόστιμος αν βάλετε το κρέας και τα λαχανικά σε κρύο νερό στην αρχή.

φτιάξτε πουρέ πατάτας χρησιμοποιώντας διαφορετικά είδη πατάτας

Όσο περισσότερο άμυλο υπάρχει στις πατάτες, τόσο πιο νόστιμος είναι ο πουρές πατάτας. Ωστόσο, ορισμένες πατάτες στερούνται αμύλου και κάποιες δεν έχουν γεύση. Έτσι, για να κάνετε τη γεύση πολύ καλύτερη, ανακατέψτε διαφορετικά είδη πατάτας για να έχετε τον ιδανικό συνδυασμό.

το λευκό κρέας μπορεί να είναι ζουμερό

Αν πρόκειται να μαγειρέψετε λευκό κρέας, μην κόψετε το κόκκαλο. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται να βράσετε, να τηγανίσετε ή να ψήσετε το κρέας. Θα είναι πιο ζουμερό και το μαγείρεμα θα είναι περισσότερο ακόμα κι αν κρατήσετε το κόκκαλο. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται να φάτε την πέτσα, απλά περιμένετε και αφαιρέστε την μετά το μαγείρεμα. Κάνει επίσης το κρέας πιο ζουμερό και πιο νόστιμο.

προσθέστε τριμμένη φρυγανιά στα κεφτεδάκια

Τα κεφτεδάκια θα κρατήσουν πολύ καλύτερα το σχήμα τους αν προσθέσετε τριμμένη φρυγανιά στον κιμά. Και για να γίνει ακόμα καλύτερη η γεύση, τηγανίζουμε την ψίχα με το κρεμμύδι ανακατεμένο με λίγο λάδι και βούτυρο.

προσθέστε πάγο στα κεφτεδάκια

Ο πάγος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τα κεφτεδάκια ζουμερά και ελαφριά. Παίρνετε 8-10 κύβους πάγου από μία παγοκύστη, τους βάζετε σε μια πλαστική σακούλα, τους τρίβετε με ένα σφυρί και τους προσθέτετε στον κιμά. Στη συνέχεια, φτιάξτε τους κεφτέδες σας και ψήστε τους σε ένα τηγάνι.

χρησιμοποιήστε ένα παλιό μπουκάλι κέτσαπ για να φτιάξετε δροσερά σχέδια για τηγανίτες

Αντί για το συνηθισμένο χάος όταν φτιάχνετε τηγανίτες, μπορείτε απλώς να επανατοποθετήσετε ένα παλιό μπουκάλι κέτσαπ και να σχεδιάσετε τα σχήματα που θέλετε.

μαγειρέψτε τέλειο ρύζι

Υπάρχει ένα μυστικό όπλο που σας βοηθά να μαγειρέψετε τέλεια το ρύζι, ώστε να μπορείτε να δείτε κάθε μεμονωμένο κόκκο. Αυτό είναι το είδος ρυζιού που σερβίρουν στα εστιατόρια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιάσετε τη στιγμή που το νερό βυθίζεται κάτω από την επιφάνεια του ρυζιού καθώς βράζει, να βάλετε μια πετσέτα κουζίνας πάνω από την κατσαρόλα (προσοχή να μην βάλετε φωτιά) και να βάλετε το καπάκι στην πετσέτα. Η πετσέτα θα απορροφήσει τη συμπύκνωση, έτσι το νερό δεν θα πέσει πίσω στο ρύζι από το καπάκι.

- Διαφήμιση -