Πώς πρέπει να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο στο ψυγείο

Η απόψυξη ενός κοτόπουλου στο ψυγείο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε την οικογένειά σας από τη σαλμονέλα και άλλες τροφικές ασθένειες. Οι μικροοργανισμοί πολλαπλασιάζονται γρήγορα σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, οπότε διατηρώντας το κοτόπουλο στο ψυγείο ενώ το αποψύχετε αποτρέπει την ανάπτυξη επικίνδυνων βακτηρίων. 

- Διαφήμιση -

Εάν το μενού του δείπνου σας περιλαμβάνει κοτόπουλο, εξοικονομήστε χρόνο βάζοντάς το στο ψυγείο την προηγούμενη ημέρα. Tο κοτόπουλο την επόμενη ημέρα θα είναι έτοιμο για ψήσιμο.

Τα μικρά κομμάτια κοτόπουλου ξεπαγώνουν σε λίγες ώρες αλλά ολόκληρα κοτόπουλα χρειάζονται 24 ώρες ή περισσότερο. Ωστόσο, μην αφήνετε το αποψυγμένο κοτόπουλο στο ψυγείο για περισσότερο από 2 ημέρες.

Για να αποφύγετε τη διαρροή υγρών από το κοτόπουλο, τοποθετήστε το κατεψυγμένο κοτόπουλο σε μια πλαστική σακούλα και τοποθετήστε το στο κάτω ράφι του ψυγείου. 

Μαγειρέψτε το κοτόπουλο σας 12 έως 36 ώρες αφού το βάλετε στο ψυγείο. Εάν εξακολουθεί να είναι λίγο παγωμένο, μην ανησυχείτε. Δεν είναι επικίνδυνο να μαγειρεύετε παγωμένο κοτόπουλο από την στιγμή που μαγειρεύετε στην κατσαρόλα ή στο φούρνο. Ωστόσο, να θυμάστε ότι ένα ελαφρώς παγωμένο κοτόπουλο θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί.

- Διαφήμιση -