8 διαφορετικοί τρόποι χρήσης αλευριού εκτός από το μαγείρεμα

Το αλεύρι είναι ένα από τα υλικά που υπάρχουν πάντα σε κάθε σπίτι. Το χρησιμοποιούμε για τα γλυκά, για το τηγάνισμα ψαριών αλλά και για να φτιάξουμε ψωμί. Εκτός από το μαγείρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες δουλειές μέσα στο σπίτι μας. Ανάλογα με τον τρόπο που αποθηκεύετε το αλεύρι σας, θα διαρκέσει περίπου 6-8 μήνες μετά από την ημερομηνία που αναγράφεται στη σακούλα. Εάν η διάρκεια ζωής του αλευριού σας πλησιάζει στο τέλος του, μην το πετάξετε! Θα σας παρουσιάσω 8 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι στο σπίτι εκτός από το μαγείρεμα!

- Διαφήμιση -

απωθήστε τα μυρμήγκια

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με μυρμήγκια στο σπίτι σας, αντί για χημικά προϊόντα ή διάφορες σπιτικές λύσεις, το μόνο που χρειάζεστε είναι αλεύρι για να τα απωθήσετε. Πασπαλίστε με αλεύρι όπου δείτε μυρμήγκια στο σπίτι σας. Τα μυρμήγκια μισούν την αίσθηση και τη γεύση του αλευριού.

γυαλίστε χάλκινες επιφάνειες

Οι χάλκινες κατσαρόλες και τα τηγάνια είναι υπέροχα για μαγείρεμα, αλλά μετά από λίγο αρχίζουν να σκουραίνουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για να γυαλίσετε ξανά τις χάλκινες επιφάνειες σας! Ανακατέψτε ίσες ποσότητες αλεύρι, αλάτι και ξύδι για να κάνετε μια πάστα. Απλώστε το στην ορειχάλκινη ή χάλκινη επιφάνεια και αφήστε το να καθίσει μέχρι να στεγνώσει η πάστα. Ξεπλύνετε το διάλυμα με ζεστό νερό. Τόσο απλό!

καθαριστικό για inox επιφάνειες

Αν παραπονιέστε συνεχώς για λεκέδες όπως δακτυλιές στις inox επιφάνειές σας, το αλεύρι θα κάνει τη δουλειά σας πιο εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πασπαλίσετε λίγο αλεύρι σε ένα στεγνό, καθαρό πανί και να το χρησιμοποιήσετε για να γυαλίσετε τις ανοξείδωτες επιφάνειές σας. Το αλεύρι θα απορροφήσει τα έλαια που αφήνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα και θα κάνει τις επιφάνειες να λάμπουν σαν καινούργιες.

καταπολεμήστε τα σπυριά

Ανακατέψτε λίγο αλεύρι και μέλι για να απαλλαγείτε γρήγορα από αυτή την κόκκινη δυσάρεστη εμφάνιση της ακμής. Απλώστε την πάστα στα σπυράκια και καλύψτε τα με μια ταινία. Θα παρατηρήσετε ότι τα σπυράκια έχουν μειωθεί ορατά το πρωί.

ωριμάστε τα αβοκάντο

Αντί να περιμένετε πολλές μέρες να ωριμάσουν τα αβοκάντο σας, μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη ωρίμανση με αλεύρι. Βάλτε το αβοκάντο σε μια σακούλα με φερμουάρ και προσθέστε το αλεύρι. Κλείνουμε τη σακούλα και την κουνάμε ώστε το αλεύρι να καλύψει εντελώς το αβοκάντο. Αφήστε το έτσι για 24 ώρες.

φτιάξτε κόλλα

Αντί για κόλλες που περιέχουν χημικά, μπορείτε να φτιάξετε κόλλα από αλεύρι και νερό, ειδικά για να τη χρησιμοποιούν τα παιδιά σας. Φυσικά, δεν θα είναι τόσο δυνατή όσο η αγορασμένη κόλλα, αλλά είναι τέλειο για τα παιδιά να κολλούν πράγματα.

ανοίξτε το καπάκι του βάζου

Το άνοιγμα των καπακιών του βάζου είναι δύσκολο και υπάρχουν πολλές πρακτικές προτάσεις για αυτό. Μεταξύ αυτών, η πιο απλή και αποτελεσματική μέθοδος είναι να απλώσετε λίγο αλεύρι στο στόμιο του βάζου όταν το ανοίγετε. Θα είναι επίσης πολύ εύκολο να ανοίξει καθώς θα εμποδίσει το καπάκι να κολλήσει.

απομακρύνετε τα παράσιτα από τον κήπο

Καθώς θα κρατήσει τα μυρμήγκια μακριά από το σπίτι σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για να προστατέψετε τον κήπο σας από τα παράσιτα. Ρίξτε αλεύρι πάνω ή γύρω από τα λαχανικά σας, ειδικά τις πατάτες σας. Θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα ανεπιθύμητα παράσιτα έξω από τον κήπο σας και να απολαύσετε τα προϊόντα που παράγετε.

- Διαφήμιση -