Υπάρχουν τρόφιμα και υλικά μαγειρικής που φημίζονται για τις καθαριστικές τους ιδιότητες. Σκεφτείτε τροφές όπως το λεμόνι, το αλάτι και το ελαιόλαδο, καθώς και παράγοντες όπως η μαγειρική σόδα. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι μπορείτε να καθαρίσετε το σπίτι σας με κρεμμύδια; Στην πραγματικότητα, τα κρεμμύδια έχουν πολλές δημοφιλείς χρήσεις πολύ πέρα ​​από το μαγείρεμα. Προφανώς έχετε αυτό το υλικό στο σπίτι σας και πιθανότατα το βάζετε σε πολλά πιάτα. Ωστόσο, μάλλον δεν έχετε σκεφτεί να το χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό. Θα σας παρουσιάσω 6 τρόπους για να καθαρίσετε το σπίτι σας με κρεμμύδια!

Αν και είναι σύνηθες να παραπονιόμαστε ότι τα κρεμμύδια μας κάνουν να κλαίμε όταν τα κόβουμε, αυτό είναι ένα πολύ πολύτιμο λαχανικό γιατί η χρησιμότητά του εκτείνεται πολύ πέρα ​​από την κουζίνα.

Πρώτα από όλα, τα κρεμμύδια είναι βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές. Είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι είναι τρόφιμο με φαρμακευτικές ιδιότητες, επομένως τα κρεμμύδια μπορούν να συμπεριληφθούν σε διάφορες οικιακές θεραπείες. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι η κατανάλωση κρεμμυδιών παρέχει αρκετά ενδιαφέροντα οφέλη για την υγεία στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης, υγιεινής διατροφής.

Ωστόσο, μια από τις λιγότερο γνωστές χρήσεις αυτού του φαγητού είναι αυτή ότι τα κρεμμύδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον καθαρισμό και σε άλλες οικιακές δουλειές. Για να δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε με ένα κρεμμύδι στον καθαρισμό του σπιτιού!

καθαρίστε τα τηγάνια, τις κατσαρόλες και τις ψησταριές με κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά για την αφαίρεση βρωμιάς και λεκέδων από τα τηγάνια, τις κατσαρόλες και τις ψησταριές! Πώς μπορείτε όμως να το κάνετε;

Διαδικασία:

Αρχικά, σκουπίστε με μισό κρεμμύδι όλη την κατσαρόλα ή το τηγάνι που έχει κολλήσει υπολείμματα φαγητού ή βρωμιά.
Στη συνέχεια, προσθέστε χλιαρό νερό και αφήστε το να μουλιάσει για λίγα λεπτά για να δράσει το κρεμμύδι.
Μετά, θα πρέπει απλώς να το πλύνετε όπως κάνετε συνήθως και θα έχετε μια γυαλιστερή κατσαρόλα ή τηγάνι σε λίγα λεπτά!

Αυτή η ίδια διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί και στις ψησταριές. Αν έχετε κάνει μπάρμπεκιου και βρείτε υπολείμματα κρέατος κολλημένα στη σχάρα όταν πάτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κρεμμύδι με τον ίδιο τρόπο για να τα αφαιρέσετε χωρίς προβλήματα.

απωθήστε τα έντομα

Αν και αυτή δεν είναι μια μέθοδος καθαρισμού, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις των κρεμμυδιών έξω από την κουζίνα. Σύμφωνα με τη δημοφιλή πεποίθηση, η έντονη μυρωδιά των κρεμμυδιών είναι χρήσιμη για να κρατήσει μακριά τα κουνούπια, τα μυρμήγκια και άλλα έντομα.

Στην πραγματικότητα, ορισμένα από τα συστατικά του αποτελούν ακόμη και μέρος ορισμένων εντομοαπωθητικών, όπως δείχνουν ορισμένες μελέτες.

Για να χρησιμοποιήσετε τα κρεμμύδια ως εντομοαπωθητικό, έχετε δύο επιλογές:

Αρχικά, μπορείτε να το ψιλοκόψετε και να το τοποθετήσετε απευθείας στο μονοπάτι που χρησιμοποιούν τα έντομα που θέλετε να απωθήσετε.
Δεύτερον, μπορείτε να τρίψετε ένα κρεμμύδι και να το αφήσετε να μουλιάσει σε ζεστό νερό. Την επόμενη μέρα κρατήστε το υγρό και βάλτε το σε ένα ψεκαστήρα για να το απλώσετε στα σημεία που χρειάζεστε για να διώξετε τα έντομα.

ΔEITE
Πως να καθαρίσεις τα βρώμικα στόρια με εύκολο τρόπο

αφαιρέστε τους λεκέδες από τα ρούχα

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς να αφαιρέσουν τους λεκέδες από τον ιδρώτα από τα ρούχα. Μία από τις λύσεις σε αυτό το πρόβλημα είναι τα κρεμμύδια!

Όπως το οξυζενέ, έτσι και τα κρεμμύδια θεωρείται ότι έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στα υφάσματα των ρούχων χωρίς να τα επηρεάζουν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες.

Διαδικασία:

Απλώς τρίψτε ένα κομμάτι κρεμμύδι και απλώστε το απευθείας στον λεκέ.

Στη συνέχεια, μετά από περίπου 10 λεπτά αφότου το αφήσετε να δράσει, προχωρήστε στο πλύσιμο στο πλυντήριο όπως κάνετε συνήθως. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό για την εξάλειψη της μυρωδιάς του κρεμμυδιού.

εξαλείψτε τη σκουριά

Εάν έχετε σκουριασμένα εργαλεία, ψαλίδια, καρέκλες, κοσμήματα ή μαχαίρια, αυτή η συμβουλή για τον καθαρισμό του σπιτιού σας με κρεμμύδια θα σας βοηθήσει πολύ. Γνωρίζατε ότι τα κρεμμύδια μπορούν να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τα σωματίδια σκουριάς από την επιφάνεια αυτών των αντικειμένων;

Απλά πρέπει να κόψετε ένα κρεμμύδι στη μέση και να το περάσετε πάνω από το αντικείμενο που θέλετε να επαναφέρετε.

Στη συνέχεια, απλώστε λίγο λίπος και, ως τελευταίο βήμα, τρίψτε το αντικείμενο με ένα πανί για να το καθαρίσετε εντελώς.

απαλλαγείτε από τη μυρωδιά μπογιάς

Εάν έχετε βάψει ένα δωμάτιο ή ολόκληρο το σπίτι σας πρόσφατα, το πιθανότερο είναι ότι η μυρωδιά της μπογιάς σας είναι έντονη. Και πάλι, τα κρεμμύδια μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε εύκολα από αυτή τη μυρωδιά.

Διαδικασία:

Αρχικά, βάζουμε ζεστό νερό σε ένα μπολ και βουτάμε σε αυτό μερικές φέτες κρεμμυδιού.

Στη συνέχεια, αφήστε το όλη τη νύχτα στο δωμάτιο με τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά.

Το επόμενο πρωί, θα παρατηρήσετε ότι η δυσάρεστη μυρωδιά έχει εξαφανιστεί!

απομακρύνετε τη βρωμιά από τον απορροφητήρα

Αναμφίβολα, οι απορροφητήρες είναι ένα από τα πιο δύσκολα στοιχεία στο καθάρισμα. Εξάλλου, ο απορροφητήρας της κουζίνας μπορεί να είναι πραγματικός πονοκέφαλος, εκτός και αν γνωρίζετε αυτό το απλό δημοφιλές κόλπο.

Αρχικά, πάρτε μισό κρεμμύδι και συνδυάστε το με μαγειρική σόδα και νερό.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε το στον απορροφητήρα και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά.

Τέλος, σκουπίστε με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα.

Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του κρεμμυδιού σε συνδυασμό με την αντιβακτηριακή δράση της μαγειρικής σόδας βοηθούν στην εξάλειψη του λίπους αλλά και στην απολύμανση του απορροφητήρα.

συμβουλές για τον καθαρισμό του σπιτιού σας με κρεμμύδια

Με αυτές τις 6 συμβουλές, θα έχετε βρει έναν νέο σύμμαχο όσον αφορά την απολύμανση και τον καθαρισμό του σπιτιού σας. Όπως έχετε δει, ο καθαρισμός του σπιτιού σας με κρεμμύδια δεν είναι ο μόνος εφικτός. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να κάνετε τον καθαρισμό. Παρ’ όλα αυτά ο καθαρισμός με το κρεμμύδι είναι υγιεινός και φιλικός προς το περιβάλλον.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι αυτά είναι κόλπα βγαλμένα από τη λαϊκή κουλτούρα, επομένως είναι πιθανό να μην είναι τόσο αποτελεσματικά όσο ένα εξειδικευμένο προϊόν. Υπό αυτή την έννοια, ίσως χρειαστεί να τρίψετε σκληρότερα και περισσότερο για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.