Πράγματα στο σπίτι που μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά η κέτσαπ

Καλή η κέτσαπ στις τηγανητές πατάτες δε λέω…Πάμε να δούμε όμως μερικές χρήσεις της στην καθαριότητα του σπιτιού!

- Διαφήμιση -

Καθάρισμα ασημικών με κέτσαπ

Τσίγκινα σκεύη (χαλκός και ορείχαλκος)

Μαύρα σημάδια και λεκέδες σε χάλκινες κατσαρόλες, τηγάνια και σκεύη γενικότερα είναι σύνηθες φαινόμενο. Είναι όμως αρκετά δύσκολο να τους αφαιρέσουμε χωρίς να φθείρουμε την επιφάνεια και τη γυαλάδα τους. Παίρνουμε ένα καθαρό πανί και βάζουμε μία ποσότητα κέτσαπ. Τρίβουμε την αμαυρωμένη επιφάνεια για μερικά λεπτά με κυκλικές κινήσεις. Σε λίγα λεπτά θα έχουμε αποτελέσματα και το αρχικό χρώμα τους θα λάμψει ξανά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε με καθαρό πανί.

Νεροχύτης από ανοξείδωτο ατσάλι

Εάν έχει θαμπώσει ο νεροχύτης σας, τότε ρίχνουμε λίγη κέτσαπ στις επιφάνειες του. Τρίβουμε με ένα υγρό και καθαρό πανί. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με μια καθαρή πετσέτα.

Ασημικά

Η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει ασημικά που έχουν θαμπώσει ή έχουν μαυρίσει. Γεμίζουμε ένα μικρό μπολάκι, όπου και βυθίζουμε τα ασημικά μας. Τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Αφαιρούμε και τρίβουμε με καθαρό πανί. Ξεπλένουμε με ζεστό νερό και σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα.

Γιατί όμως καθαρίζει η κέτσαπ;

Αυτό συμβαίνει γιατί είναι όξινο διάλυμα, χάρη στο ξύδι που περιέχει. Το αλάτι ως συστατικό της υποβοηθά εξίσου στην επαναφορά της αρχικής γυαλάδας.

- Διαφήμιση -