Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεφλουδίσετε κάστανα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν υπάρχει πιο ευχάριστο πράγμα, από το να τρως κάστανα τον Χειμώνα. Το κάστανο είναι ένα πολύ θρεπτικό και πλούσιο σε θερμίδες φαγητό. Περιέχει άφθονο λίπος και πρωτεΐνες. Περιέχει επίσης μέταλλα κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, χλώριο, ασβέστιο, σίδηρο και νάτριο. 

- Διαφήμιση -

Τα κάστανα μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα ή να τα φάμε βραστά ή ψητά.

Γνωρίζατε ότι μέσα στις ιδιότητες του το κάστανο δίνει δύναμη και ενέργεια στο σώμα και αυξάνει τη σεξουαλική ορμή; Παράλληλα βοηθά στην ανακούφιση από την σωματική και πνευματική κόπωση. Είναι αποτελεσματικό στη μείωση του ρυθμού χοληστερόλης στο αίμα και επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος. Το κάστανο, τέλος είναι ευεργετικό για το συκώτι και το στομάχι και μειώνει τη διάρροια. 100 γραμμάρια κάστανου είναι 160 θερμίδες.

Για να δούμε όμως πως μπορούμε να ξεφλουδίσουμε εύκολα τα κάστανα, ώστε να μην χάνουμε τις θρεπτικές ουσίες τους.

Εδώ είναι ο ευκολότερος τρόπος να ξεφλουδίσετε ένα κάστανο.

Για να ξεκολλήσετε εύκολα το κέλυφος των κάστανων, πρώτα, χαράξτε τα κάστανα με ένα μαχαίρι. Προσθέστε λίγο λάδι στο τηγάνι και ανάψτε το μάτι της κουζίνας ή ακόμη καλύτερα αν έχετε σόμπα. Τηγανίστε τα κάστανα για 10 λεπτά. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία τηγανίσματος, αφήστε τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεφλουδίσετε εύκολα τα κάστανα.

Ένας άλλος τρόπος είναι ο εξής:

Χαράξτε τα κελύφη με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια αφήστε το να καθίσει για λίγο σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Στη συνέχεια ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς. Όταν τα βγάλετε θα μπορείτε να διαχωρίσετε την φλούδα από το κάστανο!

- Διαφήμιση -