8 εκπληκτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ρύζι στο σπίτι

Το ρύζι είναι ένα από τα βασικότερα διατροφικά μας είδη. Με καταγωγή από την Ασία είναι το δημητριακό το οποίο καταναλώνεται περισσότερο από τα άλλα παγκοσμίως. Υπάρχουν ασφαλώς πολλοί τύποι ρυζιού και κάθε συνταγή απαιτεί κάποιον συγκεκριμένο τύπο. Παρ’ όλα αυτά το ρύζι δεν είναι μόνο σημαντικό τρόφιμο αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και με διαφορετικούς τρόπους στο σπίτι! Θα σας παρουσιάσω 8 εκπληκτικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το ρύζι στο σπίτι!

- Διαφήμιση -

Καθαρίστε μπουκάλια και βάζα με κλειστό στόμιο

Όλες μας έχουμε γυάλινα σκεύη τα οποία φαίνεται να μην καθαρίζουν με κανέναν τρόπο…όχι πια! Από μπουκάλια νερού μέχρι βάζα και καράφες με στενό στόμιο, το ρύζι θα μας δώσει τη λύση στον καθαρισμό τους! Χρησιμοποιήστε ένα χωνί για να βάλετε 2 κουταλιές της σούπας ρύζι στο μπουκάλι ή το βάζο σας και προσθέστε λίγο νερό και υγρό σαπούνι πιάτων. Καλύψτε το άνοιγμα και κουνήστε το δοχείο σας γύρω-γύρω, στροβιλίζοντας το ρύζι γύρω από την εσωτερική επιφάνεια όσο περισσότερο μπορείτε. Το ρύζι θα προσφέρει απαλή τριβή που θα καθαρίσει τις γυάλινες επιφάνειες μέσα σε λίγα λεπτά.

Αφαιρέστε τις άσχημες μυρωδιές

Το ρύζι καταπολεμά τις οσμές σε κάθε μικρό χώρο. Πιάστε ένα βάζο, γεμίστε το με ρύζι, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο και καλύψτε το άνοιγμα με ένα διχτυωτό ύφασμα (χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι για να στερεώσετε το ύφασμα στο βάζο). Τοποθετήστε το αποσμητικό σας σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας θέλετε να μυρίζει υπέροχα ή σε μία ντουλάπα ή ακόμη και στο αυτοκίνητο.

Καθαρίστε τον μύλο των μπαχαρικών

Εάν χρησιμοποιείτε μύλο για καφέ ή μπαχαρικά, πιθανότατα έχετε συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται καθάρισμα και ότι δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να καθαριστεί. Τα μπαχαρικά που περισσεύουν στο μύλο αφήνουν πίσω τους την έντονη γεύση και το άρωμά τους και δεν θέλετε αυτά να διαπερνούν άλλα μπαχαρικά ή τον καφέ σας. Αλλά ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε το μύλο μόνο για καφέ, τα λάδια συσσωρεύονται και τελικά ταγγίζουν. Για να καθαρίσετε τις λεπίδες σας, αλέστε μερικούς κόκκους ρυζιού. Το ρύζι θα απομακρύνει τις μυρωδιές, τα λάδια και τις γεύσεις τόσο του καφέ όσο και τα υπολείμματα των μπαχαρικών.

Ώριμα φρούτα

Εάν χρειάζεστε ένα ώριμο αβοκάντο ή μία μπανάνα, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμα, πάρτε ένα μπολ και μια σακούλα ρύζι. Προσθέστε λίγο ρύζι στο μπολ, τοποθετήστε τα φρούτα σας από πάνω και στη συνέχεια καλύψτε το με το υπόλοιπο ρύζι. Το «λουτρό» του ρυζιού θα παγιδεύσει το αέριο αιθυλενίου που προκαλεί την ωρίμανση των φρούτων και θα επιταχύνει τη διαδικασία. Μέσα σε 24 ώρες τα φρούτα σας θα έχουν ωριμάσει!

Αποφύγετε το σβόλιασμα του αλατιού

Πιθανότατα το έχετε δει να γίνεται σε εστιατόρια, αλλά είναι μια εξαιρετική λύση και για οικιακή χρήση. Εάν παλεύετε με την υγρασία που κάνει το αλάτι σας να συσσωρεύεται στον αναδευτήρα του, το ρύζι θα απορροφήσει την επιπλέον υγρασία και θα κρατήσει το αλάτι σας να ανακινείται ελεύθερα.

Προστατεύστε τα μαχαιροπήρουνα

Η υγρασία του αέρα συμβάλει αρνητικά στο μαύρισμα των μεταλλικών μαχαιροπίρουνων. Για να μπορέσετε να επιβραδύνετε τη φθορά αυτή των μαχαιροπίρουνων που δεν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά δεν έχετε παρά να τα αποθηκεύσετε μαζί με μια σακούλα με ρύζι. Φυσικά το σακουλάκι είναι απαραίτητο να είναι από οργάντζα (διάτρητο ύφασμα που μοιάζει με τούλι). Το ρύζι θα απορροφά την υγρασία με αποτέλεσμα να μην μαυρίζουν τα μαχαιροπίρουνα σας.

Καθαρίστε κατσαρόλες και τηγάνια

Όταν ξεπλένετε το ρύζι, το ρύζι απελευθερώνει μια επικάλυψη που κάνει το νερό αμυλώδες. Αυτό το άμυλο δρα ως ένα απαλό, μικροσκοπικό λειαντικό που είναι τέλειο για να καθαρίσετε κατσαρόλες και τηγάνια. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ξεπλύνετε το ρύζι σας, μην πετάξετε το νέο αγαπημένο σας «προϊόν καθαρισμού» στην αποχέτευση!

Στεγνώστε το κινητό σας

Σε όλους μας έχει τύχει να πέσει το κινητό μας τηλέφωνο στο νερό ή να πέσει νερό επάνω του. Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι μπορείτε να το στεγνώσετε με ρύζι…όσοι το λένε έχουν δίκιο. Κλείστε το τηλέφωνο σε μια σακούλα με ρύζι και η υγρασία (ελπίζουμε) να στεγνώσει αμέσως. Φυσικά αν έχει μπει πάρα πολύ νερό μέσα στην μπαταρία δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα το ρύζι…εκεί θα χρειαστείτε καινούριο κινητό!

- Διαφήμιση -