14 απίστευτες χρήσεις της πλαστικής μεμβράνης τροφίμων που δεν τις φαντάζεστε

Η πλαστική μεμβράνη τροφίμων είναι μια απλή εφεύρεση που, ωστόσο, κάνει τέλεια την κύρια δουλειά της που δεν είναι άλλη από την προστασία των τροφίμων από την αλλοίωσή τους μετά το άνοιγμά τους. Αποδεικνύεται όμως ότι έχει επίσης πολλές χρήσιμες λειτουργίες στο σπίτι που πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καν σκεφτεί ποτέ. Θα σας παρουσιάσω φίλες μου 14 απίστευτες χρήσεις της πλαστικής μεμβράνης τροφίμων που δεν τις φαντάζεστε!

- Διαφήμιση -

Διατηρήστε φρέσκες τις μπανάνες

Για να βοηθήσετε τις μπανάνες να διατηρήσουν το χρώμα τους και την απαιτούμενη ποσότητα υγρασίας, απλώς καλύψτε τους μίσχους με μεμβράνη τροφίμων. Με αυτόν τον τρόπο, θα παραμείνουν τόσο φρέσκες και νόστιμες όσο την ημέρα που τις αγοράσατε.

Περιποίηση ομορφιάς

Οποιαδήποτε μάσκα καθαρισμού προσώπου θα λειτουργήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά αν τοποθετήσετε λίγη πλαστική μεμβράνη τροφίμων επάνω από την κρέμα αφού πρώτα την τοποθετήσετε στο πρόσωπό σας.

Δεν χύνεται το νερό ή ο χυμός από το ποτήρι

Καλύψτε ένα ποτήρι γεμάτο με νερό ή χυμό με πλαστική μεμβράνη φαγητού και τρυπήστε το με ένα καλαμάκι για να φτιάξετε το ιδανικό κύπελλο που δεν θα χυθεί. Να είστε σίγουρες φίλες μου ότι με αυτή την μέθοδο δεν πρόκειται να χυθεί ούτε σταγόνα!

Δημιουργική διασκέδαση για τα παιδιά

Το περιτύλιγμα φαγητού παρέχει έναν εξαιρετικό τρόπο για τα παιδιά σας να ζωγραφίζουν χωρίς να λερώνουν τα χέρια τους. Απλώς βάλτε λίγο χρώμα σε ένα κομμάτι χαρτόνι, καλύψτε το με μεμβράνη φαγητού και τα δημιουργικά χεράκια τους θα κάνουν τα υπόλοιπα.

Παγίδα φρούτων για τις μύγες

Για να απαλλαγείτε από τις μύγες στο σπίτι, ψιλοκόψτε μερικά κομμάτια φρούτων, τοποθετήστε τα σε ένα μπολ και στη συνέχεια καλύψτε το με ένα κομμάτι μεμβράνης φαγητού. Στη συνέχεια κάντε μια μικρή τομή στην επιφάνειά του χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Τέρμα το εκνευριστικό βουητό στο αυτί σας!

Διατηρήστε φρέσκα τα λουλούδια

Εάν τυλίξετε τους μίσχους των λουλουδιών πρώτα σε υγρό χαρτί ή ύφασμα και μετά σε μια στρώση μεμβράνης φαγητού, το μπουκέτο σας θα παραμείνει φρέσκο ​​για πολύ περισσότερο μέχρι να τοποθετηθεί στο νερό.

Κάνετε τη μετακόμιση πιο εύκολη

Μετακομίζετε σε άλλο σπίτι και ένα από τα προβλήματα που πρέπει να λύσετε έχει να κάνει με τη μεταφορά των μικροαντικειμένων; Αντί να αφαιρέσετε όλο το περιεχόμενο μιας συρταριέρας ή ενός ντουλαπιού όταν μετακομίζετε, μπορείτε απλά να το τυλίξετε σε στρώσεις μεμβράνης φαγητού. Με αυτόν τον τρόπο τίποτα μέσα δεν θα γίνει κομμάτια ή δε θα ανατραπεί, και όλα θα φτάσουν άθικτα στον νέο προορισμό τους και ταυτόχρονα θα μπορούν να ανοίξουν εύκολα όπως ήταν.

Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε αυγά ποσέ

Η μεμβράνη φαγητού παρουσιάζει επίσης έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο για να φτιάξουμε αυγά ποσέ: απλά καλύψτε ένα πιατάκι με τη μεμβράνη, αλείψτε το με λάδι, σπάστε το αυγό και ρίξτε το περιεχόμενο από πάνω και διπλώστε πάνω από την πλαστική μεμβράνη. Τώρα τοποθετήστε τη δέσμη σε λίγο βραστό νερό για τρία λεπτά και το αυγό σας είναι έτοιμο!

Καλύψτε το ρολό βαψίματος

Βάφετε το σπίτι σας και πρέπει για κάποιον λόγο να διακόψετε τη δουλειά σας; Δεν χρειάζεται να πλύνετε το ρολό ή το πινέλο και να ξαναξεκινήσετε από την αρχή! Για να αποτρέψετε το στέγνωμα του ρολού βαφής, απλώς καλύψτε τον σε μεμβράνη τροφίμων. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με τα πινέλα.

Διατηρήστε καθαρό το ψυγείο

Καλύψτε τα ράφια του ψυγείου σας με πλαστική μεμβράνη τροφίμων και θα είναι πολύ πιο εύκολο να το διατηρήσετε καθαρό. Ακόμα κι αν, ας πούμε, ένα αυγό σπάσει και χυθεί παντού, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το κομμάτι της μεμβράνης και να το αντικαταστήσετε με ένα άλλο.

Δεν χύνονται τα σαμπουάν και τα προϊόντα ομορφιάς

Όλες μας ανησυχούμε ότι το σαμπουάν και άλλα υγρά προϊόντα ομορφιάς μπορεί να χυθούν παντού μέσα στη βαλίτσα μας. Με την πλαστική μεμβράνη τροφίμων όχι πια! αφαιρέστε το καπάκι του μπουκαλιού, καλύψτε το λαιμό του μπουκαλιού με μεμβράνη τροφίμων και, στη συνέχεια, επανατοποθετήστε το καπάκι.

Δημιουργήστε ένα μικρό θερμοκήπιο

Για να βοηθήσετε οποιοδήποτε είδος σπόρου να φυτρώσει και να αρχίσει να αναπτύσσεται, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καλύψετε τη γλάστρα με πλαστική μεμβράνη μόλις ποτιστεί. Αυτό θα αποτρέψει την ξήρανση του εδάφους και των φυτών, επιτρέποντάς τους να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

Φτιάξτε σπιτικά λουκάνικα

Μπορείτε να μετατρέψετε οποιονδήποτε κιμά σε νόστιμα λουκάνικα με τη βοήθεια κάποιου περιτυλίγματος φαγητού.

Διατηρήστε τη γεύση του κρασιού

Αν θέλετε να κρατήσετε λίγο κρασί για αργότερα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το μεταφέρετε σε ένα ποτήρι ή στο μπουκάλι με τη βοήθεια λίγης μεμβράνης φαγητού και στη συνέχεια να καλύψετε το λαιμό με το ίδιο κομμάτι. Με αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχει φελλός για να απορροφήσει τη γεύση και το άρωμα και το κρασί θα εξακολουθεί να έχει φρέσκια γεύση όταν θέλετε να το πιείτε.

- Διαφήμιση -