5 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με πατάτες

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά των περισσοτέρων, είτε μικρών είτε μεγάλων είναι οι πατάτες! Είτε μόνες τους είτε σαν συνοδευτικό, οι πατάτες είναι σε κάθε σχεδόν τραπέζι! Οι πατάτες είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, καλίου, θειαμίνης, φυλλικού οξέος, μαγνησίου, βιταμινών Β6, C κ.λπ. Γνωρίζατε όμως ότι οι πατάτες μπορούν να έχουν και άλλες χρήσεις εκτός από το να τις φάμε; Μπορούμε λοιπόν να τις χρησιμοποιήσουμε στην καθαριότητα του σπιτιού! Θα σας παρουσιάσω 5 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με πατάτες!

- Διαφήμιση -

Καθαρίστε ένα σκουριασμένο μαντεμένιο τηγάνι

Ένα γρήγορο μάθημα χημείας: Οι πατάτες περιέχουν οξαλικό οξύ, το οποίο βοηθά στη διάσπαση της σκουριάς. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πατάτα για να επαναφέρετε ένα σκουριασμένο τηγάνι από χυτοσίδηρο στην αρχική του μορφή. Απλώς κόψτε την πατάτα στη μέση (κατά μήκος ή σταυρωτά), βουτήξτε την κομμένη άκρη σε σαπούνι πιάτων ή μαγειρική σόδα και τρίψτε την πάνω από τις σκουριασμένες περιοχές. Εάν η άκρη της πατάτας γίνει λεία, κόψτε την και βυθίστε την πρόσφατα κομμένη άκρη. Επαναλάβετε μέχρι να αφαιρεθεί η σκουριά και στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε το τηγάνι.

Αφαιρέστε την σκουριά από μεταλλικά αντικείμενα

Η πατάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση της σκουριάς από διάφορα μεταλλικά αντικείμενα μέσα στο σπίτι! Από μαχαίρια και ψαλίδια μέχρι ταψιά και άλλα οικιακά εργαλεία!

Καθαρίστε και ξεθολώστε τα γυαλιά σας

Εάν φοράτε γυαλιά, πιθανότατα δυσκολεύεστε όταν θολώνουν ενώ είστε έξω και κυκλοφορείτε και φοράτε τη μάσκα προσώπου σας. Αποδεικνύεται ότι μπορείτε να τρίψετε τους φακούς με την κομμένη πλευρά μιας πατάτας και το άμυλο θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη συσσώρευση υγρασίας χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στην όρασή σας.

Καθαρίστε τα σπασμένα γυαλιά

Έσπασε στο σπίτι μας ένα γυάλινο ποτήρι, ένα βάζο ή μία λάμπα; Τα μεγάλα κομμάτια γυαλιού είναι εύκολο να τα μαζέψουμε! Τι γίνεται όμως με τα μικρά; Αυτά τα μικρά θραύσματα που είναι σχεδόν αδύνατο να δείτε μπορούν εύκολα να μείνουν πίσω. Πιάστε λοιπόν μία πατάτα και κόψτε την στην μέση. Στην συνέχεια πιέστε την πατάτα στην περιοχή όπου έπεσαν τα γυαλιά. Τα γυαλιά θα κολλήσουν στην πατάτα και θα απαλλαγείτε από αυτά!

Γυαλίστε τα ασημικά

Βράσατε πατάτες; Μην πετάξετε το νερό! Το νερό από τις πατάτες που βράσατε περιέχει πολύ άμυλο που μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από ενοχλητικούς λεκέδες στα ασημικά σας. Τοποθετήστε τα ασημένια αντικείμενά σας στο νερό για τουλάχιστον μία ώρα. Τρίψτε τα με μία καθαρή πετσέτα όταν στεγνώσουν και θα δείτε πόσο λαμπερά και καινούργια φαίνονται.

Καθαρίστε μικρολεκέδες

Αν σου πέσουν μικρές σταγόνες κρασί πάνω στο χαλί ή στον καναπέ σας, μπορείτε να σώσετε γρήγορα την κατάσταση με μία πατάτα. Κόψτε ένα κομμάτι πατάτας και ακουμπήστε την κομμένη πλευρά πάνω στον λεκέ πιέζοντας για λίγα λεπτά.

- Διαφήμιση -