2 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τις ράγες της μπαλκονόπορτας

Οι βρώμικες συρόμενες γυάλινες ράγες της μπαλκονόπορτας μπορεί να κολλήσουν την πόρτα σας και να δυσκολέψουν το άνοιγμα και το κλείσιμο. Ο καθαρισμός τους μία φορά την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συσσωρευμένης βρωμιάς και της σκόνης και θα διευκολύνει τη συντήρηση της πόρτας. Μπορείτε να καθαρίσετε τις ράγες της πόρτας σας με βασικά καθαριστικά κουζίνας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα ξιδιού και μαγειρικής σόδας για να μαζέψετε τις επίμονες βρωμιές. Θα σας παρουσιάσω 2 αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τις ράγες της μπαλκονόπορτας!

- Διαφήμιση -

Μέθοδος 1: απλός καθαρισμός

Βήμα 1ο

Ανοίξτε την μπαλκονόπορτα και σκουπίστε τις ράγες. Χρησιμοποιήστε ένα εξάρτημα αναρρόφησης για να φτάσετε στις γωνίες των τροχών. Προσπαθήστε να σηκώσετε τυχόντα μεγαλύτερα κομμάτια βρωμιάς ή υπολειμμάτων, ώστε να είναι πιο εύκολο να ολοκληρώσετε τον υπόλοιπο καθαρισμό.

Βήμα 2ο

Αναμείξτε 1 φλιτζάνι (240 ml) νερό με μια σταγόνα μη λειαντικό καθαριστικό. Βάλτε μερικές σταγόνες καθαριστικού, με οινόπνευμα ή σαπούνι πιάτων, σε έναν κουβά με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και ανακατέψτε το διάλυμα μαζί.

Βήμα 3ο

Τρίψτε τα κομμάτια της πόρτας με συρμάτινη βούρτσα και το διάλυμα καθαρισμού. Εάν δεν έχετε συρμάτινη βούρτσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα. Βουτήξτε τη βούρτσα στο διάλυμα και τρίψτε το εσωτερικό των κομματιών. Προχωρήστε από τη μια πλευρά στην άλλη και επικεντρωθείτε σε προβληματικές περιοχές όπου υπάρχει κολλημένη βρωμιά.

Βήμα 4ο

Σκουπίστε τα κομμάτια της πόρτας με ένα πανί ή χαρτί κουζίνας. Αφού τρίψετε τα κομμάτια, σκουπίστε τα με μια χαρτοπετσέτα ή ένα στεγνό πανί. Αφαιρέστε τυχόντα ίχνη βρωμιάς στις ράγες.

Βήμα 5ο

Κλείστε την πόρτα και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα και τρίψτε τις ράγες της άλλης πόρτας για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό. Μόλις τελειώσετε, οι ράγες σας θα πρέπει να είναι καθαρές.

Βήμα 6ο

Καθαρίζετε τις ράγες σας μία φορά την εβδομάδα για να λειτουργούν ομαλά οι πόρτες σας. Ένας απλός καθαρισμός μία φορά την εβδομάδα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τη βρωμιά και τη σκόνη μακριά από τις ράγες της πόρτας σας και θα κάνει την πόρτα σας να λειτουργεί ομαλά. Μην αφήνετε τη βρωμιά να συσσωρεύεται στις ράγες σας.

Μέθοδος 2: μαγειρική σόδα και ξίδι για επίμονη βρωμιά

Βήμα 1ο

Ανακατέψτε ίση ποσότητα κρύου νερού και λευκού ξιδιού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινήστε το μπουκάλι αφού το γεμίσετε με το ξίδι και το νερό για να αναμειχθούν. Αυτό θα λειτουργήσει ως η λύση καθαρισμού σας.

Βήμα 2ο

Ανοίξτε την πόρτα σας και ρίξτε μαγειρική σόδα στις ράγες. Πασπαλίστε επιπλέον μαγειρική σόδα σε περιοχές που έχουν συσσωρευμένη πολλή βρωμιά. Συνεχίστε να πασπαλίζετε τη μαγειρική σόδα μέχρι να καλύψετε όλη τη βρωμιά.

Βήμα 3ο

Ψεκάστε τη μαγειρική σόδα με το διάλυμα ξιδιού και αφήστε το να αφρίσει. Μουλιάστε ολόκληρη τη διαδρομή με το διάλυμα ξιδιού. Αφήστε το διάλυμα να αφρίσει για 5-10 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της επίμονης βρωμιάς και των λεκέδων.

Βήμα 4ο

Τρίψτε την περιοχή με μια οδοντόβουρτσα ή συρμάτινη βούρτσα. Χρησιμοποιήστε μια συρμάτινη βούρτσα ή οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά που μπορεί να έχει συσσωρευτεί στις ράγες. Ξεκινήστε από τη μία πλευρά των ραγών και προχωρήστε στην άλλη πλευρά. Το διάλυμα θα πρέπει να έχει χαλαρώσει τη βρωμιά, καθιστώντας ευκολότερο τον καθαρισμό.

Βήμα 5ο

Σκουπίστε την περιοχή με χαρτί κουζίνας ή ένα πανί. Χρησιμοποιήστε το πανί για να σηκώσετε την υπερβολική βρωμιά και τους λεκέδες. Ψεκάστε τα κομμάτια με περισσότερο από το διάλυμα ξιδιού εάν είναι ακόμα βρώμικα. Συνεχίστε να τρίβετε τα κομμάτια από τη μια πλευρά στην άλλη μέχρι να αφαιρεθεί όλη η βρωμιά.

Βήμα 6ο

Ανοίξτε την πόρτα και επαναλάβετε τη διαδικασία από την άλλη πλευρά. Ανοίξτε την πόρτα και εφαρμόστε μαγειρική σόδα στην περιοχή που δεν καλύψατε. Επαναλάβετε τη διαδικασία και καθαρίστε την περιοχή με το διάλυμα ξιδιού και νερού. Μόλις το σκουπίσετε με ένα καθαρό πανί, οι ράγες σας θα πρέπει να είναι πεντακάθαρες.

- Διαφήμιση -