8 τρόποι για να κάνετε τις γυάλινες πόρτες του ντους να λάμπουν

Μια γυάλινη πόρτα ντους προσθέτει μοντέρνα κομψότητα στο μπάνιο σας, αλλά όπως και άλλα είδη μπάνιου που εκτίθενται στην υγρασία, μπορεί να συσσωρευτούν αντιαισθητικές βρωμιές και ορυκτά. Εάν η επιφάνεια φαίνεται ραβδωτή, λεκιασμένη ή ομιχλώδης, δοκιμάστε ένα από αυτά τα κόλπα για τον καθαρισμό των γυάλινων πορτών ντους. Ένα απλό καθαριστικό ντους DIY φτιαγμένο με υλικά που έχετε στο σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε σκληρούς λεκέδες χωρίς ισχυρές, ερεθιστικές χημικές ουσίες. Και μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και τις ράγες της πόρτας του ντους σας! Μόλις η πόρτα του ντους σας είναι αστραφτερή, εφαρμόστε ορισμένες τακτικές πρόληψης για να κάνετε τον καθαρισμό της πόρτας του ντους σας ευκολότερο την επόμενη φορά. Θα σας παρουσιάσω 8 τρόπους για να κάνετε τις γυάλινες πόρτες του ντους να λάμπουν!

- Διαφήμιση -

πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε την πόρτα του ντους

Δεν πρέπει να περιμένετε μέχρι τη γενική καθαριότητά σας για να τρίψετε το ντους σας. Η συχνή συντήρηση είναι το κλειδί για την πρόληψη αυτών των επίφοβων βαθιών καθαρισμών. Είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού αν καθαρίζετε τακτικά τη ντουζιέρα σας.

λευκό ξύδι

υλικά

1 φλιτζάνι λευκό ξύδι

3 φλιτζάνια ζεστό νερό

Μπουκάλι ψεκασμού

Σφουγγάρι

Πανί μικροϊνών

Διαδικασία:

Συνδυάστε το ξύδι και το ζεστό νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το διάλυμα στις γυάλινες πόρτες. Χρησιμοποιήστε το σφουγγάρι για να τρίψετε απαλά τα επίμονα σημεία και μετά ολόκληρη την πόρτα. Σκουπίστε με το πανί από μικροΐνες.

μαγειρική σόδα

υλικά:

1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

μπολ

2 πανιά καθαρισμού μικροϊνών

Διαδικασία:

Ρίξτε μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και προσθέστε αρκετό νερό για να πετύχετε μια παχύρρευστη πάστα, όπως αυτή της οδοντόκρεμας. Τρίψτε απαλά την πάστα στο (ήδη βρεγμένο) γυαλί με το πανί καθαρισμού από μικροΐνες. Αυτή η πάστα είναι εξαιρετική για την αφαίρεση λεκέδων από σκληρό νερό, γι’ αυτό εφαρμόστε λίγη επιπλέον πίεση στα σημεία που έχουν κολλήσει. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε με ένα φρέσκο ​​πανί.

λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα

υλικά:

1 φλιτζάνι λευκό ξύδι

2 φλιτζάνια ζεστό νερό

1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

Μπουκάλι ψεκασμού

Σφουγγάρι

Πανί καθαρισμού από μικροΐνες

Διαδικασία:

Ανακατέψτε το λευκό ξύδι και το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Διαποτίστε τις πόρτες ψεκάζοντας και αφήστε το μείγμα να καθίσει για 30 λεπτά. Βρέξτε το σφουγγάρι και βουτήξτε το σε μαγειρική σόδα και στη συνέχεια σκουπίστε απαλά τις πόρτες με αυτό. Ξεπλύνετε με νερό πριν στεγνώσετε τις πόρτες με ένα πανί μικροϊνών.

σαπούνι πιάτων

υλικά:

6 κουταλάκια του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων

2 φλιτζάνια ζεστό νερό

Κουβάς

Σφουγγάρι

Πανί καθαρισμού από μικροΐνες

Διαδικασία:

Ξεκινήστε με το να βρέξετε τις πόρτες. Σε έναν κουβά, ανακατέψτε το σαπούνι πιάτων με νερό για να κάνετε έναν παχύρρευστο αφρό. Βουτήξτε το σφουγγάρι στο διάλυμα και χρησιμοποιώντας ένα δάχτυλο για να ασκήσετε πίεση, καθαρίστε καλά τις πόρτες. Αφού ξεπλύνετε τις πόρτες, τελειώστε στεγνώνοντας τες με ένα μαλακό πανί. Και θυμηθείτε να είστε προσεκτικές με το σαπούνι πιάτων. Αν και είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό των θυρών του ντους, αυτά είναι τα πράγματα που πιθανώς δεν πρέπει να καθαρίζετε με σαπούνι πιάτων.

γκρέιπφρουτ

υλικά:

1 φρέσκο ​​γκρέιπφρουτ

1 φλιτζάνι αλάτι

Πανί καθαρισμού από μικροΐνες

Διαδικασία:

Κόβουμε ένα γκρέιπφρουτ στη μέση και βουτάμε την κομμένη άκρη σε αλάτι. Τρίψτε το γκρέιπφρουτ απευθείας στην πόρτα του ντους. Αφήστε το μείγμα αλατιού και φρούτων να ηρεμήσει έως και 10 λεπτά σε τυχούσες κηλίδες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Ξεπλύνετε και αν χρειαστεί επαναλάβετε με το άλλο μισό. Αφού ξεπλύνετε καλά τις πόρτες, στεγνώστε τες με το πανί.

χυμό λεμονιού

υλικά:

2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 φλιτζάνι νερό

Μπουκάλι ψεκασμού

2 πανιά καθαρισμού μικροϊνών

Διαδικασία:

Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Για να καθαρίσετε τη γυάλινη πόρτα του ντους, ψεκάστε το μείγμα και χρησιμοποιήστε ένα πανί για να καθαρίσετε απαλά τυχόντα επίμονα σημεία. Ξεπλύνετε και χρησιμοποιήστε το φρέσκο ​​πανί για να στεγνώσετε τελείως το γυαλί.

οξυζενέ και οινόπνευμα

υλικά:

1 φλιτζάνι οξυζενέ

1 φλιτζάνι οινόπνευμα

Μπουκάλι ψεκασμού

2 πανιά καθαρισμού μικροϊνών

Διαδικασία:

Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, συνδυάστε το οξυζενέ και το οινόπνευμα. Βρέξτε τις πόρτες και αφήστε το καθαριστικό να καθίσει για 60 δευτερόλεπτα πριν το σκουπίσετε με ένα πανί. Ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε με το φρέσκο ​​πανί μικροϊνών.

αμμωνία

υλικά:

2 κουταλιές της σούπας αμμωνία

2 φλιτζάνια ζεστό νερό

Μπουκάλι ψεκασμού

Πανί καθαρισμού από μικροΐνες

Διαδικασία:

Προσθέστε την αμμωνία και το νερό στο μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το καθαριστικό στην πόρτα και αφήστε το να καθίσει για δύο λεπτά. Ξεπλύνετε την πόρτα με νερό και μετά χρησιμοποιήστε το πανί για να στεγνώσετε το γυαλί. Ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία καθαρισμού στο οπλοστάσιο του οικιακού καθαρισμού, η αμμωνία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση υπολειμμάτων και λίπους σαπουνιού, για τον καθαρισμό των σχαρών φούρνου και πολλά άλλα.

- Διαφήμιση -