12 απίστευτες χρήσεις της οδοντόβουρτσας στην καθαριότητα του σπιτιού!

Ένα από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλες οι νοικοκυρές είναι το καθάρισμα του σπιτιού! Οι περισσότερες από εμάς καθαρίζουμε χρησιμοποιώντας σφουγγάρια, πανιά, ξεσκονόπανα, ηλεκτρικές σκούπες κ.λπ. αλλά μερικές φορές υπάρχουν σημεία τα οποία είναι δυσπρόσιτα και χρειάζονται περισσότερη ακρίβεια και λεπτομέρεια από τα απλά καθαριστικά. Η οδοντόβουρτσα λοιπόν μπορεί να αποτελέσει τον σύμμαχό μας στην καθαριότητα του σπιτιού. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε 10 χρήσεις της οδοντόβουρτσας στην καθαριότητα του σπιτιού.

- Διαφήμιση -

Η οδοντόβουρτσα εξαιτίας του μεγέθους, του σχήματος αλλά και της σκληρότητας της βούρτσας την καθιστούν ιδανική για να καθαρίσουμε σημεία τα οποία είναι δυσπρόσιτα. Έχουν το πλεονέκτημα να μπορούν να φτάσουν σε σημεία που δεν μπορούν να φτάσουν άλλα εξαρτήματα ή εργαλεία καθαρισμού. Ας δούμε λοιπόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία οδοντόβουρτσα στην καθαριότητα του σπιτιού!

χρήσεις οδοντόβουρτσας

1. καθαρίστε του αρμούς από τα πλακάκια

Για να διατηρήσετε τη καθαρότητα μεταξύ των πλακιδίων, χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε ένα διάλυμα χλωρίνης και νερού κατά μήκος των αρμών για να αφαιρέσετε τυχόντες λεκέδες.

2. καθαρίστε τον τρίφτη

Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να βγάλουμε τις βρωμιές από τα δόντια ενός τρίφτη. Πριν πλύνουμε λοιπόν τον τρίφτη μπορούμε να κάνουμε ένα καλό βούρτσισμα με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Αυτό θα διευκολύνει το πλύσιμο και θα αποτρέψει την παραμονή των βρομιών στην αποστράγγιση του πλυντηρίου των πιάτων σας.

3. καθαρίστε την τοστιέρα

Η τοστιέρα μαζεύει ψίχουλα τα οποία πολλές φορές δυσκολευόμαστε να καθαρίσουμε. Χρησιμοποιήστε μία οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τις δυσπρόσιτες περιοχές από ψίχουλα και βρωμιές. Πρώτα αποσυνδέστε την και χρησιμοποιήστε μια στεγνή οδοντόβουρτσα για να βγάλετε τα ψίχουλα.

4. καθαρίστε τις περσίδες

Αν έχετε δοκιμάσει να καθαρίσετε τις περσίδες, γνωρίζετε ότι μπορεί να σκονιστούν απίστευτα και είναι δύσκολος ο καθαρισμός τους. Οι οδοντόβουρτσες είναι εξαιρετικές για τον καθαρισμό των γωνιών στις περσίδες, καθώς και για μηχανισμούς όπως κουρτινόξυλα. 

5. καθαρίστε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

Τα πληκτρολόγια του υπολογιστή είναι συνήθως σκονισμένα και μπορεί να έχουν ψίχουλα ή άλλες βρωμιές που κρύβονται γύρω από τα πλήκτρα. Μια καθαρή, στεγνή οδοντόβουρτσα είναι τέλεια για να καθαρίσετε αυτές τις περιοχές. Αποσυνδέστε το πληκτρολόγιο από τον υπολογιστή ή, εάν πρόκειται για φορητό υπολογιστή, αποσυνδέστε τον από την πρίζα. Γυρίστε το πληκτρολόγιο στο πλάι και βουρτσίστε απαλά τα πλήκτρα. Μη χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε είδος νερού ή υγρού σε πληκτρολόγιο υπολογιστή.

6. καθαρίστε το ψυγείο

Η χρήση μιας οδοντόβουρτσας για να εισχωρήσετε στα πλαστικά ράφια του ψυγείου σας με αυλακώσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε αυτές τις δυσπρόσιτες περιοχές. Το ίδιο ισχύει και για τη λαστιχένια σφράγιση μεταξύ της πόρτας και του κύριου τμήματος του ψυγείου όπου μπορεί να συγκεντρωθεί σκόνη, βρωμιά και ψίχουλα.

7. αφαιρέστε κραγιόν από τους τοίχους

Έχουν οι τοίχοι σας κραγιόν είτε γιατί κατά λάθος τους έχετε λερώσει εσείς ή το έχουν βρει παιχνίδι τα παιδιά σας; Μια γρήγορη συμβουλή για να αφαιρέσετε τα σημάδια από κραγιόν είναι να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα με αφρό ξυρίσματος ή οδοντόκρεμα, να την εφαρμόσετε στα σημάδια κραγιόν και να τα απομακρύνετε. Στη συνέχεια, απλώς σκουπίστε την επιφάνεια με μια χαρτοπετσέτα.

8. αφαιρέστε λεκέδες από χαλιά και ταπετσαρίες

Μια οδοντόβουρτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση μικρών αλλά επίμονων λεκέδων σε χαλιά και ταπετσαρίες. Για να αφαιρέσετε αυτούς τους λεκέδες, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες, τρίβοντας την απαλά για να δράσει μαζί με ξύδι συνήθως. Τρίψτε με κυκλικές κινήσεις για να χαλαρώσετε τον λεκέ και επαναλάβετε μέχρι να φύγει.

9. καθαρίστε τη βάση από τις βρύσες

Τι κρύβεται πίσω αλλά και γύρω από τη βάση της βρύσης σας; Είναι το σημείο όπου μπορούν να αναπτυχθούν πολλά βακτήρια και βρωμιές. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα, με μείγμα σαπουνιού και νερού, για να καθαρίσετε καλά τις βρωμιές.

10. καθαρίστε αεραγωγούς αυτοκινήτων

Τα χνούδια και η σκόνη κολλάνε σε οτιδήποτε κινεί τον αέρα όπως τους αεραγωγούς αυτοκινήτων. Βεβαιωθείτε ότι ο εξαερισμός είναι απενεργοποιημένος ή αποσυνδεδεμένος, αφαιρέστε το κάλυμμα και καθαρίστε τον. 

11. καθαρίστε τη βαφλιέρα

Μια καθαρή, μαλακή οδοντόβουρτσα είναι ακριβώς το κατάλληλο σκεύος για να καθαρίσετε τα ψίχουλα και τις βρωμιές από τις γωνίες μιας βαφλιέρας. Χρησιμοποιήστε την επίσης για να απλώσετε ομοιόμορφα το λάδι στην επιφάνεια της σιδήρου πριν από την επόμενη χρήση.

12. βάψτε τα μαλλιά σας

Βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι; Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα ως βοηθό σας. Είναι το τέλειο μέγεθος και θα περιορίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από σημεία που δεν πιάνει το χέρι μας κατά τη διάρκεια της βαφής.

- Διαφήμιση -