Οι 5 καλύτερες προτάσεις για να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και ξίδι στην καθαριότητα του σπιτιού

Η μαγειρική σόδα και το ξίδι είναι δύο δυνατά προϊόντα που λατρεύουν να χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για τον καθαρισμό. Το καθένα έχει τα δικά του απολυμαντικά χαρακτηριστικά. Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό αποσμητικό και ένα λεπτό λειαντικό, το οποίο είναι καλό για την απορρόφηση άσχημων μυρωδιών. Το ξίδι από την άλλη είναι ιδιαίτερα εξαιρετικό για την ανύψωση λεκέδων από σκληρό νερό. Όταν συνδυάζετε μαγειρική σόδα και ξίδι, αναμιγνύετε ένα οξύ (ξίδι) και μια βάση (μαγειρική σόδα) που δημιουργεί αλμυρό νερό και αέριο διοξείδιο του άνθρακα. Η ανάδευση της ίδιας της ανθρακούχου αντίδρασης μπορεί να είναι χρήσιμη για να σπάσει σωματικά και να απομακρύνει τη βρωμιά. Έτσι, παρόλο που αυτός ο συνδυασμός διαλύει εμφανώς τη βρωμιά, δεν είναι απαραίτητα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος απολύμανσης και καθαρισμού για τα πάντα. Υπάρχουν όμως πράγματα στο σπίτι, τα οποία αυτά τα 2 καθαριστικά μπορούν να καθαρίσουν αποτελεσματικά! Θα σας παρουσιάσω τις 5 καλύτερες προτάσεις καθαρισμού με μαγειρική σόδα και ξίδι!

- Διαφήμιση -

inox νεροχύτη κουζίνας

Τα δύο αυτά καθαριστικά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον καθαρισμό του inox νεροχύτη της κουζίνας σας! Το αφρώδες μείγμα το οποίο δημιουργείται είναι ικανό να απομακρύνει τα υπολείμματα ή τα λίπη, όπως αυτό στην αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας σας.

πώς να καθαρίσετε τον νεροχύτη της κουζίνας σας:

Βρέξτε τον νεροχύτη, ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω από την επιφάνεια και τρίψτε και μετά ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες και την ίδια πάστα στο χείλος και το καλαφάτισμα. Επενδύστε το νεροχύτη με χαρτοπετσέτες που έχετε εμποτίσει με λευκό ξίδι. Αφήστε τες εκεί για 20 λεπτά. Χρησιμοποιήστε επίσης σαπουνόνερο και χαρτοπετσέτες εμποτισμένες με ξίδι για να καθαρίσετε τη βρύση.

πώς να καθαρίσετε την αποχέτευση:

Πασπαλίστε 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα ακολουθούμενη από δύο φλιτζάνια ξίδι. Μόλις σταματήσουν οι φυσαλίδες, ξεπλύνετε την αποχέτευση με βραστό νερό.

καθαριστικό μπάνιου

Αυτό το καθαριστικό λειτουργεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια μπάνιου. Κόβει τα υπολείμματα σαπουνιού και το ωίδιο, καθώς και οποιοδήποτε εμπορικό προϊόν μπάνιου και κοστίζει πολύ λίγα χρήματα.

Διαδικασία:

Αναμείξτε 1 2/3 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1/2 φλιτζάνι υγρό σαπούνι σε ένα μπολ. Αραιώστε με 1/2 φλιτζάνι νερό και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι. Ανακατέψτε το μείγμα με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι. Ρίξτε το υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση. Ψεκάστε την περιοχή που θέλετε να καθαρίσετε. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι καλά τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε και στην συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

αφαιρέστε τους λεκέδες στα χαλιά

Φυσικά, η μαγειρική σόδα και το ξίδι είναι εξαιρετικά καθαριστικά, ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Ένα πράγμα που μπορείτε να καθαρίσετε με ξίδι είναι το χαλί σας.

Διαδικασία:

Τρίψτε ελαφρούς τους λεκέδες στα χαλιά με ένα μείγμα από 2 κουταλιές της σούπας αλάτι διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι. Αφήστε το διάλυμα να στεγνώσει και μετά σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα. Για μεγαλύτερους ή πιο σκούρους λεκέδες, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βόρακα στο μείγμα και κάντε τη διαδικασία με τον ίδιο τρόπο.

απορρυπαντικό πλυντηρίου

Μπορεί να ακούγεται σαν κλισέ, αλλά προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στη συνήθη ποσότητα υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων θα σας δώσει πραγματικά πιο φωτεινά χρώματα. Η μαγειρική σόδα μαλακώνει επίσης το νερό, ώστε να μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιείτε λιγότερο απορρυπαντικό. Προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε πλυντήρια ρούχων φόρτωσης από πάνω (1/4 φλιτζάνι για μπροστινούς φορτωτές) αυξάνει επίσης την ισχύ του λευκαντικού, επομένως χρειάζεστε μόνο τη μισή ποσότητα της συνηθισμένης χλωρίνης.

καθαρισμός ψυγείου

Γνωρίζατε ότι το ξίδι μπορεί να είναι ένα ακόμα πιο αποτελεσματικό ασφαλές καθαριστικό για το ψυγείο σας από τη μαγειρική σόδα; Χρησιμοποιήστε ίση ποσότητα λευκό ξίδι και νερό για να πλύνετε τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του ψυγείου σας, συμπεριλαμβανομένης του λάστιχου της πόρτας και της πρόσοψης των κάδων λαχανικών και φρούτων. Για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας, πλύνετε τους εσωτερικούς τοίχους και τους εσωτερικούς κάδους με λίγο ξίδι με ένα πανί. Επίσης, χρησιμοποιήστε αδιάλυτο ξίδι για να σκουπίσετε τη συσσωρευμένη σκόνη και τη βρωμιά πάνω από το ψυγείο σας. Φυσικά, θα συνεχίσετε να θέλετε να βάλετε αυτό το κουτί μαγειρικής σόδας μέσα στο ψυγείο σας για να συνεχίζει να μυρίζει καθαριότητα όταν τελειώσετε.

- Διαφήμιση -