Τα 4 πιο συνηθισμένα λάθη στο μαγείρεμα των ζυμαρικών

Τα ζυμαρικά μπορεί να φαίνονται σαν ένα απλό και εύκολο γεύμα για να απολαύσετε οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι τόσο εύκολα, αν θέλουμε φυσικά να γευτούμε την απόλυτη νοστιμιά τους! Τα κοινά λάθη που γίνονται κατά το μαγείρεμα των ζυμαρικών επηρεάζουν τη γεύση. Μεταξύ των πολύ σημαντικών παραγόντων κατά το μαγείρεμα των ζυμαρικών, υπάρχουν επιλογές σάλτσας, τύποι ζυμαρικών και χρόνος μαγειρέματος. Θα σας παρουσιάσω τα 4 πιο συνηθισμένα λάθη κατά το μαγείρεμα των ζυμαρικών!

- Διαφήμιση -

ταίριασμα σχημάτων ζυμαρικών με τη σωστή σάλτσα

Αν πρόκειται να ετοιμάσετε μια σάλτσα για ζυμαρικά, το σχήμα των ζυμαρικών αποφασίζει τι είδους σάλτσα θα πρέπει να ετοιμάσετε. Οι ειδικοί λένε ότι τα ζυμαρικά σε μικρό σχήμα πρέπει να σερβίρονται καλύτερα με σάλτσες με βάση το βούτυρο. Το φετουτσίνι ή το ταλιολίνι [πιο μακρύ και πιο επίπεδο] έχουν καλύτερη γεύση με μια όξινη σάλτσα με βάση την ντομάτα. Αν πρόκειται να φτιάξετε μια σάλτσα που αποτελείται από θαλασσινά, τα ζυμαρικά πρέπει να είναι τρυπημένα.

σωστός χρόνος μαγειρέματος

Οι ειδικοί λένε ότι ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το πάχος των ζυμαρικών. Τα φρέσκα ζυμαρικά μαγειρεύονται πιο γρήγορα από τα ξηρά. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται επίσης γενικά από τον τύπο των ζυμαρικών. Τα γεμιστά ζυμαρικά (γενικά), τα μακρύτερα, πιο λεπτά ζυμαρικά πρέπει πραγματικά να ταιριάζουν με τη σάλτσα. Για πιο πυκνά ζυμαρικά, ο χρόνος μαγειρέματος θα είναι έως και 15 λεπτά. Ο πιο γρήγορος χρόνος μαγειρέματος είναι για φρέσκα ζυμαρικά.

αναλογία νερού και αλατιού

Δεν πρέπει να τσιγκουνεύεστε το νερό και το αλάτι. Ένα από τα λάθη που γίνονται κατά το μαγείρεμα των ζυμαρικών είναι η υποθέρμανση του νερού. Για να ψηθούν καλά τα ζυμαρικά απαιτούνται μεγάλη κατσαρόλα και άφθονο νερό. Το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά πρέπει να είναι πραγματικά αλμυρό. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε το βραστό νερό στη σάλτσα των ζυμαρικών σας. Το άμυλο περνά από τα ζυμαρικά στο νερό. Η χρήση αυτού του αμυλούχου νερού θα επιτρέψει στη σάλτσα να συνδεθεί με τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας για 2 λεπτά λιγότερο και μετά μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά με τη σάλτσα. Έτσι τα ζυμαρικά θα απορροφήσουν τέλεια τη σάλτσα.

ελέγξτε τη γεύση κατά το μαγείρεμα

Κατά το μαγείρεμα, ελέγχετε τα ζυμαρικά δοκιμάζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα, αν σας αρέσουν τα ζυμαρικά al dente, διατηρήστε την πιο παχιά και τραγανή υφή και αποτρέψτε τα ζυμαρικά να γίνουν πολύ μαλακά. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι είναι σκόπιμο να γίνεται έλεγχος κάθε 4 λεπτά.

- Διαφήμιση -