2 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε λεκέδες από τα μαξιλάρια εξωτερικού χώρου

Με τη νέα καλοκαιρινή σεζόν που έρχεται, όλοι αρχίζουν να προγραμματίζουν υπαίθριες συγκεντρώσεις με φίλους, μπάρμπεκιου και οτιδήποτε άλλο. Η Άνοιξη άλλωστε μας εμπνέει να ονειρευόμαστε και να απολαμβάνουμε τη φύση. Εάν έχετε έπιπλα βεράντας, ίσως θέλετε να μάθετε πώς να καθαρίζετε τα μαξιλάρια εξωτερικού χώρου με τον σωστό τρόπο. Μετά από τόσο καιρό που έχει περάσει το Φθινόπωρο και το Χειμώνα, είναι δεδομένο ότι υπάρχουν στοιχεία σκόνης ή δέντρων στα μαξιλάρια. υπάρχουν όμως τρόποι με τους οποίους μπορούμε να καθαρίσουμε τα μαξιλάρια του εξωτερικού χώρου αποτελεσματικά! Θα σας παρουσιάσω 2 αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε λεκέδες από τα μαξιλάρια εξωτερικού χώρου!

- Διαφήμιση -

Τα μαξιλάρια εξωτερικού χώρου στον κήπο ή την αυλή σας προσφέρουν πολλά οφέλη. Για παράδειγμα, αν πρόκειται να καθίσετε στον καναπέ για ώρες ενώ διαβάζετε ένα βιβλίο, είναι πιο άνετο να καθίσετε σε ένα μαλακό μαξιλάρι. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να προμηθευτείτε τον αδιάβροχο τύπο μιας και κρατάει πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι η μούχλα είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστεί από τις φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις. Όσον αφορά τα σχήματα και τα μεγέθη, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε. Εξάλλου, τα αδιάβροχα μαξιλάρια δεν ξεθωριάζουν εύκολα στον ήλιο.

πώς να καθαρίσετε τα μαξιλάρια της βεράντας

Ορισμένα μαξιλάρια βεράντας και μαξιλάρια εξωτερικού χώρου διαθέτουν αφαιρούμενα καλύμματα που μπορείτε απλά να τα πετάξετε στο πλυντήριο ρούχων. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το πλύσιμο και αφήστε τα να στεγνώσουν τελείως στον αέρα πριν επανατοποθετήσετε τα καλύμματα.

Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το κάλυμμα από τα μαξιλάρια των επίπλων της βεράντας σας, ανανεώστε τα χρησιμοποιώντας ένα απλό διάλυμα καθαρισμού και το λάστιχο κήπου σας. Φροντίστε να το κάνετε αυτό σε μια συμπαγή εξωτερική επιφάνεια, όπως ένα αίθριο ή ένα δάπεδο, για να αποφύγετε τη δημιουργία νέων λεκέδων από λάσπη ή γρασίδι στα μαξιλάρια.

βόρακας

σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα τα χαλαρά συντρίμμια

Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα ταπετσαρίας, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα την επιφάνεια του μαξιλαριού για να αφαιρέσετε τη χαλαρή βρωμιά, τη σκόνη και τα υπολείμματα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές που θα μπορούσαν να κρύψουν τη βρωμιά και να είστε προσεκτικές γύρω από κουμπιά ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να αφαιρέσετε απαλά τη βρωμιά.

τρίψτε με διάλυμα καθαρισμού

Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πιάτων με 1/4 φλιτζάνι βόρακα σε έναν κουβά νερό. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα βουτηγμένη στο διάλυμα καθαρισμού για να τρίψετε ολόκληρη την επιφάνεια, πηγαίνοντας πίσω στις λεκιασμένες περιοχές όπως χρειάζεται. Περιμένετε τουλάχιστον πέντε λεπτά για να αφήσετε το διάλυμα να μουλιάσει.

ξεπλύνετε τα μαξιλάρια με λάστιχο κήπου

Χρησιμοποιήστε ένα λάστιχο κήπου σε μέτρια προς υψηλή πίεση για να ξεπλύνετε τα μαξιλάρια. Φροντίστε να ξεπλύνετε καλά όλο το διάλυμα καθαρισμού. Μην χρησιμοποιείτε πολύ μεγάλη πίεση με το λάστιχο, καθώς αυτό μπορεί να καταστρέψει το ύφασμα.

αφήστε να στεγνώσουν τελείως

Στίψτε την περίσσεια νερού με τα χέρια σας και, στη συνέχεια, σκουπίστε το ύφασμα με μια καθαρή πετσέτα για να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. Στηρίξτε τα μαξιλάρια κάθετα και αφήστε τα να στεγνώσουν τελείως στον αέρα. Τοποθετήστε τα σε ένα ηλιόλουστο σημείο για να επιταχύνετε το χρόνο στεγνώματος.

λευκό ξύδι

Το ξύδι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά καθαριστικά στο σπίτι. Καθαρίζει λεκέδες και άλλα σημεία. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και ρίξτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Αφού σκουπίσετε την επιφάνεια, ψεκάστε τα μαξιλάρια με το διάλυμα και αφήστε τα για 15 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για να τρίψετε τυχούσες λεκιασμένες περιοχές. Ξεπλύνετε με νερό και αφήστε να στεγνώσουν στον αέρα.

πώς να αφαιρέσετε λεκέδες σε μαξιλάρια εξωτερικού χώρου

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους λεκέδες, είναι καλύτερο να αντιμετωπίζετε τους λεκέδες στα μαξιλάρια εξωτερικού χώρου το συντομότερο δυνατό. Χρησιμοποιήστε αυτές τις οδηγίες για συγκεκριμένους τύπους λεκέδων:

Λεκέδες από γρασίδι: Εάν το παραπάνω διάλυμα βόρακα δεν λειτουργεί σε λεκέδες από γρασίδι, χρησιμοποιήστε ένα υγρό απορρυπαντικό που έχει ένζυμα αφαίρεσης λεκέδων. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για να δουλέψετε το απορρυπαντικό στον λεκέ και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Μούχλα ή ωίδιο: Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη μούχλα ή το ωίδιο. Φροντίστε να το κάνετε αυτό έξω για να αποφύγετε τη διάδοση των σπορίων σε άλλους χώρους του σπιτιού σας. Ψεκάστε αδιάλυτο αποσταγμένο λευκό ξύδι στην πληγείσα περιοχή και περιμένετε τουλάχιστον 10 λεπτά. Για επίμονους λεκέδες, τοποθετήστε ένα πανί εμποτισμένο με ξύδι πάνω από το σημείο. Τρίψτε τα μαξιλάρια με μια βούρτσα και μετά καθαρίστε τα με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε νερό και μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού. Ξεπλύνετε και αφήστε να στεγνώσουν τελείως σε ηλιόλουστο σημείο.

Λεκέδες λαδιού: Αφαιρέστε τους λιπαρούς λεκέδες από το αντηλιακό, το σπρέι για τα κουνούπια και τα τρόφιμα πασπαλίζοντας με κορν φλάουρ ή μαγειρική σόδα στο ύφασμα. Περιμένετε 15 λεπτά για να απορροφηθεί το λάδι και, στη συνέχεια, ξύστε τη σκόνη με ένα ίσιο σαν χάρακα ή πιστωτική κάρτα. Επαναλάβετε όσο χρειάζεται μέχρι να φύγει ο λεκές.

Χυμός δέντρου: Εφαρμόστε ένα καθαριστικό λεκέδων με βάση το ένζυμο στον λεκέ και, στη συνέχεια, πασπαλίστε από πάνω λίγο απορρυπαντικό σε σκόνη για να δημιουργήσετε μια πάστα. Τρίψτε απαλά με ένα πινέλο και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

- Διαφήμιση -