3 αποτελεσματικοί τρόποι για να αφαιρέσετε τη νικοτίνη από τους τοίχους

Όλοι γνωρίζουν ότι ο καπνός του τσιγάρου δεν είναι κάτι που πρέπει να εισπνεύσουν. Το παθητικό κάπνισμα είναι ακόμα χειρότερο. Αυτός ο καπνός όχι μόνο είναι άσχημος για τον οργανισμό σας, αλλά είναι επίσης κακός για όλα τα άλλα, καθώς προκαλεί συσσώρευση πίσσας και νικοτίνης σε οτιδήποτε έρχεται σε επαφή. Εάν έχετε βαρεθεί να αναπνέετε αυτή τη άσχημη μυρωδιά καπνού, τώρα είναι η ώρα να μάθετε πώς να καθαρίζετε τη νικοτίνη από τους τοίχους. Το να μάθετε πώς να αφαιρείτε τα υπολείμματα καπνού από τους τοίχους είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του καπνού. Αν καπνίζετε, ξέρετε πόσο άσχημα λερώνει η νικοτίνη τα δόντια και το δέρμα, και το ίδιο κάνει σε τοίχους μέσα σε σπίτια ή κτίρια όπου επιτρέπεται το κάπνισμα.

- Διαφήμιση -

Το πλύσιμο των τοίχων είναι από εκείνες τις οικιακές εργασίες που δεν είναι πολύ διασκεδαστικές και ευτυχώς δεν χρειάζεται να γίνονται πολύ συχνά. Ωστόσο, εάν έχετε καπνιστή στο σπίτι, αυτή η δουλειά θα πρέπει να γίνεται τακτικά. Το να μάθετε πώς να καθαρίζετε τον καπνό του τσιγάρου από τους τοίχους και να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό εσωτερικού τοίχου δεν είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να γίνει σωστά η δουλειά. Το να απαλλαγείτε από τη νικοτίνη και άλλους λεκέδες είναι σημαντικό εάν πρόκειται να βάλετε νέα ταπετσαρία ή να βάψετε ένα νέο χρώμα. Καθαρίστε τους τοίχους πριν βάψετε για να βεβαιωθείτε ότι το χρώμα θα κολλήσει σωστά στην επιφάνεια. Θα σας παρουσιάσω 3 αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τη νικοτίνη από τους τοίχους!

λευκό ξίδι

Η χρήση λευκού ξιδιού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καθαρίσετε τους χειρότερους λεκέδες από υπολείμματα νικοτίνης, καθώς το οξικό οξύ διασπά τον λεκέ και βοηθά στην απομάκρυνση της άσχημης μυρωδιάς. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξίδι για να καθαρίσετε τη νικοτίνη από τους τοίχους σας. Προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο στο μείγμα εάν η μυρωδιά του ξιδιού είναι δυσάρεστη για εσάς.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι

Ζεστό νερό

Μπουκάλι ψεκασμού

Με αυτό το διάλυμα αφαίρεσης λεκέδων, ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τους βρώμικους τοίχους είναι να ξεκινήσετε ανακατεύοντας μερικές σταγόνες λευκού ξιδιού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με ζεστό νερό. Ψεκάστε το διάλυμα ξιδιού απευθείας στον τοίχο και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα σφουγγάρι. Εάν ο λεκές εξακολουθεί να υπάρχει, αυξήστε την αραίωση του ξιδιού.

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αδιάλυτο λευκό ξύδι για να κόψετε τους χειρότερους λεκέδες, να ξεπλύνετε τους τοίχους μετά τον καθαρισμό και η μυρωδιά του ξιδιού θα εξαφανιστεί σταδιακά.

Για να αποφύγετε σταγόνες στους τοίχους σας, στύβετε πάντα την περίσσεια του διαλύματος πριν πλύνετε τον τοίχο. Σε τοίχους με λαδομπογιά, προσθέστε μια μικρή ποσότητα ήπιου απορρυπαντικού στο διάλυμα για μεγαλύτερη καθαριστική δύναμη. Να φοράτε πάντα γάντια όταν καθαρίζετε με ξίδι για να αποφύγετε εγκαύματα.

μαγική γόμα

Με μια μαγική γόμα, το μόνο που χρειάζεστε είναι τη μαγική γόμα και λίγο νερό για να αφαιρέσετε τη νικοτίνη ή άλλους λεκέδες από τους τοίχους. Χρησιμοποιήστε τη μαγική γόμα στα παράθυρά σας καθώς και στους τοίχους σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν ότι τα σφουγγάρια με ραβδώσεις κρατάνε περισσότερο από τα συνηθισμένα σφουγγάρια. Για να χρησιμοποιήσετε τη μαγική γόμα, περάστε το σφουγγάρι κάτω από κρύο νερό και στύψτε την περίσσεια. Τρίψτε ελαφρά τους τοίχους μέχρι να φύγουν οι λεκέδες. Το πολύ σκληρό τρίψιμο με μια μαγική γόμα μπορεί να βλάψει τις βαμμένες επιφάνειές σας καθώς και τη γόμα, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε την με προσοχή.

μαγειρική σόδα

Πριν καθαρίσετε τους τοίχους, χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα με το εξάρτημα ταπετσαρίας για να καθαρίσετε όλη τη χαλαρή βρωμιά και τα υπολείμματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε τη σκόνη ή ένα πανί από μικροΐνες.

καθαριστικό μαγειρικής σόδας

Ζεστό νερό

3 κουταλιές της σούπας σαπούνι πιάτων

½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα

Σε έναν κάδο ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα, το σαπούνι πιάτων και το νερό. Προσθέστε τόσο νερό όσο χωράει ο κάδος χωρίς να χυθεί. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί στο καθαριστικό με μαγειρική σόδα και στύψτε την περίσσεια σαπουνιού.

Πλύνετε κάθε τοίχο, ξεκινώντας από το κάτω μέρος και πηγαίνοντας προς την κορυφή του τοίχου. Τρίψτε με κυκλικές κινήσεις για καλύτερα αποτελέσματα. Εργαστείτε στους τοίχους σας σε μικρά τμήματα και στεγνώστε κάθε τμήμα αμέσως μετά το πλύσιμο με ένα στεγνό πανί από μικροΐνες. Κάνοντας αυτό θα εμποδίσετε τους τοίχους να απορροφήσουν την περίσσεια νερού.

- Διαφήμιση -