Αλήθεια έχεις καθαρίσει ποτέ τα αμπαζούρ των φωτιστικών στο σπίτι σου; Ναι τα καπέλα των λαμπατέρ! Και αν ναι πως; 

Καλά ξεκίνησα να ανεβάζω το άρθρο, αλλά να που κόλλησα στο πως λέγονται τα …”καπέλα των λαμπατέρ“! Πανάθεμά με ζορίστικα αλλά το θυμήθηκα, τι σπιτονοικοκυρά είμαι να μην ξέρω τη βασική ορολογία του σπιτιού και της διακόσμησης! 

Αμπαζούρ κυρίες και κύριοι…

Τα έχετε καθαρίσει ποτέ; Εγώ ευτυχώς δεν έχω (ακόμα) στο σπίτι μου, οπότε θα περιοριστώ να δώσω τη συμβουλή στους κατέχοντες.

Tips καθαριότητας

1. Αφαίρεση σκόνης από αμπαζούρ

Αν χρησιμοποιήσετε βρεγμένο πανάκι όπως πολλοί θα σκεφτήκατε, προφανώς και είστε στο δρόμο της αλλαγής αμπαζούρ ή και ολόκληρου του λαμπατέρ/ φωτιστικού. Το νερό θα μεταφέρει τη σκόνη και τη βρωμιά στην επιφάνεια του αμπαζούρ και θα γίνει ακόμα χειρότερο απ’ ό,τι ήταν πριν.

Χρησιμοποιήστε το ρολό με την αυτοκόλλητη ταινία. Ναι αυτό που μαζεύει τις τρίχες από τα κατοικίδια, αλλά και τα χνούδια από τα ρούχα. Είναι εξίσου αποτελεσματικό στην αφαίρεση του στρώματος σκόνης από το φωτιστικό σας.

ampazour katharisma

2. Αφαίρεση λεκέδων από το αμπαζούρ.

Δε θα σας πω καμιά εξυπνάδα εδώ. Είδα πολλούς τρόπους στο ίντερνετ αλλά αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητά τους. Για παράδειγμα, πλύσιμο του αμπαζούρ με πιεστικό (!). Σιγά μην το πλένω και στο πλυντήριο αυτοκινήτων με τη βούρτσα. Προτιμώ που λέει ο λόγος να το βάλω στο πλυντήριο πιάτων

Το tip της σπιτοινοικοκυράς:  Δώστε το στο καθαριστήριο. Ναι, αυτοί ξέρουν από λιπαρούς και άλλους δύσκολους λεκέδες σε υφάσματα. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο και θα δείτε το αποτέλεσμα που περιμένετε. Τουλάχιστον κάντε μία ερώτηση αν το δέχονται για να το καθαρίσουν.

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

Πηγή φωτογραφιών: creeklinehouse & littlepracticalfrog.blogspot.com