8 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε το λευκό ξίδι στον καθαρισμό της κουζίνας

Το λευκό ξίδι είναι ένας μαγικός καθαριστικός παράγοντας, που επαινείται για την ικανότητά του να διαλύει τα λίπη, τα βακτήρια, τη βρωμιά και τις άσχημες μυρωδιές. Από την αφαίρεση αλάτων από τους βραστήρες μέχρι την αφαίρεση βρωμιάς στο πλυντήριο πιάτων, είναι ένα φυσικό απολυμαντικό που είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό της κουζίνας. Εκτός από φιλικό προς το περιβάλλον, είναι επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για εξοικονόμηση χρημάτων. Θα σας παρουσιάσω 8 έξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε το λευκό ξίδι στον καθαρισμό της κουζίνας!

- Διαφήμιση -

αφαιρέστε τα άλατα γύρω από τις βρύσες

Επαναφέρετε τη λάμψη στις βρύσες της κουζίνας σας δίνοντάς τους ένα καλό τρίψιμο με διάλυμα λευκού ξιδιού και νερού. Απλώς ανακατέψτε τα μαζί σε ίση ποσότητα και βυθίστε το πανί καθαρισμού σας στο διάλυμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το πανί για να τρίψετε τυχόντα άλατα. Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα! Ανάλογα με το πόσο έντονα είναι τα άλατα, μπορείτε να σαπουνίσετε την πληγείσα περιοχή με το μείγμα λευκού ξιδιού για έως και 30 λεπτά πριν το τρίψετε.

απαλλαγείτε από τα λίπη από τις σχάρες του φούρνου

Οι σχάρες φούρνου μαζεύουν φυσικά λίπη και βρωμιά με την πάροδο του χρόνου. Για να φαίνονται σαν καινούργιες, τοποθετήστε τες σε μια άδεια μπανιέρα, πασπαλίστε τες με μαγειρική σόδα και ψεκάστε με λευκό ξίδι. Η μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι θα δημιουργήσουν έναν αφρό που θα λειτουργήσει για να αφαιρέσει τυχόντα λίπη. Αφήστε τις σχάρες του φούρνου σε ζεστό νερό όλη τη νύχτα πριν καθαρίσετε τη βρωμιά που έχει μείνει με ένα σφουγγάρι ή μία πετσέτα το πρωί. Ξεπλύνετε με δροσερό νερό και στεγνώστε πριν τις ξαναβάλετε στο φούρνο.

αφαλατώστε τον βραστήρα σας

Ένας βρώμικος βραστήρας καταστρέφει το τσάι σας ή μπορεί να είναι επικίνδυνος για το παιδί σας. Άλλωστε για πολλούς είναι μία από τις πιο χρησιμοποιούμενες συσκευές στο σπίτι. Γι’ αυτό και ο καθαρισμός του βραστήρα σας είναι ζωτικής σημασίας για την απομάκρυνση της συσσώρευσης βακτηρίων και βρωμιάς. Για να αφαιρέσετε τα άλατα, χρησιμοποιήστε ίση ποσότητα λευκό ξίδι και νερό για να γεμίσετε το βραστήρα σας. Στη συνέχεια, αφήστε το να μουλιάσει μέχρι και μια ώρα πριν βράσει. Μόλις πάρει βράση, το βγάζουμε από την πρίζα και το αφήνουμε να μουλιάσει για άλλα 15-20 λεπτά. Για να τελειώσετε, αδειάστε τον βραστήρα, ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό και είστε έτοιμες!

καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων σας

Ο φούρνος μικροκυμάτων μαζεύει καθημερινά πολλή βρωμιά από τα φαγητά που πετάγονται! Απαλλαγείτε από αυτούς τους δυσπρόσιτους λεκέδες στο φούρνο μικροκυμάτων σας με μια απλή μέθοδο καθαρισμού. Προσθέστε δύο φλιτζάνια νερό και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για δύο έως τρία λεπτά. Μόλις τελειώσετε, αφαιρέστε το μπολ και σκουπίστε τυχόντα λίπη και βρωμιά με ένα καθαρό πανί.

καθαρίστε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια

Επαναφέρετε τις παλιές κατσαρόλες και τα τηγάνια σας στην αρχική τους μορφή ρίχνοντας ίσες ποσότητες λευκό ξίδι και νερό στο τηγάνι ή την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Μην ξεχάσετε να αφήσετε το καπάκι ανοιχτό για να σταματήσετε τις μυρωδιές του καμένου στο σπίτι σας. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, αδειάζουμε και τρίβουμε. Δεν θα πετάξετε ποτέ ξανά ένα καμένο τηγάνι…

καθαρίστε το πλυντήριο πιάτων σας

Γνωρίζατε ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λευκό ξίδι που καταπολεμά τη βρωμιά για να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων σας; Μία από τις πιο κοινές αιτίες μυρωδιών του πλυντηρίου πιάτων προέρχεται από παγιδευμένα τρόφιμα και λίπη, επομένως είναι απαραίτητος ο τακτικός καθαρισμός του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε 250 ml λευκό ξίδι σε ένα μπολ που πλένεται στο πλυντήριο πιάτων (βεβαιωθείτε ότι έχετε αδειάσει πρώτα το πλυντήριο πιάτων σας). Στη συνέχεια, ρυθμίστε το να λειτουργεί για έναν πλήρη κύκλο σε υψηλό επίπεδο θερμότητας. Ως ένα φυσικό, μη τοξικό θαύμα καθαρισμού, θα διασπάσει κάθε φαγητό, λίπος, υπολείμματα σαπουνιού και υπολείμματα που έχουν κολλήσει μέσα στο πλυντήριο πιάτων.

καθαρίστε τις ξύλινες σανίδες κοπής

Εάν θέλετε να επαναφέρετε την όψη της ξύλινης σανίδας κοπής στην αρχική της μορφή, απλώς μουλιάστε την σε ένα ποτήρι ξίδι και τέσσερα νερό για λίγα λεπτά. Για να αποφύγετε την καταστροφή του ξύλου, φροντίστε να μην το αφήσετε στο νερό για πολλή ώρα. Ξεπλύνετε και αφήστε να στεγνώσει.

καθαρίστε το εσωτερικό των ντουλαπιών σας

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε το εσωτερικό των ντουλαπιών της κουζίνας σας κάθε λίγους μήνες για να αποφύγετε τη συσσώρευση λίπους, βρωμιάς, σκόνης και ψίχουλα φαγητού. Για να καθαρίσετε καλά τα ντουλάπια σας, χρησιμοποιήστε ίση ποσότητα λευκό ξίδι και ζεστό νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, ψεκάστε το εσωτερικό, σκουπίστε και θα έχετε αστραφτερά αποτελέσματα σε χρόνο μηδέν.

- Διαφήμιση -