6 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων

Έχετε κουραστεί να παλεύετε με λίπη και βρωμιά στο φούρνο μικροκυμάτων σας; Ο καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων είναι αλήθεια πως είναι μια από τις πιο κουραστικές εργασίες. Οι αντιαισθητικές πιτσιλιές τροφίμων στο φούρνο μικροκυμάτων είναι συνηθισμένη κατάσταση και μυρίζουν άσχημα. Ως εκ τούτου μειώνουν την απόδοση του φούρνου μικροκυμάτων σας. Υπάρχουν αρκετοί εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων σας χρησιμοποιώντας υλικά κουζίνας. Καθώς θα ζεσταίνετε τα τρόφιμα στο φούρνο μικροκυμάτων, θα θελήσετε να αποφύγετε τη χρήση σκληρών χημικών ουσιών για καθαρισμό. Έτσι, όλες οι προτεινόμενες μέθοδοι μας χρησιμοποιούν μόνο φυσικά συστατικά. Θα σας παρουσιάσω 6 αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων!

- Διαφήμιση -

λεμόνι

Τοποθετήστε φέτες λεμονιού σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων με μια κουταλιά της σούπας νερό. Βάζουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων σε δυνατή ισχύ για περίπου 1 λεπτό, ώστε το υγρό να πάρει μια βράση. Σκουπίστε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων με μια πετσέτα κουζίνας. Αυτό το μείγμα θα βοηθήσει στη διάσπαση του λίπους και της βρωμιάς και θα διευκολύνει την αφαίρεσή του.

μαγειρική σόδα

Για να αφαιρέσετε τα μαγειρεμένα υγρά από το πάτωμα του φούρνου μικροκυμάτων σας, κάντε μια πάστα αραιώνοντας τη μαγειρική σόδα με νερό. Καλύψτε την επιφάνεια του φούρνου με αυτό το μείγμα και αφήστε το να σταθεί όλη τη νύχτα. Τρίψτε για να αφαιρέσετε την πάστα και σκουπίστε με ένα υγρό σφουγγάρι και αφαιρέστε τυχόντα υπολείμματα που έχουν απομείνει με χαρτοπετσέτα.

μηλόξυδο

Για να αφαιρέσετε το αποξηραμένο λίπος στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατέψτε ένα φλιτζάνι μηλόξυδο με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Αυτή η λύση θα βοηθήσει στη χαλάρωση των λιπών. Απλώστε το μείγμα στο λεκέ και αφήστε το για 15 λεπτά και απλά δείτε τα αποτελέσματα.

αλάτι

Την επόμενη φορά που θα χυθεί λίγο υγρό στην πλάκα μικροκυμάτων, πασπαλίστε λίγο αλάτι πάνω του. Όταν ο φούρνος κρυώσει, θα μπορείτε να τον σκουπίσετε εύκολα χρησιμοποιώντας ένα πανί. Το ίδιο τέχνασμα λειτουργεί για διαρροές στην εστία.

οινόπνευμα

Το τρίψιμο του οινοπνεύματος μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του φούρνου εάν είναι ακόμα ζεστό και το λίπος είναι εύκαμπτο. Σε ζεστό φούρνο, ψεκάστε τρίβοντας οινόπνευμα, αφήστε για δύο λεπτά και σκουπίστε με υγρό πανί. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος είναι απενεργοποιημένος.

σαπούνι πιάτων

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σαπούνι πιάτων με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Αφαιρέστε το μπολ. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε τα υπολείμματα μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Ο ατμός θα βοηθήσει στο μαλάκωμα των υπολειμμάτων.

- Διαφήμιση -