Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε 17 πράγματα στο σπίτι σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν μέχρι μία οικιακή συσκευή ή κάποιο αντικείμενο που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στο σπίτι μας να καταστραφεί. Για αρκετά πράγματα όμως αυτό δεν είναι το ιδανικό γιατί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα η απόδοση ορισμένων αντικειμένων ή συσκευών μπορεί να μην είναι η ενδεδειγμένη. Γι’ αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε πότε είναι η ακατάλληλη στιγμή προκειμένου να αντικαταστήσουμε ορισμένα πράγματα στο σπίτι! Θα σας αναφέρω πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε 17 πράγματα στο σπίτι σας!

- Διαφήμιση -

στρώμα γιόγκα – κάθε χρόνο

Εξαρτάται από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το στρώμα γιόγκα, για το είδος των δραστηριοτήτων που το χρησιμοποιείτε και την ποιότητα του ίδιου του χαλιού. Συνιστάται να ψάχνετε για φθορά, αλλά συνήθως, ένα χαλάκι διαρκεί περίπου ένα χρόνο. Τα σημάδια ότι χρειάζεστε ένα νέο περιλαμβάνουν αραίωση, άσχημη μυρωδιά και ολισθηρότητα.

σουτιέν – κάθε 6-9 μήνες

Ένα σουτιέν έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του όταν η ζώνη είναι τεντωμένη, το ύφασμα έχει φθαρεί και οι μπανέλες έρχονται σε επαφή με το στήθος σας. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχει φτάσει σε όλα αυτά, θα πρέπει να απαλλαγείτε από το σουτιέν σας μετά από 6-9 μήνες.

βούρτσα τουαλέτας – κάθε 6 μήνες

Μια βούρτσα τουαλέτας πρέπει να καθαρίζεται τόσο συχνά όσο καθαρίζετε την τουαλέτα σας και να αντικαθίσταται τουλάχιστον κάθε 6 μήνες. Οι ξύλινες βούρτσες τουαλέτας μπορεί να διαρκέσουν λίγο περισσότερο, αλλά είναι σημαντικό να τις αντικαθιστάτε τακτικά.

θήκη φακών επαφής – κάθε 3 μήνες

Οι θήκες φακών επαφής πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση και να διατηρούνται ανοιχτές για να στεγνώσουν μεταξύ των καθαρισμών. Θα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 3 μήνες.

στρώματα – κάθε 8-10 χρόνια

Αν και εξαρτάται από τον τύπο και την ποιότητα του στρώματος που χρησιμοποιείτε, ο εμπειρικός κανόνας είναι να αγοράσετε ένα νέο στρώμα μετά από περίπου 8-10 χρόνια. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να λάβετε υπόψη άλλους παράγοντες, όπως αλλεργίες, μυϊκή δυσκαμψία τα πρωινά και θορυβώδη ελατήρια, για να δείτε εάν το τρέχον στρώμα σας πρέπει να αλλαχτεί.

φίλτρο νερού ντους – κάθε 2-6 μήνες

Ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ντους, τι είδους φίλτρο χρησιμοποιείτε και πόσα άτομα χρησιμοποιούν το ίδιο ντους, η ακριβής απάντηση μπορεί να διαφέρει. Ωστόσο, γενικά, θα πρέπει τουλάχιστον να το αλλάζετε μετά από 6 μήνες.

πλυντήριο ρούχων – κάθε 10 χρόνια

Κατά μέσο όρο, ένα πλυντήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι το 10ο έτος του. Αλλά εξαρτάται από τη μάρκα, πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε σε μια μέρα και το φορτίο ανά χρήση.

πατάκια μπάνιου – κάθε 2 χρόνια

Τα πατάκια μπάνιου πρέπει να πλένονται κάθε δεύτερη εβδομάδα, εκτός αν μοιράζεστε το μπάνιο με κάποιον άλλον, οπότε θα πρέπει να πλένονται κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, πρέπει να τα αντικαθιστάτε και ο γενικός κανόνας είναι να το κάνετε κάθε 2 χρόνια.

αθλητικό σουτιέν – κάθε 6 μήνες έως 1 χρόνο

Εάν πλένεστε και φοράτε αθλητικό σουτιέν 3 με 4 φορές την εβδομάδα, μπορεί να χρειαστεί να το αντικαταστήσετε σε 6 μήνες γιατί δεν θα μπορεί πλέον να στηρίξει το στήθος σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να διαρκέσει περισσότερο, μπορείτε να παραλείψετε το πλυντήριο και το στεγνωτήριο και να το πλύνετε στο χέρι.

σφουγγάρι κουζίνας – κάθε εβδομάδα

Εάν δεν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων, μπορεί να χρησιμοποιήσετε το σφουγγάρι της κουζίνας σας πολλές φορές την ημέρα. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι ίσως καλύτερο να επενδύσετε σε ένα μεγάλο πακέτο σφουγγαριών και να μεταβείτε σε ένα αχρησιμοποίητο σε εβδομαδιαία βάση.

τοστιέρα – κάθε 6-8 χρόνια

Ο μέσος όρος ζωής μιας τοστιέρας είναι 6-8 χρόνια, αλλά μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της καθαρίζοντάς την τακτικά για να αφαιρέσετε την περιττή τριμμένη φρυγανιά.

χαλιά – κάθε 10 χρόνια

Ακόμη και με την κατάλληλη φροντίδα, τα χαλιά πρέπει να αντικατασταθούν κάποια στιγμή. Οι περισσότεροι κατασκευαστές εκτιμούν ότι θα χρειαστείτε πλήρη αντικατάσταση μετά από περίπου 10 χρόνια.

ανιχνευτής καπνού — κάθε 10 χρόνια

Οι μπαταρίες για το συναγερμό καπνού σας πρέπει να αλλάζονται κάθε χρόνο, αλλά ο ίδιος ο συναγερμός καπνού έχει επίσης διάρκεια ζωής. Γενικά, δεν θα λειτουργούσε πλέον καλά μετά από 10 χρόνια. Είναι καλή πρακτική να ελέγχετε την ημερομηνία κατασκευής στο πίσω μέρος του συναγερμού.

πλυντήριο πιάτων – κάθε 10 χρόνια

Θα πρέπει να αποσύρετε το πλυντήριο πιάτων σας εάν είναι ήδη μιας δεκαετίας. Άλλοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αλλάξετε το πλυντήριο πιάτων ακόμα και αν δεν έχει συμπληρώσει τα 10 χρόνια περιλαμβάνουν τη μη καλή λειτουργία του και αν το κόστος των επισκευών υπερβαίνει το 50% της τιμής ενός νέου πλυντηρίου πιάτων.

παπούτσια για τρέξιμο – κάθε 700-800 χιλιόμετρα

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε αν τα παπούτσια σας για τρέξιμο σας προσφέρουν αρκετή υποστήριξη για το στυλ τρεξίματός σας. Συνήθως, θα πρέπει να τα αλλάζετε με ένα νέο ζευγάρι κάθε 700-800 χιλιόμετρα, αλλά εάν δεν παρουσιάζουν σημάδια υπερβολικής φθοράς, ίσως να μπορείτε να τα φοράτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να αυξήσετε τον κίνδυνο τραυματισμού.

ψυγείο – κάθε 15 χρόνια

Εάν το ψυγείο είναι λιγότερο από 8 ετών, ίσως θελήσετε να το επισκευάσετε. Αλλά αν είναι άνω των 15 ετών, είναι καλύτερα να το αντικαταστήσετε. Όταν είναι μεταξύ 8 και 15 ετών, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε τι είδους ψυγείο είναι και αν είναι περιβαλλοντικά αποδοτικό.

καναπές – κάθε 7-15 χρόνια

Μπορεί να αισθάνεστε απρόθυμοι να αλλάξετε καναπέδες, εκτός και αν κάνετε ανακαίνιση ή μετακομίζετε σε νέο μέρος, αλλά η διάρκεια ζωής τους είναι 7 έως 15 χρόνια. Ήρθε η ώρα να ψάξετε για νέο καναπέ όταν το ύφασμα είναι ξεφτισμένο. Μπορείτε να επιλέξετε να επανατοποθετήσετε ταπετσαρία εάν έχουν συναισθηματική αξία και εξακολουθούν να είναι καλοί στη δομή τους.

- Διαφήμιση -