7 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη χρήση του σουτιέν

Το σουτιέν είναι ένα από τα πιο απαραίτητα ρούχα των γυναικών. Και για μια γυναίκα, το πλύσιμο είναι εξίσου σημαντικό με την επιλογή ενός σουτιέν. Εάν δεν το πλένετε σωστά, θα παραμορφωθεί γρήγορα και ίσως χρειαστεί να αγοράζετε συχνά σουτιέν. Χρησιμοποιήστε μια τσάντα ρούχων για να αποτρέψετε το στρίψιμο και το μπέρδεμα του σουτιέν στο πλυντήριό σας. Γάντζωσε το σουτιέν σου πριν το βάλεις στην τσάντα για να μην πιάσει άλλα ρούχα. Επιλέξτε τον πιο ήπιο κύκλο που προσφέρουν τα πλυντήρια σας και πλύνετε με ένα ευαίσθητο απορρυπαντικό πλυντηρίου. Τα σουτιέν χρειάζονται συχνά πιο ήπιο πλύσιμο.

- Διαφήμιση -

Για να τα στεγνώσετε, βάλτε το σουτιέν σας σε μια πετσέτα και παραλείψτε το στεγνωτήριο γιατί η θερμότητα και η ανάδευση ενός στεγνωτηρίου μπορεί να βλάψει την ελαστικότητα και το σχήμα, και αν το κρεμάσετε για να στεγνώσει μπορεί να προκαλέσει τέντωμα. Βεβαιωθείτε ότι τα κύπελλα δεν είναι παραμορφωμένα ή διπλωμένα και χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να απορροφήσετε το υπερβολικό νερό (μην στύβετε ή στρίβετε το σουτιέν σας). Θα σας παρουσιάσω 7 συνηθισμένα λάθη τα οποία κάνουμε στη χρήση του σουτιέν!

πλύσιμο μετά από κάθε χρήση

Το συχνό πλύσιμο του σουτιέν μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Αν δεν είστε πραγματικά ιδρωμένες, φορέστε το τρεις ή τέσσερις φορές πριν το πλύνετε.

βάζετε το σουτιέν σας στο στεγνωτήριο

Κρεμάστε ή βάλτε το σουτιέν σας να στεγνώσει αλλά ποτέ μην βάζετε το σουτιέν σας στο στεγνωτήριο. Καθώς κάθε σουτιέν έχει μοναδικά υφάσματα, τελειώματα και απαιτήσεις περιποίησης, είναι επιτακτική ανάγκη να διαβάζετε τις ετικέτες για οδηγίες πλυσίματος και θερμοκρασίας. Αν και το πλύσιμο των ευαίσθητων στο χέρι σας είναι ο καλύτερος τρόπος, τα περισσότερα σουτιέν μπορούν να πλυθούν σε τσάντα εσωρούχων στον πιο ήπιο κύκλο του πλυντηρίου σας.

λανθασμένη αποθήκευση των σουτιέν σας

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης των σουτιέν σας είναι να τα στοιβάζετε. Αφού στεγνώσουν τελείως τα σουτιέν σας, τοποθετήστε τα σε μια σειρά, ώστε οι κούπες να χωρέσουν μεταξύ τους στο συρτάρι σας ή κρεμάστε τα σε κρεμάστρες της ντουλάπας σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για σουτιέν με διαμορφωμένα κύπελλα αφρού. Αποφύγετε να διπλώνετε τα σουτιέν στη μέση με το ένα μέσα στο άλλο γιατί αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το σχήμα του σουτιέν σας.

πλύσιμο στο πλυντήριο

Δεδομένου ότι τα σουτιέν έχουν συχνά ευαίσθητα υφάσματα, ζαρώνουν όταν πλένονται στο πλυντήριο ξανά και ξανά. Αν και είναι ιδανικό να πλένετε ένα σουτιέν στο χέρι, καθώς οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε πλυντήρια ρούχων πλέον, σας προτείνουμε να βάλετε το σουτιέν σας σε μια τσάντα σουτιέν ή μια τσάντα εσωρούχων πριν τα βάλετε στο πλυντήριο.

φοράτε ένα χαλαρό σουτιέν

Παρατηρούμε πολλές γυναίκες που φορούν χαλασμένα σουτιέν. Όχι μόνο αυτά τα κακοσχηματισμένα σουτιέν δημιουργούν πρόβλημα στο δέρμα σας και προκαλούν πόνο, αλλά μπορούν επίσης να αλλάξουν το σχήμα του στήθους σας για πάντα. Και, παρεμπιπτόντως, το γεγονός ότι το σουτιέν σας έχει λουριά που μπορούν να αλλαχθούν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία τους. Σφίξτε το σουτιέν αντί να συνεχίσετε να το φοράτε χαλαρά απλώς και μόνο επειδή το σουτιέν έχει πάρει το φυσικό του σχήμα. Και, αν πλέον δεν μπορείτε να το κάνετε, απλά ρίξτε το σουτιέν στον κάδο.

δεν επενδύετε σε ένα ποιοτικό σουτιέν

Υπάρχει μεγάλη διαφορά στον τρόπο απόδοσης ενός πολύ φθηνού σουτιέν και ενός ακριβού, ακόμα κι αν δεν φαίνονται πολύ διαφορετικά στην κρεμάστρα. Ένα καλής ποιότητας σουτιέν θα εφαρμόζει πιο άνετα από τη στιγμή που θα το φορέσετε, θα παρέχει υποστήριξη όλη την ημέρα και θα διατηρήσει την εμφάνισή του σε πολλά φορέματα και πλύσεις.

κρατήστε τα σουτιέν σας «σε περιστροφή»

Τα σουτιέν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε εναλλάξ, ώστε να μην χάνουν την ελαστικότητά τους με τον καιρό. Για αυτό πρέπει να έχετε πολλά σουτιέν. Αλλά δεν πειράζει να φοράτε το ίδιο σουτιέν δύο συνεχόμενες μέρες. Αυτό που είναι απαραίτητο όμως να κάνετε είναι να το αφαιρέσετε το βράδυ από το στήθος σας. Αυτό πρέπει να το κάνετε για να του δώσετε χρόνο να ανακτήσει το σχήμα και την ελαστικότητά του. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό σε οκτώ έως 12 ώρες, η αναμονή μιας επιπλέον ημέρας δεν θα έχει μεγάλη διαφορά.

- Διαφήμιση -