Εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από την μυρωδιά χαλασμένου γάλακτος στο ψυγείο

Μία από τις άσχημες μυρωδιές στο ψυγείο μας είναι το χαλασμένο γάλα. Όταν η μυρωδιά του χαλασμένου γάλακτος στο ψυγείο σας γίνεται τόσο άσχημη έρχεται η ώρα να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Το να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο σας δεν είναι τόσο απλό όσο το να πετάξετε την πηγή, επειδή οι μυρωδιές διαλύονται αργά σε ένα κουτί με αεροστεγή σφράγιση. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτή την ξινή μυρωδιά είναι να κάνετε βαθύ καθαρισμό κάθε σημείου του εσωτερικού του ψυγείου. Όχι μόνο θα φαίνεται και θα μυρίζει πολύ καλύτερα όταν τελειώσετε, αλλά αυτή η αγγαρεία σας αναγκάζει να πετάξετε επιτέλους όλα εκείνα τα ληγμένα προϊόντα που αγνοούσατε. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να απαλλαγείτε από την μυρωδιά χαλασμένου γάλακτος στο ψυγείο!

- Διαφήμιση -

υλικά

Πάγος

Σαπούνι πιάτων ή σπρέι καθαρισμού πολλαπλών χρήσεων

Χαρτοπετσέτες

Λευκαντικό

Μπουκάλι σπρέι

Μαγειρική σόδα

Πανί ή σφουγγάρι

Ενεργός άνθρακας

Πώς να καθαρίσετε ένα μυρωδάτο ψυγείο

Βήμα 1: Ξεκινήστε με έναν πλήρη καθαρισμό

Γεμίστε ένα ψυγείο με πάγο και αδειάστε ό,τι είναι ακόμα βρώσιμο σε αυτό. Το ψυγείο σας θα είναι εκτός λειτουργίας για μερικές ώρες, επομένως οτιδήποτε δεν μπορεί να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να είναι παγωμένο.

Βήμα 2: Πλύνετε τα αφαιρούμενα εξαρτήματα

Βγάλτε τα αφαιρούμενα ράφια, συρτάρια ή άλλα εξαρτήματα από το ψυγείο. Αυτά τα μέρη μπορούν γενικά να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων σας ή μπορείτε να τα πλύνετε στο χέρι στο νεροχύτη με σαπούνι πιάτων. Εάν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων και ο νεροχύτης σας είναι πολύ μικρός για να χωρέσει τα εξαρτήματα που αφαιρέσατε, πασπαλίστε τα με σπρέι καθαρισμού πολλαπλών χρήσεων που είναι ασφαλές για γυαλί και πλαστικό και σκουπίστε τα με χαρτοπετσέτες.

Βήμα 3: Απολυμάνετε τους τοίχους και τα ράφια του ψυγείου

Η λεύκανση των τοίχων και των μη αφαιρούμενων ραφιών του ψυγείου σκοτώνει βακτήρια, μύκητες και ιούς σε αυτές τις επιφάνειες, κάτι που είναι καλή ιδέα κάθε φορά που καθαρίζετε το ψυγείο. Προφανώς, δεν θέλετε να αφήσετε τα μικρόβια να ανθίσουν στο μέρος όπου αποθηκεύετε το φαγητό σας. Η απολύμανση με χλωρίνη θα πρέπει επίσης να βοηθήσει στην εξάλειψη της μυρωδιάς του χαλασμένου γάλακτος, αν και μπορεί να μην την αφαιρέσει εντελώς. (Επίσης, η χλωρίνη δεν θα καθαρίσει κανένα από τα υπολείμματα φαγητού που πιθανώς έχουν συσσωρευτεί μέσα στο ψυγείο σας με την πάροδο του χρόνου.)

Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα χλωρίνης με 1 κουταλιά της σούπας λευκαντικό χλωρίου ανά 2 λίτρα νερού για να ψεκάσετε ή να σκουπίσετε τα πάντα μέσα στο ψυγείο. Αυτό το απολυμαντικό διάλυμα είναι πιο αδύναμο από ό,τι θα χρησιμοποιούσατε για να απολυμάνετε αντικείμενα όπως πάγκους, αλλά είναι ασφαλές για επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Ανοίξτε τις πόρτες του ψυγείου μέχρι να στεγνώσουν οι επιφάνειες στον αέρα.

Βήμα 4: Καθαρίστε τις επιφάνειες του ψυγείου με μαγειρική σόδα

Ρίξτε μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι και προσθέστε αρκετό νερό για να γεμίσει το φλιτζάνι. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί ή σφουγγάρι στο μείγμα μαγειρικής σόδας και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε το εσωτερικό του ψυγείου. Η μαγειρική σόδα θα εξουδετερώσει τη μυρωδιά του χαλασμένου γάλακτος και είναι απλώς αρκετά λειαντική για να χαλαρώσει τα αποξηραμένα τρόφιμα χωρίς να γρατζουνίσει το πλαστικό ή το γυαλί. Συνεχίστε με ένα καθαρό, βρεγμένο πανί ή υγρό χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε τυχόντα υπολείμματα μαγειρικής σόδας.

Βήμα 5: Αερίστε το ψυγείο

Ανοίξτε τις πόρτες και αφήστε το ψυγείο να αεριστεί για όσο διάστημα αντέχετε χωρίς ψυγείο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μόνο 30 λεπτά ή για μια νύχτα. (Αν είναι το τελευταίο, μεταφέρετε τα πάντα από τον θάλαμο κατάψυξης σε έναν δεύτερο καταψύκτη και αποσυνδέστε το ψυγείο από την πρίζα ενώ βγαίνει αέρας.)

Βήμα 6: Προσθέστε εξουδετερωτές οσμών

Προσθέστε φακελάκια με ενεργό άνθρακα στις γωνίες των ραφιών εάν το ψυγείο εξακολουθεί να μυρίζει σαν χαλασμένο γάλα όταν τελειώσετε τον καθαρισμό. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τα δικά σας αποσμητικά ψυγείου DIY ρίχνοντας ενεργό άνθρακα σε μικρά βάζα με τρύπες. Αυτό το είδος ξυλάνθρακα τείνει να είναι πιο αποτελεσματικό στην απορρόφηση των οσμών από τη μαγειρική σόδα. Δεν πρέπει να καταναλώνετε πολύ ενεργό άνθρακα, αλλά είναι ασφαλές να το διατηρείτε στο ψυγείο σας κοντά στο φαγητό σας.

- Διαφήμιση -