4 τρόποι για να αφαιρέσετε τη μούχλα από το στρώμα σας

Τα στρώματα του ύπνου μας περνούν πολλά. Όλοι ιδρώνουμε και ρίχνουμε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στον ύπνο μας, περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας στο κρεβάτι και η σκόνη συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου. Ακόμα κι αν πλένετε τακτικά τα κλινοσκεπάσματα, το λάδι σώματος και τα αλλεργιογόνα θα φτάσουν τελικά στο στρώμα. Το πρόβλημα ξεκινά όταν όλα αυτά αρχίζουν να διαταράσσουν τη μύτη μας – και τον ύπνο μας. Τα αλλεργιογόνα μπορεί να προκαλέσουν προβληματική αναπνοή, ενώ η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφική ανάπτυξη μούχλας εάν δεν καθαριστεί σωστά. Ευτυχώς, δεν χάνονται όλα αν το στρώμα σας έχει αρχίσει να μυρίζει. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να καθαρίσουμε ένα μουχλιασμένο στρώμα! Θα σας παρουσιάσω 4 τρόπους για να αφαιρέσετε τη μούχλα από το στρώμα σας!

- Διαφήμιση -

τι είναι η μούχλα και γιατί εμφανίζεται σε ένα στρώμα

Ένα στρώμα έχει το μειονέκτημα ότι, χάρη στο μέγεθός του, δεν μπορεί να μπει σε πλυντήριο ρούχων. Επομένως, οι μέθοδοι υγιεινής πρέπει να βασίζονται στην πρόληψη. Ωστόσο, εάν η συσσώρευση υγρασίας έχει προκαλέσει την εμφάνιση μούχλας ή άλλων λεκέδων, υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές για τον καθαρισμό ενός στρώματος.

Το λευκό ξύδι, η μαγειρική σόδα και το σαπούνι είναι μερικά αποτελεσματικά στοιχεία για αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο, το καθένα από αυτά θα πρέπει να εφαρμόζεται με διαφορετικό τρόπο.

Η μούχλα είναι ένας μύκητας που συναντάται σε σκοτεινούς και υγρούς χώρους, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. Υπάρχουν πολλοί τύποι μούχλας, μερικοί εκ των οποίων είναι πιο επιβλαβείς από κάποιους άλλους. Για παράδειγμα, τα αλλεργιογόνα και τα παθογόνα είδη μούχλας εξαλείφονται ευκολότερα με προϊόντα οικιακής χρήσης. Εν τω μεταξύ, τα τοξικά αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερη απειλή και πρέπει να αντιμετωπίζονται από ειδικό.

σαπούνι και νερό

Μόλις εντοπιστούν οι λεκέδες της μούχλας, η απλούστερη λύση για την αφαίρεσή τους είναι να περάσετε φυσικό σαπούνι και νερό. Αυτά τα συστατικά εμποδίζουν την αλλοίωση των υφασμάτων και είναι συνήθως αποτελεσματικά με βασικές ακαθαρσίες, όπως αυτές που προέρχονται από τρόφιμα ή καλλυντικά.

Ωστόσο, για πιο σύνθετους λεκέδες, συνιστάται η εφαρμογή άλλων μεθόδων. Επιπλέον, στην περίπτωση που βρέχετε το στρώμα με νερό, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι συσσωρεύεται υγρασία, καθώς αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει το αντίστροφο αποτέλεσμα.

λευκό ξύδι

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της εφαρμογής ξυδιού είναι ότι, εκτός από την καταπολέμηση των λεκέδων από μούχλα, μειώνει την οσμή που αναδίδουν. Αυτό είναι ένα άλλο πρόβλημα που προέρχεται από την υγρασία και είναι δύσκολο να εξαλειφθεί. Από την άλλη, η μαγειρική σόδα βοηθά στην εξουδετέρωση του αρώματος ενώ απολυμαίνει την επιφάνεια.

αντιμετωπίστε την υγρασία

Το να έχετε ένα στρώμα μόνιμα εκτεθειμένο σε υγρό περιβάλλον ευνοεί την εμφάνιση μούχλας, ακάρεων σκόνης και μικροοργανισμών. Όταν αυτά έρχονται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, ειδικά στην αναπνευστική περιοχή.

Ο αερισμός του στρώματος και το να το βγάλετε στον ήλιο για λίγο είναι μια αποτελεσματική επιλογή για να αποτρέψετε τη συσσώρευση υγρασίας. Πριν το επανατοποθετήσετε, είναι σημαντικό να το σκουπίσετε επίσης με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τη γύρη και τη μούχλα.

ισοπροπυλική αλκοόλη

Μία από τις πιο κοινές και αποτελεσματικές μεθόδους καθαρισμού ενός μουχλιασμένου στρώματος είναι να μουσκέψετε ένα πανί σε διάλυμα νερού και ισοπροπυλικής αλκοόλης. Το κατά προσέγγιση μέτρο είναι το 50% κάθε προϊόντος και το πανί πρέπει να είναι καθαρό.

Τρίψτε το πάνω από την πληγείσα περιοχή του στρώματος με κυκλικές κινήσεις. Όταν τελειώσετε, σκουπίστε ξανά, αλλά μόνο βρεγμένο με νερό.

πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση μούχλας στο στρώμα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταπολεμήσετε τους λεκέδες μούχλας στο στρώμα είναι να τους αποτρέψετε. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να λάβετε υπόψη διάφορες πτυχές. Το πιο σημαντικό είναι η συσσώρευση σκόνης, η οποία είναι χαρακτηριστική για τα υπνοδωμάτια.

Το ξεσκόνισμα του στρώματος είναι εφικτό με ηλεκτρική σκούπα, καθώς μπορεί να απορροφήσει τα περισσότερα σωματίδια από την επιφάνεια του. Εάν πρόκειται να εφαρμοστούν μέθοδοι σκούπας με ηλεκτρική σκούπα και αερισμός, θα πρέπει να εκτελούνται με την απαραίτητη προστασία. Δηλαδή, θα χρειαστείτε γάντια για τα χέρια σας, γυαλιά για τα μάτια σας και μάσκα προσώπου.

Από την άλλη πλευρά, η μείωση της υγρασίας στο περιβάλλον βοηθά στην αποφυγή λεκέδων μούχλας. Αντικείμενα όπως οι αφυγραντήρες είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση έως και 1 λίτρου νερού που υπάρχει στον αέρα την ημέρα. Επιπλέον, η τοποθέτηση προστατευτικών στρωμάτων όταν δεν χρησιμοποιούνται παρέχει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από εξωτερικούς παράγοντες.

Άλλες καθημερινές τεχνικές προτείνουν να αναποδογυρίζετε το στρώμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επειδή το κάτω μέρος δεν έρχεται σε επαφή και πιέζεται στη βάση. Αυτό οδηγεί σε μούχλα και υγρούς λεκέδες με την πάροδο του χρόνου, καθώς και οσμές.

επιβλαβή προϊόντα για τον καθαρισμό του στρώματος

Χλωρίνη: Η χλωρίνη μπορεί να βλάψει σοβαρά το στρώμα, να το ξεθωριάσει και να προκαλέσει μη αναστρέψιμους λεκέδες.

Υπερβολικό νερό: Η χρήση του νερού πρέπει να είναι λεπτή. Εφαρμόστε μεθόδους άμεσης ξήρανσης. διαφορετικά, ευνοεί τη δημιουργία υγρασίας και την εμφάνιση μούχλας και μύκητα.

Οξυγονωμένο νερό: Είναι πιθανό να επηρεάσει τα υφάσματα και να δημιουργήσει λεκέδες.

- Διαφήμιση -