Η χλωρίνη είναι μια συνηθισμένη και εξαιρετική λύση που καταπολεμά τα μικρόβια στις βρώμικες επιφάνειες του σπιτιού. Ειδικά για το μπάνιο είναι μία εξαιρετική λύση. Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό του μπάνιου, η αντιμετώπιση της μούχλας και των βακτηρίων είναι πρακτικά εγγυημένη. Αλλά η χλωρίνη, ένα ισχυρό καθαριστικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαφανίσει τα μικρόβια, να φωτίσει τις επιφάνειες και να εξαλείψει τις οσμές. Θα σας παρουσιάσω 7 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τη χλωρίνη στον καθαρισμό του μπάνιου σας!

Πριν από τον καθαρισμό με χλωρίνη, ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις ασφαλείας. Δεν πρέπει ποτέ να ρίχνετε χλωρίνη απευθείας στην αποχέτευση, καθώς μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε σωλήνες ή σε σηπτικό σύστημα. Να θυμάστε να εργάζεστε πάντα σε καλά αεριζόμενο χώρο όταν καθαρίζετε με χλωρίνη. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ανοίγετε ένα παράθυρο ή ανοίγετε τον ανεμιστήρα του μπάνιου σας. Κρατήστε τα κατοικίδια και τα παιδιά μακριά από το μπάνιο ενώ καθαρίζετε με χλωρίνη. Προτείνουμε επίσης να φοράτε λαστιχένια γάντια για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις χημικές ουσίες. Και μην αναμιγνύετε ποτέ το λευκαντικό με αμμωνία ή άλλο καθαριστικό γιατί μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνο αέριο.

τουαλέτα

Δεν είναι μυστικό ότι η λεκάνη της τουαλέτας αποτελεί την πιο βρώμικη δουλειά στο σπίτι. Αλλά είναι σημαντικό να διατηρείτε την τουαλέτα σας καθαρή για να διατηρείτε ένα υγιές νοικοκυριό. Ξεκινήστε να καθαρίζετε το εξωτερικό μπολ και χρησιμοποιήστε μερικούς ψεκασμούς διαλύματος χλωρίνης. Για να φτιάξετε το διάλυμα, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας χλωρίνη σε 4 λίτρα ζεστό νερό. Ρίξτε λίγο από το μείγμα σας σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Εάν σκοπεύετε να καθαρίσετε ολόκληρο το μπάνιο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο διάλυμα κατά τη διάρκεια του βαθέως καθαρισμού σας. Ψεκάστε το διάλυμα χλωρίνης στην τουαλέτα και σκουπίστε με μια χαρτοπετσέτα ή με ένα καθαρό πανί. Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του μπολ, ψεκάστε το διάλυμα χλωρίνης στην τουαλέτα γύρω από το χείλος, τρίψτε με μια βούρτσα τουαλέτας και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

αρμούς

Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τους αρμούς από τα πλακάκια με χλωρίνη. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα χλωρίνης σε ζεστό νερό με αναλογία 1:1. Εφαρμόστε το μείγμα χλωρίνης στους αρμούς και αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα ή άλλη μικρή βούρτσα για να καθαρίσετε τους αρμούς. Ολοκληρώστε με ένα σχολαστικό ξέπλυμα με ζεστό νερό πριν αφήσετε τα πλακάκια να στεγνώσουν.

ΔEITE
4 πράσινα οικιακά καθαριστικά που δεν πρέπει ποτέ να ανακατεύετε μεταξύ τους

λεκέδες μπάνιου

Χρησιμοποιήστε μια σκόνη λεύκανσης για τον καθαρισμό των λεκέδων στον νεροχύτη ή τον πάγκο. Ανακατεύουμε 1 κ.σ. λευκαντική σκόνη με 3 λίτρα ζεστό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκουπίστε την επιφάνεια με το διάλυμα και τρίψτε τους επίμονους λεκέδες. Για σκληρούς λεκέδες, αφήστε το μείγμα να καθίσει στον λεκέ για λίγα λεπτά πριν τρίψετε με μια οδοντόβουρτσα ή βούρτσα με τρίχες. Τέλος ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

κουρτίνα μπάνιου

Πριν καθαρίσετε τη ντουζιέρα σας, κατεβάστε την κουρτίνα και την επένδυση του ντους και ρίξτε τα στο πλυντήριο ρούχων με κανονικό απορρυπαντικό ρούχων και ½ φλιτζάνι χλωρίνη. Το πλύσιμο της κουρτίνας του μπάνιου με χλωρίνη σκοτώνει το ωίδιο. Για να μην τσαλακωθούν οι πλαστικές κουρτίνες μπάνιου στο πλυντήριο, προσθέστε μερικές πετσέτες κατά το πλύσιμο.

πατάκια μπάνιου

Η μούχλα και το ωίδιο αγαπούν να αναπτύσσονται σε σκοτεινά, υγρά μέρη και το κάτω μέρος ενός χαλιού μπάνιου είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια που προκαλούν οσμή. Παρόμοια με τον καθαρισμό μιας κουρτίνας μπάνιου με χλωρίνη, πλύνετε τα χαλιά μπάνιου με ½ φλιτζάνι χλωρίνη και το κανονικό σας απορρυπαντικό πλυντηρίου. Για πλαστικά χαλάκια που τοποθετούνται μέσα στη μπανιέρα ή το ντους για να μην γλιστρήσουν, μουλιάστε σε ένα μείγμα από ⅛ φλιτζάνι χλωρίνη και 4 λίτρα νερό για μια ώρα πριν ξεπλύνετε καλά.

κάδοι απορριμμάτων

Ψεκάστε τον άδειο κάδο απορριμμάτων του μπάνιου σας χρησιμοποιώντας το μπουκάλι ψεκασμού που γεμίσατε με λίγη από τη 1 κουταλιά της σούπας χλωρίνη και τα 4 λίτρα νερού. Αφήστε το μείγμα χλωρίνης να καθίσει για 5 έως 10 λεπτά και μετά σκουπίστε τον κάδο απορριμμάτων και αφήστε τον να στεγνώσει.

παιχνίδια μπάνιου

Τα παιχνίδια μπάνιου είναι ένα άλλο καυτό σημείο για βακτήρια. Για να καθαρίσετε τα παιχνίδια μπάνιου, γεμίστε έναν κάδο με παιχνίδια μπάνιου, ½ φλιτζάνι χλωρίνη και νερό μέχρι επάνω. Αφήστε τα παιχνίδια να καθίσουν στο μείγμα χλωρίνης για πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα.