7 απλά βήματα για να καθαρίσετε το κάλυμμα του στρώματος του κρεβατιού

Για να είναι το στρώμα σας μακράς διαρκείας και καθαρό, είναι απολύτως απαραίτητο να χρησιμοποιείτε προστατευτικά καλύμματα. Γνωρίζετε όμως πώς να διατηρήσετε το προστατευτικό του στρώματός σας δυνατό και καθαρό για πολλά χρόνια; Με λίγη προσπάθεια και σχεδόν μηδενικό κόστος, μπορείτε να διατηρήσετε το προστατευτικό του στρώματός σας απαλλαγμένο από αλλεργιογόνα και να το διατηρείτε καθαρό ανά πάσα στιγμή. Θα σας παρουσιάσω 7 απλά βήματα για να καθαρίσετε το κάλυμμα του στρώματος του κρεβατιού!

- Διαφήμιση -

Υλικά:

5 ποτήρια μαγειρική σόδα
Λάδι μέντας, ευκαλύπτου και λεβάντας
ηλεκτρική σκούπα
Μεταλλικό σουρωτήρι

Διαδικασία:

Βάλτε τη μαγειρική σόδα σε ένα γυάλινο βάζο και ανακατέψτε την προσθέτοντας 8 σταγόνες από κάθε λάδι. Ο ευκάλυπτος είναι πολύ αποτελεσματικός για το φρεσκάρισμα της αναπνοής. Η μέντα εκτελεί παρόμοια εργασία και προσφέρει ανανέωση. Η λεβάντα αφήνει επίσης ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα με το άρωμά της. Σας βοηθά επίσης να χαλαρώσετε πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά το βάζο κουνώντας το.

Εάν έχετε αφαιρούμενο προστατευτικό στρώματος (ορισμένα στρώματα έχουν από μόνα τους προστατευτικό μαξιλαράκι) και δεν το έχετε κάνει εδώ και πολύ καιρό, γυρίστε το στρώμα από μέσα προς τα έξω.

Πλύνετε το προστατευτικό σας κάλυμμα με ζεστό νερό για να σκοτώσετε όλα τα βακτήρια και την σκόνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξύδι για πιο αποτελεσματικό καθάρισμα. Το ξύδι κάνει επίσης το προστατευτικό κάλυμμα πολύ πιο απαλό.

Εάν το προστατευτικό σας κάλυμμα δεν μπορεί να αφαιρεθεί, ρίξτε το μείγμα μαγειρικής σόδας που ετοιμάσατε ομοιόμορφα σε όλο το προστατευτικό κάλυμμα. Μπορείτε επίσης να ρίξετε το μείγμα που φτιάξατε από το βάζο με τα χέρια σας. Μπορείτε να απλώσετε τη μαγειρική σόδα γρήγορα και ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι.

Αφήστε αυτό το μείγμα στο κάλυμμα για 1 ώρα. Η μαγειρική σόδα θα καθαρίσει το επίθεμα απορροφώντας τις άσχημες μυρωδιές και τα λάδια θα δημιουργήσουν ένα αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να περιμένετε ακόμη και 2 ώρες αν έχετε τον χρόνο

Αφού περιμένετε αρκετά, σκουπίστε καλά τη μαγειρική σόδα με μια καθαρή άκρη ηλεκτρικής σκούπας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απαλλαγείτε εντελώς από τα ανθρακικά υπολείμματα και τα αλλεργιογόνα και την σκόνη. Εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το κρεβάτι εκείνο το βράδυ, αφήνοντας το ανθρακούχο μείγμα για 1 νύχτα δημιουργεί ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα.

Τώρα μπορείτε να πέσετε σε έναν υγιή και μυρωδάτο ύπνο, απλώνοντας τα σεντόνια σας στο καθαρό σας κάλυμμα!

- Διαφήμιση -