12 απλά πράγματα που μπορούν να μετατρέψουν ένα συνηθισμένο διαμέρισμα σε ένα πολυτελές μέρος

Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσουμε την τάξη και τη θαλπωρή στα σπίτια μας που εμφανίζονται τόσο άφθονα στα εξώφυλλα των περιοδικών. Αν και περιβάλλουμε τους εαυτούς μας με όμορφα και κομψά πράγματα, πολλές φορές καταλήγουμε να νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι το διαμέρισμα μοιάζει περισσότερο με αποθηκευτικό χώρο. Και είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, από την στιγμή που μαζεύουμε πράγματα μέσα στο σπίτι και κάποια στιγμή αυτά είναι τόσο πολλά που και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε αλλά ταυτόχρονα μας δημιουργούν και αισθητικό πρόβλημα. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 12 απλά πράγματα που μπορούν να μετατρέψουν ένα συνηθισμένο διαμέρισμα σε ένα πολυτελές μέρος!

- Διαφήμιση -

ανοιχτά ράφια

Τα ανοιχτά ράφια είναι το τέλειο μέρος για την αποθήκευση βιβλίων και διαφόρων μικρών διακοσμητικών αντικειμένων. Αν και θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτά τα ράφια δεν πρέπει να υπερφορτώνονται με πάρα πολλά πράγματα. Η ελαφρότητα στο εσωτερικό εμφανίζεται όταν τα ράφια «αναπνέουν» και όταν τα αντικείμενα πάνω τους βρίσκονται έτσι ώστε να υπάρχει χώρος μεταξύ τους.

παλιά βιβλία

Σχεδόν όλοι προσπαθούν να επιδείξουν κάθε βιβλίο που έχουν στο σπίτι, αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Πρώτα απ ‘όλα, τα βιβλία με μαλακό εξώφυλλο δεν πρέπει να εκτίθενται. Δεύτερον, θα πρέπει να σκεφτείτε να απαλλαγείτε από τα φθαρμένα βιβλία.

Για να κάνετε τα ράφια να φαίνονται τόσο κομψά όσο φαίνονται στα περιοδικά, φροντίστε να μην τοποθετείτε τα βιβλία πολύ κοντά το ένα στο άλλο ή να μην πιάνουν όλο τον ελεύθερο χώρο μαζί τους. Αξίζει να τοποθετήσετε 2-3 μικρές στοίβες με βιβλία σε ένα ράφι και να αφήσετε ελεύθερο χώρο για διάφορα διακοσμητικά στοιχεία ανάμεσά τους. Το ράφι θεωρείται γεμάτο όταν έχετε καταλάβει το 80% του χώρου του.

μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια είναι ένα κομψό διακοσμητικό στοιχείο, αλλά μόνο σε περιπτώσεις που είναι πολύ λίγα. Ας πούμε ότι η ιδανική ποσότητα είναι 2-3 μαξιλάρια για κάθε άκρη του καναπέ. Ταυτόχρονα, αν τοποθετήσετε ένα σωρό μαξιλάρια στα έπιπλά σας και τα οργανώσετε σε μια σειρά, η συνολική εμφάνιση θα είναι περίεργη.

έπιπλα που βρίσκονται κατά μήκος των τοίχων

Όταν κάθε έπιπλο τοποθετείται κατά μήκος των τοίχων, ο χώρος στο δωμάτιο συστέλλεται οπτικά και εμφανίζεται μια αίσθηση ακαταστασίας. Για να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται προσεγμένο, καλύτερα να απομακρυνθείτε από αυτόν τον κλασικό τρόπο τοποθέτησης επίπλων. Για παράδειγμα, ένα τραπέζι στην τραπεζαρία ή στο καθιστικό φαίνεται καλύτερα όταν είναι τοποθετημένο στο κέντρο ενός δωματίου, όχι σε μια γωνία.

φωτογραφίες σε κορνίζες και πίνακες ζωγραφικής

Οι πολυάριθμες φωτογραφίες σε διαφορετικά καρέ καταστρέφουν κάθε αίσθηση άνεσης γιατί κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται ακατάστατο. Η εμφάνιση πολλών παρόμοιων καρέ μπορεί να είναι καλή ιδέα, αλλά τα υπόλοιπα θα πρέπει να είναι κρυμμένα σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών. Επιπλέον, θα πρέπει να τοποθετούνται και με λογική: για παράδειγμα, η σύνθεση των φωτογραφιών που βρίσκονται στον τοίχο πάνω από ένα έπιπλο φαίνεται πολύ ωραία.

Υπάρχει ένας ακόμη κανόνας: όλοι οι πίνακες και οι φωτογραφίες στο δωμάτιο πρέπει να βρίσκονται σε ένα μέρος. Αν κρεμάσετε 2 κομμάτια στην είσοδο και τοποθετήσετε άλλες 4 φωτογραφίες στο τραπέζι, θα φαίνεται ακατάστατο. Εάν έχετε ένα φωτεινό εσωτερικό, οι κρεμαστές ασπρόμαυρες φωτογραφίες μπορούν επίσης να είναι μια καλή ιδέα γιατί δεν θα αποσπάσουν την προσοχή από την κύρια διακόσμηση του δωματίου.

καλώδια

Εάν κρύψετε όλα τα καλώδια (από την τηλεόραση, τα καλώδια δικτύου, τις προεκτάσεις και τις συσκευές φόρτισης), θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο προσεγμένο θα αρχίσει να φαίνεται το σπίτι σας.

Στην αρχή, θα χρειαστεί να μετακινήσετε όλα τα έπιπλα και να ξεμπερδέψετε προσεκτικά τα καλώδια. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τα βάλετε σε τάξη και να τα στερεώσετε με ειδικούς σφιγκτήρες ή Velcro.

ογκώδη έπιπλα

Όταν επιλέγετε έπιπλα, πρέπει να προχωρήσετε από το μέγεθος ενός συγκεκριμένου δωματίου. Τα αντικείμενα που είναι είτε πολύ μεγάλα είτε πολύ μικρά καταστρέφουν την ατμόσφαιρα της θαλπωρής και κάνουν το διαμέρισμά σας να φαίνεται είτε πολύ ακατάστατο είτε πολύ άδειο. Το καλό είναι ότι, πολλές φορές, χρειάζεται μόνο να αφαιρέσετε μερικές μεγάλες πολυθρόνες ή δύο μικροσκοπικά τραπέζια από το δωμάτιο για να δημιουργήσετε οπτική τακτοποίηση.

ογκώδεις κουρτίνες στα παράθυρα

Υπάρχει ένας κανόνας που λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερες από 2 κουρτίνες σε ένα παράθυρο. Ας πούμε, ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ένα ελαφρύ τούλι και 2 πιο ογκώδεις κουρτίνες στα πλαϊνά. Έχοντας ένα 3ο στοιχείο, όπως βαριές κουρτίνες που κρέμονται από την κορυφή, θα εμποδίσει το ηλιακό φως να εισέλθει στο δωμάτιο και θα κάνει το παράθυρο να φαίνεται πολύ τεράστιο. Ακόμη και το πιο ακατάστατο διαμέρισμα θα φαίνεται πολύ καλύτερο αν πλημμυρίσει από το φως του ήλιου.

σκούρο ντεκόρ

Τα λευκά και παστέλ χρώματα θα δείχνουν πάντα πιο προσεγμένα από τα σκούρα. Οποιοδήποτε δωμάτιο με άφθονα βαρετά και σκούρα έπιπλα θα φαίνεται πιο βρώμικο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Αυτή η αντίληψη οφείλεται στο υποσυνείδητό μας: όσο πιο λευκό είναι ένα δωμάτιο τόσο πιο καθαρό το αντιλαμβανόμαστε και το αντίστροφο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να βιαζόμαστε και να βάψουμε όλους τους τοίχους του σπιτιού μας λευκούς και να αγοράσουμε έπιπλα σε παστέλ χρώματα αμέσως. Αλλά η προσθήκη φωτεινών τόνων σε ένα σκοτεινό δωμάτιο είναι μια καλή ιδέα.

ανεπαρκής φωτισμός

Διάφορες αποχρώσεις, μη φωτισμένες γωνίες και σκιές προσθέτουν μια αίσθηση ακαταστασίας σε ένα δωμάτιο. Εάν το δωμάτιο δεν διαθέτει φυσικό φως, θα χρειαστείτε τεχνητό φωτισμό. Υπάρχουν πολλά χρήσιμα κόλπα σχεδιαστών: Βάψτε την οροφή λευκή και το δωμάτιο θα φαίνεται όχι μόνο πιο καθαρό αλλά και οπτικά μεγαλύτερο. Χρησιμοποιήστε επίσης τους τοίχους και την οροφή ως ανακλαστήρες. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε τους λαμπτήρες κοντά σε αυτές τις επιφάνειες, έτσι ώστε το φως να κατευθύνεται σε αυτές. Τέλος μπορείτε να κρεμάσετε 1 ή 2 μεγάλους καθρέφτες με λεπτό πλαίσιο, οι οποίοι αντανακλούν επίσης το φως και δεν φαίνονται βαρείς χάρη στο πλαίσιο τους.

μοτίβα

Ο συνδυασμός πολλών μοτίβων στο σχεδιασμό σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα. Αυτή η τάση, που ήταν δημοφιλής στη δεκαετία του ’90, θεωρείται πλέον ξεπερασμένη, επειδή τα πάρα πολλά μοτίβα σε ένα μέρος δημιουργούν μια αίσθηση ακαταστασίας. Μερικές φορές για να απαλλαγείτε από αυτό, χρειάζεται απλώς να αντικαταστήσετε 2 φωτεινά φανταχτερά μαξιλάρια με μερικά μονόχρωμα. Δοκιμάστε το και θα δείτε πόσο θα αλλάξει το δωμάτιό σας.

χαμηλά έπιπλα

Ένα μεγάλο δωμάτιο έχει λιγότερη ακαταστασία από ένα μικρό. Για να φαίνεται μεγάλο το δωμάτιο, τα έπιπλα που βρίσκονται κατά μήκος των τοίχων ή στους τοίχους (όπως τα ντουλάπια της κουζίνας) πρέπει να φτάνουν μέχρι το ταβάνι. Διαφορετικά, ο τοίχος θα φαίνεται κάπως περικομμένος και οπτικά κοντύτερος. Θα χρειαστεί επίσης να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις κουρτίνες. Οι σχεδιαστές συνιστούν να τα κάνετε όσο το δυνατόν ψηλότερα, μακρύτερα και φαρδιά. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να μην τα τοποθετείτε απαραίτητα μόνο κατά μήκος του περιγράμματος του ανοίγματος του παραθύρου, αλλά ακόμη και αρκετά εκατοστά πιο πέρα ​​από αυτό. Θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός μεγάλου παραθύρου, το οποίο τελικά θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο προσεγμένο.

- Διαφήμιση -