7 μέθοδοι για να στεγνώσετε γρήγορα τα ρούχα σας χωρίς στεγνωτήριο

Α, πλυντήριο! Κάθε φορά που έχω να βάλω πλυντήριο σκέφτομαι πως θα στεγνώσουν τα ρούχα και κυρίως ΄΄ποιος βάζει σίδερο πάλι΄΄.
Με τη μέση οικογένεια να βάζει 4 έως 6 πλυντήρια την εβδομάδα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το πλύσιμο ρούχων είναι μία από αυτές τις εργασίες που δεν μπορείτε να αναβάλλετε για πολύ καιρό ή θα σας κοστίσει περισσότερο χρόνο από ό,τι είχατε υπολογίσει.

- Διαφήμιση -

Όταν ζείτε χωρίς στεγνωτήριο, το πλύσιμο των ρούχων μπορεί να γίνεται ακόμα πιο ενοχλητικό – ειδικά αν είστε σε δύσκολη θέση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά οφέλη από τη ζωή χωρίς στεγνωτήριο. Εκτός από το προφανές πλεονέκτημα της εξοικονόμησης ενέργειας, το στέγνωμα των ρούχων σας χωρίς στεγνωτήριο βελτιώνει τη μακροζωία των ρούχων σας και εξοικονομεί χώρο σε μικρά διαμερίσματα.

Εάν λοιπόν ζείτε χωρίς στεγνωτήριο, δείτε 7 μεθόδους για να στεγνώσετε γρήγορα τα ρούχα σας χωρίς στεγνωτήριο!

στύψτε τα ρούχα με τη ρύθμιση υψηλής περιστροφής

Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε όταν στεγνώνετε τα ρούχα σας χωρίς στεγνωτήριο είναι να τα στύψετε. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας την ταχύτερη ρύθμιση ταχύτητας στο πλυντήριό σας. Η ταχύτητα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το υπερβολικό νερό από τα ρούχα σας, κάτι που θα βελτιώσει τον χρόνο στεγνώματος όταν τα κρεμάτε.

Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να κάνετε τη διαδικασία πιο γρήγορη ή ως εναλλακτική λύση στον υψηλό κύκλο στυψίματος.

κρεμάστε τα ρούχα σας για να στεγνώσουν

Τα περισσότερα διαμερίσματα δυστυχώς δεν μας επιτρέπουν να στεγνώνουμε τα ρούχα μας έξω, επομένως θα πρέπει να βρούμε κάποια λύση στον εσωτερικό χώρο για να στεγνώσουμε τα ρούχα μας. Αν λοιπόν δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να απλώσουμε τα ρούχα μας έξω, τότε θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικές λύσεις! Δοκιμάστε να επενδύσετε σε μια σχάρα στεγνώματος που διπλώνει ή κρέμεται σε τοίχο για εύκολη αποθήκευση. Διαφορετικά, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να κρεμάσετε τα ρούχα σας σε πράγματα γύρω από το σπίτι σας, όπως στη ράβδο της ντουζιέρας, στο πλαίσιο της πόρτας ή να τα απλώσετε σε μια πετσέτα.

Συμβουλή: Φροντίστε να έχετε καλή ροή αέρα κρατώντας τα παράθυρα ανοιχτά ή τον ανεμιστήρα ανοιχτό για να αποφύγετε την υγρασία ή τη μυρωδιά μούχλας στο σπίτι σας.

πιστολάκι μαλλιών

Αν ψάχνετε για έναν γρήγορο και εντατικό τρόπο να στεγνώσετε τα ρούχα σας, ένα πιστολάκι μαλλιών είναι το κόλπο που χρειάζεστε! Πάρτε τα στυμμένα ρούχα σας και βάλτε τα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Κρατήστε το πιστολάκι των μαλλιών κοντά στα ρούχα και στεγνώστε το σημείο προς σημείο με ζεστό αέρα. Περιστρέψτε το ρούχο συχνά και φροντίστε να το στεγνώνετε από μέσα προς τα έξω.

Συμβουλή: Προσέξτε να μην στρέφετε το πιστολάκι σε ένα σημείο για πολλή ώρα. Εάν ένα ρούχο ζεσταθεί πολύ, μπορεί να προκληθεί ζημιά.

κυλήστε τα ρούχα σας σε μια πετσέτα

Ένας εύκολος τρόπος για να στεγνώσετε τα ρούχα σας είναι απλώς να στρίψετε το ρούχο σας σε μια πετσέτα για να απορροφήσει το νερό. Θα θελήσετε να βάλετε το ρούχο σας πάνω από μια μεγάλη, αφράτη πετσέτα και να το τυλίγετε όμορφα. Ξεκινήστε από το ένα άκρο και τυλίξτε το ρούχο μέχρι να στρίψει σφιχτά ολόκληρη η πετσέτα.

Συμβουλή: Για επιπλέον απορρόφηση, δοκιμάστε να τοποθετήσετε ρολό κουζίνας πάνω από τα βρεγμένα ρούχα σας πριν το τυλίξετε στην πετσέτα.

το κόλπο με το σίδερο και την πετσέτα

Για να χρησιμοποιήσετε το κόλπο με το σίδερο και την πετσέτα, τοποθετήστε το ρούχο σας σε μια σιδερώστρα σαν να πρόκειται να το σιδερώσετε. Τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα πάνω από το ρούχο σας και σιδερώστε την πετσέτα σταθερά και από τις δύο πλευρές χρησιμοποιώντας υψηλή θερμοκρασία. Αυτό το κόλπο βοηθά στη διοχέτευση της ζεστασιάς στο ύφασμα που απορροφά την υπερβολική υγρασία.

Συμβουλή: Μην βάζετε ποτέ ζεστό σίδερο απευθείας σε βρεγμένο ρούχο. Αυτό μπορεί να καταστρέψει το ύφασμα, καθιστώντας το ακατάλληλο για να το φορέσετε.

στεγνώστε τα ρούχα σας στρατηγικά

Είτε χρησιμοποιείτε σχάρα στεγνώματος είτε όχι, φροντίστε να τινάζετε τα ρούχα και να τα κρεμάτε ή να τα τοποθετείτε τακτοποιημένα για να αποφύγετε τις ζάρες. Τα τσαλακωμένα ρούχα μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν. Επίσης, το να στήσετε τη σχάρα στεγνώματος ή να κρεμάσετε τα ρούχα σας κοντά σε πηγή θερμότητας, όπως ένα ηλιόλουστο παράθυρο, τζάκι, καλοριφέρ ή φούρνο, θα επιταχύνει τη διαδικασία στεγνώματος.

στεγνώστε μικρά ρούχα στο φούρνο

Σας ακούγεται τρελό ε; Ναι, και όμως, είναι δυνατό να στεγνώσετε τα ρούχα σας στο φούρνο. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι καλή μόνο για μικρά ρούχα όπως κάλτσες ή εσώρουχα και μπορεί να χρειαστεί έως και μία ώρα για να στεγνώσουν πλήρως. Καλό είναι να προθερμάνετε το φούρνο σας στους 100 βαθμούς και να τοποθετήσετε τα μικροαντικείμενα σας σε ένα ταψί. Μόλις ζεσταθεί ο φούρνος, σβήνετε και βάζετε το ταψί στο φούρνο.

Συμβουλή: Λάβετε υπόψη ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να μην είναι η καλύτερη για το φούρνο σας, γι’ αυτό φροντίστε να στύβετε τα ρούχα σας για να μην είναι μούσκεμα όταν τα τοποθετείτε στο φούρνο.

δεν χρειάζεστε στεγνωτήριο

Ας είμαστε ειλικρινείς, τα στεγνωτήρια είναι πολυτέλεια και όχι ανάγκη. Είναι ακριβά, φθείρουν τα ρούχα σας και καταναλώνουν αρκετή ενέργεια. Επομένως, αν δεν έχετε χώρο να απλώσετε τα ρούχα ή αν βιάζεστε για να στεγνώσουν… δοκιμάστε μερικές από αυτές τις μεθόδους για το πώς να στεγνώνετε τα ρούχα σας χωρίς στεγνωτήριο για να βρείτε τη νέα σας τεχνική στεγνώματος.

- Διαφήμιση -