Το μπάνιο σας μπορεί να είναι το μέρος για να χαλαρώσετε στη μπανιέρα μετά από μια κουραστική μέρα, αλλά με όλες αυτές τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, την υγρασία και άλλες εργασίες που συμβαίνουν εκεί, το μέρος είναι γεμάτο απροσδόκητους κινδύνους. Θα πρέπει λοιπόν να προσέχουμε για να έχουμε! Θα σας παρουσιάσω 9 κινδύνους στο μπάνιο που βλάπτουν το σπίτι και την υγεία σας!

μούχλα

Με μια καθημερινή εισροή υγρασίας, τα μπάνια είναι η κύρια τοποθεσία για μούχλα. Μπορείτε να τη βρείτε συχνά στους αρμούς μεταξύ πλακιδίων αλλά μπορεί επίσης να αναπτυχθεί εκτός οπτικού πεδίου πίσω από τοίχους και οροφές, κάτω από δάπεδα ή μέσα σε αγωγούς. Αποτρέψτε τη συσσώρευση με κατάλληλο αερισμό, συμπεριλαμβανομένων αφυγραντήρων, ανεμιστήρων και ανοιχτών παραθύρων.

υπολείμματα σαπουνιού

Η παραμέληση του καθαρισμού της μπανιέρας δεν είναι απλώς αντιαισθητική αλλά αυτή η γλοιώδης συσσώρευση μπορεί να οδηγήσει σε γλιστρήματα και πτώσεις κατά το μπάνιο ή την είσοδο και την έξοδο από την μπανιέρα. Το μπάνιο είναι η κορυφαία θέση για ακούσιους τραυματισμούς, ειδικά για ηλικιωμένους, επομένως, εκτός από το να διατηρείτε το πάτωμα της μπανιέρας ή του ντους καθαρό, σκεφτείτε να προσθέσετε αντιολισθητικές λωρίδες στο πάτωμα ή να τοποθετήσετε λαβές για να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού.

τερμίτες

Εάν έχετε παιδιά που πιτσιλίζουν στη μπανιέρα, προσέξτε ότι το υγρό μπορεί να εισχωρήσει κάτω από το δάπεδο και στη δομή του σπιτιού. Ειδικά στο πάτωμα, αυτό δημιουργεί ένα ιδανικό έδαφος τροφοδοσίας για τερμίτες. Αποτρέψτε την προσβολή με τακτικές επιθεωρήσεις και σφραγίζοντας τυχούσες ρωγμές στο δάπεδο για να διατηρήσετε το νερό με ασφάλεια στην επιφάνεια.

αποσμητικά χώρου

Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στο μπάνιο αλλά η κάλυψη της μυρωδιάς με ένα αποσμητικό χώρου μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Ορισμένα σπρέι περιέχουν πτητικές οργανικές ενώσεις και χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο, όπως το βενζόλιο και η φορμαλδεΰδη. Αν μυρίζει πολύ έντονα, ανοίξτε ένα παράθυρο ή ανοίξτε έναν ανεμιστήρα.

εύκαμπτο δάπεδο βινυλίου

Σίγουρα, το δάπεδο του βινυλίου είναι μια γρήγορη αναβάθμιση για το μπάνιο, αλλά ορισμένα δάπεδα βινυλίου περιέχουν φθαλικές ενώσεις, μια πτητική ένωση που χρησιμοποιείται συχνά για να κάνει τα πλαστικά πιο εύκαμπτα και ανθεκτικά. Αυτή η χημική ουσία απελευθερώνεται στον αέρα και την οικιακή σκόνη, ειδικά σε κλειστούς χώρους, και τα υψηλά επίπεδα φθαλικών ενώσεων έχουν συνδεθεί με το άσθμα και τις αλλεργίες στα παιδιά.

καθαριστικά μπάνιου

Είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε το σούπερ-ντούπερ ισχυρότερο καθαριστικό που μπορείτε να βρείτε, αλλά ορισμένα καθαριστικά του εμπορίου περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια και το δέρμα ή να εκπέμπουν επικίνδυνες αναθυμιάσεις. Αντ ‘αυτού, αναζητήστε καθαριστικά πιστοποιημένα ως ασφαλέστερη επιλογή από την EPA ή φτιάξτε τα δικά σας από μη τοξικά προϊόντα όπως ξίδι, βόρακα και μαγειρική σόδα.

τρίχες

Με την πάροδο του χρόνου, η ρουτίνα ομορφιάς σας συμπεριλαμβανομένων όλων των μαλλιών, των προϊόντων και της βρωμιάς που πλένετε στο νιπτήρα μπορεί να φράξει τους σωλήνες. Σε ακατάλληλη στιγμή, ένα φράξιμο μπορεί να οδηγήσει σε υπερχείλιση στο νιπτήρα ή τη μπανιέρα που προκαλεί ζημιά από το νερό στο υπόλοιπο δωμάτιο. Για να το αποτρέψετε, περάστε μία αξίνα μέσα από τους σωλήνες κάθε φορά που η αποστράγγιση αρχίζει να επιβραδύνεται.

αντιβακτηριδιακό σαπούνι

Πολλά σαπούνια που διατίθενται στο εμπόριο ως αντιβακτηριακά ή αντιμικροβιακά περιέχουν πρόσθετα όπως η τρικλοζάνη και η τρικλοκαρμπάνη, τα οποία έχουν συνδεθεί με παθήσεις από αλλεργίες έως διαταραχές ορμονών. Στην πραγματικότητα δεν καθαρίζουν τα χέρια σας περισσότερο από το έντονο πλύσιμο με κανονικό σαπούνι και νερό. Παραλείψτε τα λοιπόν!

πολύ ζεστό νερό

Εάν διατηρείτε το θερμοσίφωνό σας πολύ ψηλά μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα, ιδιαίτερα σε παιδιά ή ηλικιωμένους, που έχουν πιο αργό χρόνο αντίδρασης όταν αντιμετωπίζουν πολύ ζεστό νερό.

Ακολουθήστε το Tospitakimou.gr στο Google News!