Πώς να καθαρίσετε τα παπούτσια σας σε 6 μόλις βήματα

Φορώντας τα παπούτσια μας καθημερινά, είναι αρκετά δύσκολο να τα διατηρήσουμε παπούτσια πεντακάθαρα χωρίς να τα καθαρίζουμε τακτικά. Τη στιγμή που αυτά τα καινούργια παπούτσια βγουν από το κουτί, θα θελήσετε να τα φορέσετε έξω—όπου θα μαζεύουν βρωμιά, λάσπη, γρατζουνιές και λεκέδες. Για να διασφαλίσετε τη μέγιστη απόδοση ενός ζευγαριού παπουτσιών με την πάροδο του χρόνου, είναι σημαντικό να τους παρέχετε την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού. Πριν ξεκινήσετε, γεμίστε τα παπούτσια με τσαλακωμένες εφημερίδες για να διατηρήσετε το σχήμα τους κατά τον καθαρισμό. Μετά, πιάστε δουλειά. Θα σας δείξω πώς να καθαρίσετε τα παπούτσια σας σε 6 μόλις βήματα!

- Διαφήμιση -

χρησιμοποιήστε μια στεγνή βούρτσα

Αφαιρέστε τη χαλαρή βρωμιά από την εξωτερική σόλα, την ενδιάμεση σόλα και το επάνω μέρος χρησιμοποιώντας μια στεγνή βούρτσα παπουτσιών με απαλές τρίχες. Δεν υπάρχει βούρτσα παπουτσιών; Κανένα πρόβλημα. Μια καθαρή, οδοντόβουρτσα λειτουργεί επίσης αποτελεσματικά.

φτιάξτε ένα ήπιο διάλυμα καθαρισμού

Αναμείξτε ζεστό νερό με μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού πλυντηρίου ή υγρού απορρυπαντικού. Για λευκά και ανοιχτόχρωμα παπούτσια, μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια αποτελεσματική πάστα καθαρισμού αναμειγνύοντας μαγειρική σόδα και νερό σε ίση ποσότητα. Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε υγρό απορρυπαντικού, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικές και να το αραιώνετε με άφθονο νερό. Σε ορισμένα υλικά, η χρήση υψηλής συγκέντρωσης υγρού απορρυπαντικού μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό ή να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια στο υλικό.

πλύνετε στο χέρι τα κορδόνια

Αφαιρέστε τα κορδόνια και εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα από το ήπιο διάλυμα καθαρισμού σε αυτά. Τρίψτε τα κορδόνια με τα χέρια σας, ξεπλύνετε και στη συνέχεια στεγνώστε τα με ένα πανί.

πλύνετε τις σόλες

Εφαρμόστε το ήπιο διάλυμα καθαρισμού σε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες, οδοντόβουρτσα ή πανί. Καθαρίστε καλά την εξωτερική και την ενδιάμεση σόλα, αφιερώνοντας χρόνο για να καθαρίσετε κάθε μέρος των σολών. Στεγνώστε με ένα μαλακό πανί.

Σημείωση: Εάν πρέπει να πλύνετε τους πάτους, αφαιρέστε τους πρώτα και καθαρίστε τους με το διάλυμα, φροντίζοντας να τους δώσετε χρόνο να στεγνώσουν πριν τους ξαναβάλετε στα παπούτσια.

πλύνετε και σκουπίστε το επάνω μέρος

Εφαρμόστε το ήπιο διάλυμα σε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες, οδοντόβουρτσα ή υγρό πανί για να καθαρίσετε το επάνω μέρος των παπουτσιών. Βουρτσίστε απαλά για να αποφύγετε την καταστροφή του υλικού. Μόλις είστε ικανοποιημένες με την εμφάνιση των παπουτσιών σας, χρησιμοποιήστε μια στεγνή πετσέτα μικροϊνών ή ένα μαλακό πανί για να καθαρίσετε και να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία και βρωμιά από σαπούνι από την επιφάνεια. Επαναλάβετε εάν χρειάζεται. Προσπαθήστε να αποφύγετε το στέγνωμα με το τρίψιμο, καθώς μπορεί να φθείρει το ύφασμα του παπουτσιού ή να απλώσει τυχόντα εναπομείναντα μικρά κομμάτια βρωμιάς.

στεγνώστε τα παπούτσια

Στεγνώστε τα παπούτσια σας στον αέρα σε θερμοκρασία δωματίου. Πάντα να αφήνετε τα παπούτσια να στεγνώσουν εντελώς πριν τα φορέσετε για την επόμενη προπόνηση ή δραστηριότητά σας. Για πολλά παπούτσια, μπορεί να χρειαστούν τουλάχιστον 8 ώρες για να στεγνώσουν πλήρως.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει τη χαλαρή βρωμιά με μια βούρτσα παπουτσιών ή οδοντόβουρτσα πριν πλύνετε το παπούτσι με ένα διάλυμα καθαρισμού.

πώς να καθαρίσετε τα δερμάτινα παπούτσια

Τα δερμάτινα παπούτσια μπορούν να λερωθούν εύκολα, επομένως είναι σημαντικό να τα καθαρίζετε τακτικά. Εκτός από τη χρήση στεγνής βούρτσας και ήπιου υγρού απορρυπαντικού, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια οικιακή μαγική γόμα ή μαλακτικό δέρματος για να αφαιρέσετε λεκέδες. Αποφύγετε να τρίβετε τα παπούτσια πολύ δυνατά, διαφορετικά μπορεί να καταστρέψετε το δέρμα.

- Διαφήμιση -