2 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα δάπεδα του μπάνιου

Αναζητούμε πάντα τρόπους για να κάνουμε τον καθαρισμό του σπιτιού μας να κυλάει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους και λιγότερο χρόνο για το τρίψιμο. Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά είναι ο σωστός καθαρισμός του πατώματος του μπάνιου. Ευτυχώς, υπάρχουν μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη ρουτίνα καθαρισμού σας, οι οποίες επιταχύνουν την όλη διαδικασία χωρίς να θυσιάσετε την ποιότητα. Θα σας παρουσιάσω 2 εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα δάπεδα του μπάνιου!

- Διαφήμιση -

Πως να καθαρίσετε το δάπεδο του μπάνιου

υλικα

Σκούπα

Νωπή χαρτοπετσέτα

Ζεστό νερό

Ξύδι

Σαπούνι για τα πιάτα

Πανί

Μία ή δύο μεγάλες πετσέτες

Βήμα 1: Σκουπίστε τα δάπεδα

Μια ηλεκτρική σκούπα δεν βοηθάει σχεδόν καθόλου σε ένα μικρό μπάνιο. Αντίθετα, ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε ένα πάτωμα μπάνιου είναι με μια μικρή σκούπα. Σκουπίστε κατά μήκος των άκρων του δωματίου και εργαστείτε για να μαζέψετε σκόνη και βρωμιά στη μέση. Μην ξεχάσετε να φτάσετε γύρω από τη βάση της τουαλέτας όπου αρέσει να μαζεύεται σκόνη! Ένας εύκολος τρόπος για να μαζέψετε το μικρό σας σωρό σκόνης είναι με μια ελαφρώς υγρή χαρτοπετσέτα.

Βήμα 2: Πλύσιμο δαπέδων

Κρατήστε τον κάδο καθαρισμού στοιβαγμένο όσο καθαρίζετε τα δάπεδα του μπάνιου. Αντί να τον μεταφέρετε στον επάνω όροφο με τη σφουγγαρίστρα σας, μετατρέψτε τον νεροχύτη του μπάνιου σας σε έναν αυτοσχέδιο κουβά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κλείσετε την αποχέτευση και να γεμίσετε τον νεροχύτη με ζεστό νερό. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας σαπούνι πιάτων. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί αφρός. Βυθίστε ένα πανί μέσα στο μείγμα και στύψτε την περίσσεια νερού. Ξεπλύνετε το πανάκι ανάμεσα στα περάσματα.

Βήμα 3: Στεγνώστε τα δάπεδα

Το στέγνωμα των δαπέδων σας με πετσέτα είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι παραμένουν αστραφτερά. Αλλά γιατί να το κάνουμε πιο δύσκολο από όσο χρειάζεται; Αντί να σκύβετε στα γόνατά σας για να τα στεγνώσετε, βάλτε μια μεγάλη πετσέτα στο έδαφος. Βρείτε την ισορροπία σας και βάλτε το ένα πόδι στην πετσέτα για να την μετακινήσετε στο πάτωμα του μπάνιου, τμήμα προς τμήμα. Τα μεγάλα μπάνια μπορεί να απαιτούν δύο πετσέτες, ανάλογα με το πόσο νερό έχει μείνει κάτω στο πάτωμα.

Βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε από την άκρη του μπάνιου σας, ώστε να ολοκληρώσετε το στέγνωμα στην πόρτα. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να περπατήσετε πάνω από τα πρόσφατα καθαρισμένα δάπεδά σας για να βγείτε.


Πώς να καθαρίσετε τα πλακάκια δαπέδου μπάνιου

Καθαρίστε πλακάκια μπάνιου και αρμόστοκους με τα προϊόντα της επιλογής σας.

υλικά

Μικρή σκούπα

Χαρτοπετσέτα

Ζεστό νερό

Ξύδι

Σαπούνι για τα πιάτα

Κουρέλι

Μεγάλες πετσέτες

Μαγειρική σόδα

Νερό

Οξυζενέ (προαιρετικό)

Βήμα 1: Καθαρίστε την επιφάνεια των πλακιδίων

Ο καθαρισμός των πλακιδίων δαπέδου του μπάνιου και των αρμών είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη εργασία, εκτός εάν ξέρετε πώς να το κάνετε αποτελεσματικά. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα πλακάκια μπάνιου είναι ξεκινώντας με τα βασικά βήματα καθαρισμού παραπάνω. Αυτό θα αφαιρέσει τη βρωμιά από την επιφάνεια του πλακιδίου πριν καθαρίσετε τον αρμόστοκο των πλακιδίων.

Βήμα 2: Φτιάξτε διάλυμα καθαρισμού

Αν δεν χρησιμοποιείτε καθαριστικό του εμπορίου για τους αρμούς, θα πρέπει να φτιάξετε το δικό σας. Για ελαφρώς βρώμικους αρμούς, συνδυάστε δύο κούπες μαγειρικής σόδας και μία κούπα νερό. Αλλάξτε το νερό με ξύδι εάν οι αρμοί του μπάνιου σας είναι λερωμένοι ή αποχρωματισμένοι. Ωστόσο, το ξύδι μπορεί να βλάψει ορισμένα υλικά πλακιδίων, οπότε αποφύγετε εάν έχετε μάρμαρο, σχιστόλιθο, γρανίτη ή πέτρινα πλακάκια. Αν καθαρίζετε χοντρά ή εύθραυστα πλακάκια, συνδυάστε δύο μέρη μαγειρικής σόδας με ένα μέρος οξυζενέ.

Βήμα 3: Τρίψτε τους αρμούς

Αφού ετοιμάσετε το φυσικό διάλυμα καθαρισμού πλακιδίων, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τους αρμούς από τα πλακάκια. Εάν φτιάξατε το διάλυμα ξυδιού, δοκιμάστε το διάλυμα σε μια μικρή περιοχή προτού αρχίσετε να καθαρίζετε τον αρμόστοκο πλακιδίων μπάνιου για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί αποχρωματισμό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια εφεδρική οδοντόβουρτσα για να εφαρμόσετε το διάλυμα καθαρισμού στους αρμούς. Εφαρμόστε τα όλα ταυτόχρονα για να εξοικονομήσετε χρόνο.

Βήμα 4: Ξεπλύνετε και σφραγίστε

Αφήστε να καθίσει για αρκετά λεπτά και, στη συνέχεια, καθαρίστε τις γραμμές από τους αρμούς. Ξεπλύνετε με νερό και εφαρμόστε ένα σφραγιστικό για τους αρμούς μετά από 24 ώρες.

- Διαφήμιση -