11 τρόποι για να απαλλαγείτε από την υγρασία στις ντουλάπες

Η υγρασία είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται στα περισσότερα σπίτια! Σχηματίζεται επειδή ένας χώρος δεν αερίζεται καλά, δεν υπάρχει αρκετή ροή αέρα και υπάρχει υγρασία στον αέρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ένα πρόβλημα, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται… Σαφώς και η υγρασία μπορεί να είναι ένα δύσκολο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε, ιδιαίτερα όταν είναι κοντά στα καθαρά ρούχα σας, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να λύσετε το πρόβλημα! Θα σας παρουσιάσω 11 τρόπους για να απαλλαγείτε από την υγρασία στις ντουλάπες!

- Διαφήμιση -

ελέγξτε την κρεβατοκάμαρά σας για τυχόν διαρροές

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν εντοπίζετε υγρασία στην ντουλάπα σας είναι το νερό. Αυτό το νερό μπορεί να προκληθεί από διαρροή, ρωγμή στον τοίχο ή σκάσιμο σωλήνα στην οροφή.

Εάν δείτε λίμνες νερού ή κάπου να στάζει, πρέπει να διορθώσετε την πηγή αυτού του προβλήματος το συντομότερο δυνατό. Το νερό δεν πρέπει απλώς να τρέχει αχαλίνωτο στο σπίτι σας για να κινητοποιηθείτε, επομένως πρέπει να αντιμετωπίσετε την αιτία προτού επιδεινωθεί.

Μια μικρή ποσότητα υγρασίας μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το πρόβλημα μόλις ξεκίνησε, επομένως μπορεί να είστε σε θέση να εξαλείψετε τη διαρροή, ένα σπάσιμο ή ρωγμή προτού προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα σε άλλους χώρους του σπιτιού σας.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια, ίσως αξίζει να καλέσετε έναν επαγγελματία για να κάνει τη δουλειά για εσάς.

τοποθετήστε εφημερίδες στα ράφια της ντουλάπας

Εάν νιώθετε ότι υπάρχει υγρασία στην ντουλάπα σας, ίσως αξίζει να επενδύσετε τα ράφια σας με κάποια εφημερίδα. Αν και αυτό δεν θα είναι πραγματικά ελκυστικό οπτικά, το χαρτί θα απορροφήσει λίγη από την υγρασία που βρίσκει το δρόμο της στην ντουλάπα σας.

περιορίστε την υγρασία στο δωμάτιο

Η υγρασία συνήθως προκαλείται από την ύπαρξη υπερβολικής υγρασίας σε ένα δωμάτιο. Έτσι, για να αποτρέψετε την εξάπλωση του προβλήματος θα πρέπει να διαχειριστείτε τα επίπεδα υγρασίας στην γκαρνταρόμπα σας, στην κρεβατοκάμαρά σας και σε ολόκληρο το σπίτι σας.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα. Μπορείτε να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα κανονικού μεγέθους που μπορεί να τοποθετηθεί στην κρεβατοκάμαρα για να βελτιώσει την κατάσταση.

Αν αντιμετωπίζετε υγρασία μέσα σε μια ντουλάπα, ίσως είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν μικρότερο αφυγραντήρα για αρχή. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή ακριβώς στο κέντρο του προβλήματος.

Άλλοι τρόποι για να αποτρέψετε την είσοδο υγρασίας στο δωμάτιό σας και στην γκαρνταρόμπα σας περιλαμβάνουν:

Ανοίξτε τακτικά τα παράθυρα.
Βάλτε καπάκια σε κατσαρόλες και τηγάνια καθώς μαγειρεύετε.
Κλείνετε την πόρτα του μπάνιου.
Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες εξαγωγής αέρα.
Στεγνώστε τα ρούχα έξω όποτε είναι δυνατόν. Ή αν στεγνώνουν σε καλοριφέρ, ανοίξτε ένα παράθυρο κοντά.

παρέχετε καλή ροή αέρα στην ντουλάπα σας

Μια πραγματικά απλή λύση για την υγρασία στην ντουλάπα σας είναι να διασφαλίσετε ότι η ντουλάπα έχει επαρκή ροή αέρα. Εάν η γκαρνταρόμπα σας είναι σφιχτή σε έναν τοίχο, είναι γεμάτη με πολλά ρούχα, παπούτσια και κλινοσκεπάσματα και δεν είναι κοντά σε παράθυρο, η υγρασία είναι αναπόφευκτη.

Οι ντουλάπες χρειάζονται χώρο για να αναπνέουν και πρέπει να περιβάλλονται από αέρα. Ο αέρας πρέπει επίσης να μπορεί να ταξιδεύει μέσα σε μια ντουλάπα, επομένως αυτό σημαίνει ότι τα ρούχα πρέπει να απλώνονται ομοιόμορφα στη ράγα, αντί να συσκευάζονται σφιχτά.

φροντίζετε πάντα ότι τα αντικείμενα που φυλάσσονται στην ντουλάπα είναι στεγνά

Αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα με την υγρασία και να την εξαφανίσετε από τη ζωή σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οτιδήποτε και ό,τι βάζετε στην γκαρνταρόμπα σας είναι στεγνό.

Οποιαδήποτε σταγόνα υγρασίας που έχει μείνει πίσω σε ένα παπούτσι ή ένα αδιάβροχο μπορεί να επηρεάσει την υγρασία στην γκαρνταρόμπα σας. Έτσι, στεγνώνετε πάντα τα αντικείμενα σας πριν τα αφήσετε.

κρατήστε τα παράθυρα και τις πόρτες ανοιχτά

Το Χειμώνα αυτή η λύση θα είναι λίγο πιο δύσκολη, γιατί η ιδέα να ανοίξετε ένα παράθυρο για να αφήσετε τον παγετό μέσα δεν είναι και το καλύτερο. Ωστόσο, εάν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις καιρικές συνθήκες, θα μπορείτε να διατηρήσετε την γκαρνταρόμπα σας χωρίς υγρασία για περισσότερο.

Το Καλοκαίρι είναι πολύ πιο εύκολο να κρατάτε τα παράθυρα ανοιχτά, επομένως είναι πιο πιθανό να δοκιμάσετε αυτό το κόλπο.

Όσον αφορά το άνοιγμα των παραθύρων, είναι επίσης σημαντικό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ανεξάρτητα από τον καιρό, να ανοίγετε τις πόρτες της γκαρνταρόμπας σας και να τις αφήνετε ανοιχτές. Αυτό θα επιτρέψει ακόμη περισσότερο αέρα να ρέει μέσα και έξω από την ντουλάπα όλη την ημέρα. Προφανώς, αυτό δεν είναι ιδανικό αν οι πόρτες βρίσκονται στο διάδρομο, αλλά θα βοηθήσει πολύ την γκαρνταρόμπα σας.

αφήστε τον ήλιο να μπει στο δωμάτιο

Ο ήλιος είναι ένα φυσικό στεγνωτήριο, οπότε αν μπορείτε, δοκιμάστε να ρυθμίσετε την ντουλάπα σας ώστε να βλέπει τον ήλιο. Επιπλέον, το να κρατάτε τα στόρια ανοιχτά, ώστε ο ήλιος να ζεσταίνει το δωμάτιο και την ντουλάπα ταυτόχρονα, θα βοηθήσει επίσης το πρόβλημα με την υγρασία. Αν μπορείτε να κρατήσετε και την πόρτα της γκαρνταρόμπας σας ανοιχτή, αυτό είναι ένα επιπλέον μπόνους!

κρατήστε τις ντουλάπες μακριά από τον τοίχο

Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι το να πιέζετε την ντουλάπα σας ακριβώς πάνω σε έναν τοίχο είναι μια καλή ιδέα και θα σας δώσει περισσότερο χώρο, κάνετε λάθος. Το πρόβλημα με το να πιέζετε κάθε είδους έπιπλα σφιχτά σε έναν τοίχο είναι ότι ο αέρας δεν μπορεί να ρέει γύρω του και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγρασίας. Αξίζει πάντα να βγάζετε μια ντουλάπα λίγα μόλις εκατοστά από τον τοίχο, ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί άφθονος φρέσκος ​​αέρας γύρω της. Διαφορετικά, θα καταλήξετε με σημάδια υγρασίας στον τοίχο!

προσθέστε μερικά μονωτικά πάνελ στον πίσω τοίχο της εντοιχισμένης ντουλάπας

Εάν αισθάνεστε το πίσω μέρος της ντουλάπας σας, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι η επιφάνεια είναι αρκετά κρύα και ίσως ακόμη και υγρή. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ορισμένα μονωτικά πάνελ.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να μονώσετε την γκαρνταρόμπα σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε λίγο μονωτικό και να το κολλήσετε στην πίσω επιφάνεια με λίγη κόλλα. Είναι εξαιρετικά εύκολο να τοποθετήσετε αυτόν τον τύπο μόνωσης και μπορεί να κρατήσει την γκαρνταρόμπα σας σε καλή κατάσταση και Το χειμώνα και Το καλοκαίρι!

προσθέστε έναν αεραγωγό στην ντουλάπα

Εάν έχετε δοκιμάσει τις παραπάνω προτάσεις και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα υγρασίας, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να προσθέσετε έναν αεραγωγό στην ντουλάπα σας.

Ένας αεραγωγός θα απομακρύνει τον ανεπιθύμητο αέρα από την ντουλάπα. Έτσι θα υπάρχει λιγότερη υγρασία τριγύρω, επομένως το ζήτημα της υγρασίας θα πρέπει να μειωθεί και να εξαφανιστεί εντελώς.

Εάν πρόκειται να αγοράσετε έναν αεραγωγό, να θυμάστε ότι δεν χρειάζεστε τίποτα πολύ μεγάλο γιατί θα βγαίνει έξω και έχετε την επιλογή να προσθέσετε πολλαπλούς μικρότερους αεραγωγούς στην ντουλάπα σας.

βάψτε την ντουλάπα με χρώμα ανθεκτικό στην υγρασία

Το αδιάβροχο χρώμα χρησιμοποιείται συνήθως στους τοίχους ενός σπιτιού και όχι σε μια ντουλάπα. Ωστόσο, εάν η ντουλάπα σας είναι λίγο μεγαλύτερη και πρέπει πραγματικά να θεραπεύσετε το πρόβλημα με την υγρασία, το βάψιμο του εσωτερικού της ντουλάπας είναι μια άλλη επιλογή που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Θα σας συμβούλευα να δοκιμάσετε πρώτα τη βαφή σε ένα διακριτικό κομμάτι ντουλάπας, απλώς για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κακές παρενέργειες.

- Διαφήμιση -