11 τρόποι για να ανανεώσετε την κουζίνα σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα

Από το βιαστικό πρωινό μέχρι τα χαλαρά κυριακάτικα μεσημεριανά γεύματα, η κουζίνα είναι ένας από εκείνους τους χώρους που φέρνουν κοντά τις περισσότερες οικογένειες. Σκοπεύετε να αναβαθμίσετε την παλιά κουζίνα σας; Αντί να προβούμε σε μια πλήρη ανακαίνιση κουζίνας, μοιραζόμαστε μερικά οικονομικά κόλπα σχεδιασμού και εξοικονόμησης ενέργειας. Θα σας παρουσιάσω 11 τρόπους για να ανανεώσετε την κουζίνα σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα!

- Διαφήμιση -

επιλέξτε ένα μοντέρνο χρώμα

Πολλά μινιμαλιστικά και μοντέρνα σπίτια έχουν ουδέτερες ή ολόλευκες κουζίνες, οι οποίες μπορεί να είναι βαρετές αν δεν είναι καλά διακοσμημένες. Προσθέστε ενδιαφέρον στους εσωτερικούς χώρους της κουζίνας σας βάφοντας τους τοίχους, τα ντουλάπια ή και τα δύο, πράσινο. Το φιστικί και το φασκόμηλο είναι μερικές δημοφιλείς επιλογές. Πριν βάψετε τους τοίχους και τα ντουλάπια, προτείνουμε να πάρετε μερικά δείγματα βαφής. Κάνοντας αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε μια σειρά από επιλογές σε διαφορετικό φωτισμό και να επιλέξετε τη σωστή.

αντικαταστήστε τα υλικά

Εκτός από το βάψιμο, η αντικατάσταση του υλικού είναι επίσης ένας οικονομικός τρόπος για να ανανεώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Εάν θέλετε κάτι μοναδικό, σας προτείνουμε να επιλέξετε διαφορετικά χρώματα ή στυλ πόμολα.

τοποθετήστε κρεμαστά φώτα

Τίποτα δεν είναι πιο ωραίο σε μία κουζίνα από τα κρεμαστά φώτα. Δώστε στο νησί της κουζίνας σας μια ανανέωση σε στυλ μπιστρό με κρεμαστά φωτιστικά. Δεδομένου ότι τα πρόσθετα φωτιστικά θα αυξήσουν τους λογαριασμούς ενέργειας σας, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να ψάξετε τον καλύτερο πάροχο ενέργειας.

προσαρμογή πάγκων κουζίνας

Οι πάγκοι της κουζίνας σας φαίνονται παλιοί; Η εγκατάσταση νέων πάγκων μπορεί να είναι εξαιρετικά δαπανηρή και μη εφικτή εάν νοικιάζετε ένα σπίτι. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε την κουζίνα των ονείρων σας. Αγοράστε ένα μαρμάρινο αυτοκόλλητο που μπορείτε να κολλήσετε και να αφαιρέσετε εύκολα.

κρεμάστε ογκώδεις κατσαρόλες και τηγάνια

Οι μεγάλες κατσαρόλες και τα τηγάνια καταλαμβάνουν όλο τον αποθηκευτικό σας χώρο; Συνιστούμε να εγκαταστήσετε μια σχάρα οροφής για να απομακρύνετε τα ογκώδη μαγειρικά σκεύη από το δρόμο σας.

φωτίστε το πάτωμα

Το πάτωμα της κουζίνας σας αξίζει επίσης λίγο TLC. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με ένα χαλί με μοτίβο καλού μεγέθους. Ωστόσο, ένα χαλί δεν είναι η καλύτερη ιδέα εάν είστε ακατάστατοι στη μαγειρική. Αντίθετα, θα βοηθούσε εάν σκεφτόσασταν να βάψετε το δάπεδο της κουζίνας σας με ένα ζωντανό χρώμα.

κάθετος κήπος

Ακόμα κι αν έχετε έναν μικροσκοπικό χώρο, μπορείτε να κρεμάσετε έναν κάθετο κήπο για να φέρετε λίγο πράσινο στην κουζίνα σας. Εναλλακτικά, αξιοποιήστε στο έπακρο ένα περβάζι στην κουζίνα σας, τοποθετώντας βότανα σε γλάστρες. Εκτός από την προσθήκη χρωμάτων, θα έχετε επίσης πρόσβαση σε φρέσκα βότανα.

προμηθευτείτε ομοιόμορφα δοχεία αποθήκευσης

Τα αταίριαστα δοχεία αποθήκευσης κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται ακατάστατη. Απαλλαγείτε από την εκλεκτική συλλογή σας και επενδύστε σε ταιριαστά στοιβαζόμενα τάπερ.

όμορφα σερβίτσια

Όμορφα πιάτα, μπολ, φλιτζάνια και άλλα σερβίτσια μπορούν να λειτουργήσουν ως διακόσμηση για την κουζίνα σας. Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό από όμορφα σερβίτσια και διακοσμητικά κομμάτια για να διαμορφώσετε τα ράφια σας.

δημιουργήστε ένα σταθμό καφέ

Το να έχετε έναν αποκλειστικό σταθμό καφέ στην κουζίνα σας φαίνεται φανταχτερό, αλλά δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα. Καθαρίστε μια γωνιά στην κουζίνα σας για να τοποθετήσετε την καφετιέρα ή τον βραστήρα σας. Προμηθευτείτε μερικά κομψά κουτιά οργάνωσης για να αποθηκεύσετε φλιτζανάκια καφέ ή φακελάκια τσαγιού. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε γλυκαντικά και άλλα πρόσθετα καφέ.

ανοιχτά ράφια

Εάν ζείτε σε ένα παλιό διαμέρισμα, πιθανότατα έχετε μια μικροσκοπική κουζίνα με σχεδόν καθόλου χώρο για να μετακινηθείτε – και μια μικρή κουζίνα μπορεί να αισθάνεται ακόμα πιο βουλωμένη με κλειστό αποθηκευτικό χώρο. Μπορείτε να κάνετε την κουζίνα σας ευρύχωρη τοποθετώντας ανοιχτά ράφια.

Κατανοούμε ότι η αντικατάσταση των ντουλαπιών με ανοιχτά ράφια μπορεί να μην είναι εφικτή για όλους. Ευτυχώς μπορείτε εύκολα να επιτύχετε την ίδια εμφάνιση αφαιρώντας τις πόρτες του ντουλαπιού. Και όταν έρθει η ώρα να μετακινηθείτε, μπορείτε να τα επανατοποθετήσετε.

- Διαφήμιση -