8 gadget και συσκευές που πρέπει να αποσυνδέετε από την πρίζα κατά τη διάρκεια της νύχτας

Στο τέλος της ημέρας, πολλοί άνθρωποι κλείνουν την τηλεόραση ή τον υπολογιστή τους προτού φορτίσουν το τηλέφωνό τους. Αλλά κάνοντας αυτό, ξεχνούν πολλές συσκευές γύρω από το σπίτι τους που πρέπει να αποσυνδέουν ενώ κοιμούνται. Η αφαίρεση των καλωδίων ρεύματος από τις πρίζες έχει πολλά πλεονεκτήματα. Η κατανάλωση λιγότερης ενέργειας είναι καλύτερη για το περιβάλλον και θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα από τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα. Από άποψη ασφάλειας, μπορείτε επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο να ξεσπάσει φωτιά στο σπίτι σας. Θα σας παρουσιάσω 8 gadget και συσκευές που πρέπει να αποσυνδέσετε από την πρίζα κατά τη διάρκεια της νύχτας!

- Διαφήμιση -

τηλεόραση

Πριν πάτε για ύπνο, το πιθανότερο είναι να απενεργοποιήσετε την τηλεόρασή σας είτε από το τηλεχειριστήριο είτε από τα κουμπιά στην οθόνη. Αλλά συχνά, η συσκευή σας θα μπει σε κατάσταση αναμονής μόνο όταν παραμένει συνδεδεμένη. Εάν η τηλεόρασή σας είναι συνδεδεμένη, εξακολουθεί να καταναλώνει ενέργεια. Ενώ μπορεί να χάσετε ενημερώσεις λογισμικού κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν αποσυνδέετε εντελώς την τηλεόραση, αυτές μπορούν να περιμένουν μέχρι το πρωί.

ρούτερ

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρησιμοποιούμε Wi-Fi σχεδόν παντού. Βασιζόμαστε σε αυτό για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας, να βλέπουμε σειρές στο Netflix, να κάνουμε έρευνα για μια εργασία, να είμαστε καρφωμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! ‘Όταν όμως πηγαίνετε για ύπνο, δεν το χρησιμοποιείτε. Και αν συμβαίνει αυτό, δεν αποκομίζετε επιπλέον οφέλη από τη διατήρηση του ρούτερ συνδεδεμένο. Όπως και το να διατηρείτε την τηλεόρασή σας συνδεδεμένη, τα ρούτερ καταναλώνουν ενέργεια όταν παραμένουν συνδεδεμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν απενεργοποιείτε το ρούτερ σας, θα μειώσετε επίσης την έκθεσή σας στην ακτινοβολία EMF που εκπέμπουν αυτές οι συσκευές.

υπολογιστής

Εάν διαθέτετε σταθερό υπολογιστή, το να τον κρατάτε συνδεδεμένο τη νύχτα είναι άσκοπο. Πολλοί άνθρωποι σήμερα, ωστόσο, έχουν φορητούς υπολογιστές. Αν και η φόρτιση του φορητού υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα, θα σπαταλήσετε ενέργεια μόλις η μπαταρία φτάσει στο 100%. Εάν συνήθως κρατάτε το φορητό υπολογιστή σας συνδεδεμένο όλη την ημέρα ενώ εργάζεστε, το να διατηρείτε τη συσκευή σας συνδεδεμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι επίσης άσκοπο.

μικρές συσκευές κουζίνας

Όπως πολλές άλλες συσκευές σε αυτήν τη λίστα, το να διατηρούνται οι περισσότερες μικρές συσκευές κουζίνας συνδεδεμένες στην πρίζα σπαταλά περιττή ενέργεια. Ειδικότερα, σκεφτείτε να αποσυνδέσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα:

καφετιέρες

τοστιέρες

φούρνοι μικροκυμάτων

μπλέντερ και smoothie makers

βραστήρες

ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες και εξοπλισμός ξυρίσματος

Πολλοί από εμάς έχουμε συνεχώς τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες και τον εξοπλισμό ξυρίσματος στην πρίζα, για να διασφαλίσουμε ότι θα είναι πάντα έτοιμα για χρήση. Ωστόσο, θα σπαταλήσετε επίσης πολλή ενέργεια και θα μειώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους.

Αντί να φορτίζετε αυτές τις συσκευές κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσπαθήστε να το κάνετε μόνο όταν έχουν χαμηλή μπαταρία και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μακροπρόθεσμα, θα κερδίσετε περισσότερα από αυτά—και θα το κάνετε χωρίς την επιπλέον προσπάθεια.

λάμπες

Καλό είναι να σβήνετε όλες τις λάμπες πριν πάτε για ύπνο. Ενώ οι λαμπτήρες καταναλώνουν λίγη ενέργεια μόνο όταν είναι αποσυνδεδεμένοι, αυτό εξακολουθεί να είναι σπατάλη ενέργειας εάν δεν τις χρησιμοποιείτε. Αντί να χρησιμοποιείτε λαμπτήρες, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες μορφές φωτισμού – όπως τα φώτα κάτω από τον πάγκο – για να δείξετε το δρόμο προς την κουζίνα και το μπάνιο ενώ κοιμάστε.

Εάν ανησυχείτε για πιθανούς εισβολείς που στοχεύουν το σπίτι σας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε εξωτερικό φωτισμό που να ανάβει κάθε φορά που κάποιος βαδίζει εντός της περιμέτρου του. Οι κλειδαριές παραθύρων είναι επίσης μια άλλη αξιόλογη επένδυση. Η σύνδεση ασφαλείας για την είσοδο στον κήπο σας είναι επίσης έξυπνη λύση.

ηλεκτρικές κουβέρτες

Οι ηλεκτρικές κουβέρτες είναι ιδανικές για να σας κρατούν ζεστούς τις κρύες νύχτες. Αλλά αν τις κρατάτε συνδεδεμένες ενώ κοιμάστε μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς. Αντί να έχετε ηλεκτρικές κουβέρτες συνδεδεμένες, σκεφτείτε να τις αφήσετε να ζεστάνουν το κρεβάτι σας πριν κοιμηθείτε. Ενώ κοιμάστε, η απόκτηση ενός παπλώματος υψηλής ποιότητας που θα σας κρατά ζεστούς είναι μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση.

φορτιστής του κινητού

Ναι, σωστά. Το πρώτο πράγμα που φορτίζετε πριν κοιμηθείτε είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να αποσυνδέσετε από την πρίζα. Μόλις το τηλέφωνό σας φτάσει στο 100 τοις εκατό, το τηλέφωνό σας θα αντικαταστήσει την πλεονάζουσα ενέργεια που χρησιμοποιείται με στάγδην φόρτιση. Με την πάροδο του χρόνου, η χωρητικότητα των μπαταριών τηλεφώνου μειώνεται φυσικά. Αλλά αν φορτίζετε τακτικά το τηλέφωνό σας όταν δεν το χρειάζεται, αυτός ο κύκλος θα έρθει πολύ πιο γρήγορα.

Αντί να φορτίζετε το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκεφτείτε να το κάνετε αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Μέχρι να κάνετε ντους και να φάτε πρωινό, θα έχετε αρκετή μπαταρία.

ασύρματα ακουστικά

Σε γενικές γραμμές, οι θήκες των ασύρματων ακουστικών σας πιθανότατα χρειάζονται φόρτιση πολύ λιγότερο από όσο νομίζετε. Όπως και με τα smartphone, οι μπαταρίες των ασύρματων ακουστικών θα έχουν χαμηλότερες δυνατότητες φόρτισης με την πάροδο του χρόνου. Και όσο περισσότερο τα φορτίζετε χωρίς να χρειάζεται να το κάνετε, τόσο πιο γρήγορα θα τα υποβαθμίζετε. Εάν πρέπει να φορτίσετε τα ακουστικά σας στη θήκη, προχωρήστε. Αλλά αν χρειαστεί να φορτίσετε τη θήκη, καλύτερα να περιμένετε μέχρι το πρωί.

- Διαφήμιση -