10 σημεία που δεν πρέπει να τοποθετούμε το κινητό μας τηλέφωνο

Και ποιος δεν έχει κινητό τηλέφωνο στις μέρες μας; Και ο αριθμός των χρηστών των κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως αυξάνεται! Είμαστε προσκολλημένοι σε αυτά και τα κρατάμε συνεχώς στα χέρια μας. Τα παίρνουμε μαζί μας παντού, ακόμη και στο ντους και στο κρεβάτι. Έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας, όπως λένε πολλοί. Ωστόσο, η διατήρηση του τηλεφώνου σας σε ορισμένα μέρη μπορεί να είναι επικίνδυνη τόσο για τη συσκευή όσο και την υγεία σας. Δημιουργήσαμε μια λίστα με 10 μέρη όπου δεν πρέπει να αποθηκεύετε το κινητό σας τηλέφωνο. Θα σας παρουσιάσω 10 σημεία που δεν πρέπει να τοποθετούμε το κινητό μας τηλέφωνο!

- Διαφήμιση -

πίσω τσέπη παντελονιού

Είναι σίγουρα πολύ άνετο να μεταφέρετε το τηλέφωνό σας στην πίσω τσέπη του παντελονιού σας. Αλλά επιλέγοντας αυτό το μέρος, μπορεί να προκληθούν σημαντικά προβλήματα. Αρχικά τα κινητά τηλέφωνα διαθέτουν οθόνες αφής και αντιδρούν σε περισσότερα από τα δάχτυλα. Για αυτόν τον λόγο, είναι πολύ εύκολο να καλέσετε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης και να μην το ξέρετε καν. Το 30% των κλήσεων στο 100 είναι τυχαίες. Επίσης αν Αισθάνεστε συχνά πόνο στο στομάχι και στα πόδια σας, αυτό μπορεί επίσης να είναι συνέπεια του τηλεφώνου στην τσέπη σας. Τέλος είναι εύκολο να ξεχάσετε το τηλέφωνο και να το σπάσετε ή να το χάσετε.

μπροστινή τσέπη

Οι άντρες δεν φέρουν τσάντες, επομένως είναι πιο βολικό για αυτούς να βάζουν το τηλέφωνό τους στην μπροστινή τσέπη. Αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί να επιφέρει ορισμένες επιπλοκές εξαιτίας αυτού. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ενός τηλεφώνου επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος. Όσο περισσότερο κρατάει ένα άτομο το κινητό του στο παντελόνι του, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος.

σουτιέν

Στην ιατρική, δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση σχετικά με το εάν η ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου προκαλεί καρκίνο. Αλλά σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, ένα τηλέφωνο στο σουτιέν αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Επομένως, είναι καλύτερα να μην το βάζετε εκεί.

στο γοφό σας

Σύμφωνα με έρευνα, η μεταφορά του τηλεφώνου σας κοντά στο μηρό σας, αποδυναμώνει τα οστά του ισχίου. Φροντίστε λοιπόν τα οστά σας και τοποθετήστε τη συσκευή σε μια τσάντα.

πάνω στο δέρμα σας

Μην κρατάτε το κινητό σας στο δέρμα σας. Όταν το κάνετε αυτό, τα βακτήρια από την οθόνη και τα πλήκτρα του τηλεφώνου μεταφέρονται στην επιδερμίδα του προσώπου σας και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία έρχεται ακόμη πιο κοντά. Αλλά πώς μπορούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο; Αφήστε τουλάχιστον 0,5-1,5 εκατοστά ανάμεσα στη συσκευή και το δέρμα σας.

στο φορτιστή

Όχι, η φόρτιση του τηλεφώνου δεν βλάπτει την υγεία σας (εκτός από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εάν είστε κοντά). Αλλά είναι προτιμότερο να μην αφήνετε το κινητό σας να φορτίζει όλη νύχτα. Αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου και να μειώσει την απόδοση της μπαταρίας.

κρύα μέρη

Εάν έχει κρύο έξω και η θερμοκρασία βρίσκεται κάτω από το μηδέν, φροντίστε το τηλέφωνό σας. Μην το αφήνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δρόμο ή στο αυτοκίνητο. Η διαφορά θερμοκρασίας είναι πολύ επιβλαβής για τα gadget. Όταν επαναφέρετε τη συσκευή σας σε ένα ζεστό μέρος, προκαλείται υγροποίηση και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα για τις εσωτερικές λεπτομέρειες του τηλεφώνου. Εάν βγαίνετε συχνά έξω τους κρύους μήνες του χειμώνα, αγοράστε μια «ζεστή» θήκη τηλεφώνου.

ζεστά μέρη

Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι επίσης επιβλαβείς για τις ηλεκτρονικές συσκευές. Όταν ο καιρός είναι ζεστός, δεν συνιστάται να αφήνετε το τηλέφωνό σας στο αυτοκίνητο ή στην παραλία. Επίσης, είναι καλύτερα να μην το φυλάτε δίπλα στο φούρνο.

καρότσι παιδιού

Οι μαμάδες συχνά τοποθετούν το τηλέφωνό τους στο καροτσάκι. Ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό δεν είναι ασφαλές. Ο αντίκτυπος των κινητών τηλεφώνων στα παιδιά μπορεί να είναι η αιτία ορισμένων συμπεριφορικών προβλημάτων όπως η υπερκινητικότητα και η διαταραχή έλλειψης προσοχής.

κάτω από το μαξιλάρι σας

Μην βάζετε το τηλέφωνό σας κάτω από το μαξιλάρι σας. Αρχικά τη νύχτα, εμφανίζονται συχνά ειδοποιήσεις, κάνοντας την οθόνη να λάμπει. Το εξωγενές φως επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης. Όλα αυτά οδηγούν σε προβλήματα με τον ύπνο, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για τον οργανισμό. Για μεγάλες χρονικές περιόδους, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία προκαλεί πονοκεφάλους και ζάλη.
Υπήρξαν περιπτώσεις έκρηξης τηλεφώνου και πυρκαγιάς. Όταν καλύπτετε το τηλέφωνό σας με ένα μαξιλάρι, αυξάνετε τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο. Ένα κινητό τηλέφωνο εκπέμπει θερμότητα κατά τη φόρτιση και η θερμότητα δεν θα ξεφύγει κάτω από το ύφασμα ενός μαξιλαριού. Είναι καλύτερα να το φορτίσετε μακριά από εσάς, το κρεβάτι σας και άλλους ανθρώπους.

- Διαφήμιση -